Help - Search - Members - Calendar
Full Version: A?k..
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
heLLb0y
Aşk..

Kimilerinin birkaç kelime,birkaç cümleye sığdırmaya çalıştığı..Kimilerininse tarifinin mümkün olmadığına inandığı o müthiş duygu..

Ya da,aşk,bir tiyatro..

Bazen tek kişilik bir dram,bazense içindeki karakterlerin birbirlerini çok iyi tamamladığı,izlendiğinde keyif veren,kendinizi içinde hayal etmekten,bu oyunun bir parçası olduğunuzu hissetmekten büyük keyif aldığınız,iki kişilik muhteşem bir gösteri..

Peki ya,aşk,hayatın hareketliliğine gizlenmiş,herkes tarafından keşfedilemeyen,çoğu insanın,yürüme fırsatını hiç bulamadığı bir yol ise ? ?

Kimi zaman içinde kaybolup,yitip gidebileceğimiz bir zifiri karanlık,kimi zaman bir yıldızın ufak bir pırıltısının bile bize,tüm ince ayrıntılarını ihtişamlı bir şekilde sergileyebildiği bir yol..

Bazılarımızın,engellere,canımızı yakan dikenlere rağmen eşsiz güzellikteki güllerle kaplı,acıyı hazza dönüştürmeyi başaran,bu amaç için üzerinde ilerlemekten mutluluk duyduğu..Bazılarımızın bu engellere takılıp,bu sonlara yenilip bir an önce bu doğrultudan uzaklaşmak istedikleri..Bazılarımızın ise cesaretlerini bir türlü toplayamadıkları için asla görmek istemedikleri o yol..

Belki Aşık Veysel'in söylediği gibi uzun,ince..

Ya da kimbilir,Mahzuni Şerif'in dizesindeki gibi,yolun sonunu görebilecek kadar kısa..

Ya sizce ? ?

-----------------

Not : Yazının sonundaki "Ya sizce" ibaresi sizden bir cevap istediğimi düşündürmesin smile.gif Bu da diğerleri gibi alelade bir yazı..Sadece anlatım açısından deneme tarzıyla başlayıp,öyle bitmesini istediğim için koyulmuş bir ifade wink.gif
alev
te?ekkürler hellboy çok güzel yazm??s?n a?k can?m?z? yaksada bazen çok güzel bir duygu ya?anm??l?klar her zaman için bir an?d?r insan?n zihninde a?k her ?eye ra?men güzel bence tongue.gif
jermaine
eyvallah hellboy, eline sa?l?k...
monarosa
yaz?lmas? en güç konulardan ama kim ne yazarsa yazs?n herkesin kendisinden bir parça buldu?u bir konu..
te?ekkürler heLLboy.. güzel olmu?
pacch
güzel olmu? gerçekten smile.gif son okudu?um denemeye benziyor.
a?k tan?ms?z bir büyü, herkesin içemeyece?i bir iksir, üç harflik dünya..
jasmiNNe
tan?mlamak,tan?mlamaya çal??mak büyüsünü kaç?r?rm?? gibi geliyo bana a?k?n....
ne getirirse kabul ediceksin,gerektirdi?i gibi ya?icaks?n...giderse de elveda demeyi biliceksin...
t?kler heLLboy sen güzel anlatm??s?n... smile.gif
oxygen
ben önce biçim hakk?ndaki dü?üncemi belirtece?im; edebi sanatlar vs üzerine yükdek ö?renimim yok sadece uzun ssüreli deneme makale ve kü?e yaz?s? okuman?n bana kazand?rd?r?? küçük bir tecrübe üzerinden yorumluyorum: yaz?n?n ak?c?l??? çok güzel, dü?ünce süreci ve cümlelerin ifadelerini "tam olan ö?elerle" net vermesi de gayet iyi. Yazma yönünü geli?tirmeni öerece?im, çok ba?ar?l? olabilirsin. Hatta deneyimli bir kalemin kö?e yaz?s?na yak?n kalite de olmu?, tebrik ederim.
içeri?e gelince " Dünya (ilahi) A?k üzerine yarat?lmad? m??" smile.gif
???klar? takip eden adam
ALINTI
A?k..
Kimilerinin birkaç kelime,birkaç cümleye s??d?rmaya çal??t???..Kimilerininse tarifinin mümkün olmad???na inand??? o müthi? duygu..

Buras?n? çok k?sa buldum..Biraz daha yo?unluk isteyen bir bölüm halinde...Biraz daha a?k?n tiyatro olmad??? bölümü anlatsayd?n, sonra 'Ya da, a?k, bir tiyatro' bölümüne geçseydin daha ho? olurdu sanki...
Bunun d???nda gayet be?endim...Tan?mlamalar?n ve örneklendirmelerin çok ho?...Bütünüyle güzel... smile.gif
heLLb0y
hocam ben bir deneme yazd?m,ki A?k monarosa'n?n da dedi?i gibi,herkesin üstüne yazd??? bir konu smile.gif Defalarca yaz?lanlar? tekrarlamaktansa bu ?ekilde üstü kapal? sadece ça?r???m ve tasvirlerle dokunmaya çal??t?m..Senin benden istedi?in konular ise kitaplar olu?turur tongue.gif

Bu arada yorum yapan herkese t?kler wink.gif
argonat
Tebrikler çok güzel anlatm??s?n clap.gif
Payla??m için sa? ol
heLLb0y
T?kler argonat smile.gif
paulu seril
a?ktan nefret ediyorum mad.gif mad.gif mad.gif
heLLb0y
Demek o kadar kötü anlatm???m sad.gif tongue.gif
emosu
ALINTI
Belki A??k Veysel'in söyledi?i gibi uzun,ince..

Ya da kimbilir,Mahzuni ?erif'in dizesindeki gibi,yolun sonunu görebilecek kadar k?sa..

özellikle bu iki üstad?n tan?m?n? yaz? ?cer?s?nde vurgulaman cok guzeldi.paylas?m için t?kler...
emosh
çok güzel yazm??s?n smile.gif
te?ekkürler payla??m için...
heLLb0y
Eyvallah smile.gif
PentaHan
eline sa?l?k karde?im wink.gif
saolas?n wink.gif
ç??l?k
ALINTI(heLLb0y @ Apr 24 2007, 12:08 PM) *

A?k..

Baz?lar?m?z?n,engellere,can?m?z? yakan dikenlere ra?men e?siz güzellikteki güllerle kapl?,ac?y? hazza dönü?türmeyi ba?aran,bu amaç için üzerinde ilerlemekten mutluluk duydu?u..Baz?lar?m?z?n bu engellere tak?l?p,bu sonlara yenilip bir an önce bu do?rultudan uzakla?mak istedikleri..Baz?lar?m?z?n ise cesaretlerini bir türlü toplayamad?klar? için asla görmek istemedikleri o yol.

"eyvallah hellboy yüre?ine sa?l?k abi ya gerçekten güzelmi? wink.gif "
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.