Kader; karde?i al?nyaz?s?na dönerek gülümser;
-"ne dersin; onlar için art?k zaman gelmedi mi? Hakk izin verirse ba?las?n m? art?k? Emir büyük yerden.."
Al?nyaz?s? kimlerden bahsedildi?ini anlam??t?.
-"Evet" dedi karde?ine ; "peki nas?l olacak? Birbirlerini hiç tan?m?yorlar; nas?l ortak yol buldurup kar??la?t?raca??z?"
Kader daha öncekilerde nas?l yapt?ysak gene öyle yapar?z der gibiydi:
- "Sen k?z?n elinden tut bende o?lan?n; sonra ortak bir yerde kar??la?t?ral?m. H?mm; merdivene ne dersin?"
Al?nyaz?s? karde?ine:
- "tamam; ama ramazan günü ne diye insinki k?z kantine ; bahçede arkada?lar?yla gezmek isteyecektir."
Kader: "Ona bakarsan o?landa pek tela?l?; ak?ama arkada?lar?yla iftara gitmeyi planl?yor ; bir yandan onun ayarlamas? bir yandan yapmas? gereken bir sürü i?i dü?ünüyor. Alt kap?dan ç?k?p gider"
Al?nyaz?s?:"eee, nas?l olacak peki?"
Kader :"benim ad?m Kaderse; Allah'?n izniyle; bir yol buluruz.Bak o?lan?n birine telefon etmesi laz?m; acaba alt katta telefon çekmese mi; yukar? ç?kmak zorunda m? kalsa?"
Al?nyaz?s? anlaml? anlaml? karde?ine gülümseyerek:
- "peki ya k?z?"
-"d??ar?da ya?mur ba?lam??; "saç?m ?slan?rsa düzeltemem" diye merdivenden inmek isteyecektir" dedi Kader; sonras?nda ba??n? sevimlice iki yana sallay?p "k?zlar i?te" diye m?r?ldand?."peki"dedi Kader; "do?ru ki?iler mi?"
Bu kez de al?nyaz?s? gülümsedi :
-"isimleri onlar ana rahmindeyken gelmi?ti bana; in? hay?rl? bir çift olurlar ve hay?rl? bir ?ekilde sonuna kadar gider"
-"in?allah" dedi Kader; "hadi o?lan dersten ç?k?yor; vakti az oldu?u için fazla durmayacakt?r"
-"tamam" dedi Al?nyaz?s?. "k?z da merdiven ba??nda d??ar?ya m? ç?kay?m , a?a??ya m? ineyim diye dü?ünüyor; yan?nda arkada?lar? var"
-"tamam o zaman" dedi Kader heyecanla; "hadi tut k?z?n elinden; ben o?lan? getiriyorum"
merdivende dersten ç?kan ; derse girmek için acele eden; a?a?? inen ve yukar? ç?kan bir sürü genç vard?r; kalabal?kt?r.Derken bir grup genç merdivenin ortas?nda durur.
Arkada?: "aa; merhaba o?lan. Nas?ls?n?"
O?lan: "te?ekkür ederim;dersten ç?kt?m, eve gidece?im. siz ?"
arkada?:" biz de dersten ç?kt?k ; d??ar? ç?kal?m dedik ama ya?mur ya??yor; sonradan a?a?? inmeye kara verdik. Aa, bak bu geçen gün ad? geçen arkada??m?z"
K?z : merhaba; siz .. s?n?z?
O?lan :"evet; sizin ad?n?z neydi?"
K?z: madem ad?m geçmi? siz tahmin edin"
O?lan: "h?mm; ...?
K?z gülümseyerek: " evet, tan??t???m?za memnun oldum"
O?lan da gülümseyerek: " bende , ama ?imdi gitmeliyim, daha sonra görü?mek üzere arkada?lar"
K?z ve arkada?lar?:"görü?mek üzere"
O?lan yukar? kata ç?kar ve telefon görü?mesini yapar; k?z da a?a??ya inmi? arkada?lar?yla oturmaktad?r. Merdiven sakinle?mi?; insanlar azalm??t?r. Merdiven de sadece iki isim vard?r: Kader ve Al?nyaz?s?..
-"ne dersin Kader; bundan sonra ne olacak?"
Kader:
-"Allah bilir; ikisi içinde hay?rl?s? olsun; biz bizden istenileni yapt?k."
-"evet; hay?rl?s? olsun" dedi Al?nyaz?s? karde?ine göz k?rparak..
-"hadi karde?im" dedi Kader; "daha yapmam?z gereken pek çok i?imiz var" diye ça??rd? karde?ini.
-"tamam" dedi Al?nyaz?s?; "gidelim"
...