Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ben Anadoluyum
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen
Eyy ba?r?mdaki da?lar?ma saklanan , tenimdeki topraktan beslenen ; p?narlar?mdan kana kana su içen ondan sonra da utanmadan namusa göz diken terör!!
Gün geldi ad?n? pkk diye çevirdin gün geldi bilmem ne lanete döndürdün. Sand?n ki senden korkaca??m ; sandin ki can?m? az biraz yakt?n diye teslim olaca??m.
Ben Anadoluyum; binlerce y?ld?r ya?amakta olan milyonlarca yi?idin ve yi?it gönüllünün en k?ymetlisiyim. Onlar ki "en sevdi?imiz , en de?er verdi?imiz, sayg?da kusur etmeyece?imiz anam?zd?r; öyleyse senin ad?n da Anadolu olsun" dediler; ben onlar?n haysiyetlerinin yeminiyim.
Bir avuç insan müsvettesi toplan?p haince kuzular?m?n canlar?n? yakt?n?z; sonra da perperi?an bir hayat sürdürerek inlerine sakland?n?z; öyle ki fareler ac?r oldu halinize..
Onlar ?ehit oldu vatan?na; Rabbinin r?zas? hürmetine.. Onlar ?ahit oldu topra??m?n mahremine. Ben ki ?imdi onlar? kucaklar ; sarar sarmalar?m; ben ki ?imdi onlar? en serin, mis kokulu topra??ma yat?r?r?m; öyle hürmet ederim ki onlara bu an? yeniden ya?amak için; vatan için ?ehitlik için tekrar bir hayat dilerler Rabb'den.. Sonra dönerim Allah'a "Rabbim ben onlardan raz?y?m; senin için nöbetteydiler; senin için can verdiler; sen de onlardan raz? ol; intikamlar?n? da bana nasip eyle" diye yalvar?r?rm.
Rabbim de izin verirse öyle pe?ine dü?erim ki senin; ya?mur askere "rahmet" diye ya?ar; sana "afet" diye..Deprem sakland???n inini ba??na y?kar.. Bu?day ba?aklar?n? çürütürde sana iki lokma ekme?i nasip etmez.. P?narlar?m zehir olur akar; susuzluk mu öldürsün bedenini hastal?k m? karar veremezsin.. Börtü böcek, kurt ku? sald?r?r da bedenine ; a?z?n? sürmezler bir lokma etine..
Sen bugün benim can?m? yakt?n ama aya??n? denk al; paramparça olu?un; milyonlarca evlad?m?n bir anda ?aha kalk???na bakar.
Unutma; art?k senin bende; sadece en k?zg?n, en s?cak, en dar, en keskin topraklar?m da "kabrin/ cezan" olarak yerin var!!

kurtcuk
Bu yaz? üzerine dilim takdire yetmez;

Te?ekkürler...
jermaine
çok güzel bi yaz?, te?ekkürler...
monarosa
Tip-Hat.gif blush.gif
???klar? takip eden adam
Tip-Hat.gif wub.gif
musedu
harikas?n bizimk?z... tek kelimeyle mükemmel!!!
N?LSU
ALINTI(kurtcuk @ Jun 4 2007, 07:42 PM) *

Bu yaz? üzerine dilim takdire yetmez;

Te?ekkürler...

+1
?eribon
Her zaman ki gibi hislerimize en güzel ?ekilde tercüman olmu?sun.Te?ekkürler Tip-Hat.gif
mahmutabi
smile.gif
heLLb0y
victory.gif Tip-Hat.gif wub.gif
Nur_Tuana
her zaman k? g?b? cok güzel... yüregine sagl?k clap.gif
oxygen
est , harika olan vatan sevginiz; içinde vatan sevgisini hat?rlatan her ?iir , yaz? , makale, ?ark?, türkü bizim
için güzeldir; yoksa içinizde edebi gücü benden kat ve kat yüksek arkada?lar var.
t?k ederim smile.gif
karantina
te?ekkürler oxygen mükemmel yazm??s?n diyecek söz b?rakmam??s?n...
ihtiyar
Yeni gördüm. Te?ekkürler Tip-Hat.gif
mess_out
ALINTI(oxygen @ Jun 4 2007, 07:35 PM) *

Sen bugün benim can?m? yakt?n ama aya??n? denk al; paramparça olu?un; milyonlarca evlad?m?n bir anda ?aha kalk???na bakar.
Unutma; art?k senin bende; sadece en k?zg?n, en s?cak, en dar, en keskin topraklar?m da "kabrin/ cezan" olarak yerin var!!

Bende yeni gördüm ama süperrr,bugünleri en güzel anlatacak ?ekilde... Özellikle bu k?s?m harika!!!
gülay?e
Ne denilebilir ki bu yaz? üzerine. Yüre?ine sa?l?k oxygen smile.gif
karantina
tekrar te?ekkürler arada bir okumak laz?m hatta günde bir kez okumal?
oxygen
teröre :
hergün bomba koyuyorsun , ?ehit verdiriyorsun ancak hangimiz evden ç?kmaya korkuyoruz; kim i?yerini kapat?yor bomba konacak diye ya da o?lunu askere ugurlamaktan vazgeçen var m?? gene davulla zurnayla gene k?nayla gururla yolluyoruz. Korku fertleri sevenler içindir; e?erki sana ya da yak?n?na zarar verecekler diye dü?ünürsen evden ç?kamazs?n ; ancak "vatan sa?olsun" diyebiliyorsan en fazla bizi üzer; kendi üzerine sald?rtt?r?rrs?n ; kor-ku-ta-maz-s?n!!

terör u?aklar?na:
biz de evlat da çok , vatan sevgisi de , ?ehitli?in bir son oldu?una de?il aksine kutsal bir hayat?n ba?lang?c? oldu?una inanç da..
Peki ya sizin elinizde ne var?
Biz kad?n?yla erke?iyle genciyle ya?l?s?yla potansiyel Türk askeriyiz..
Peki siz kimsiniz?
Sizin beyinleriniz "hakl? dava" terimiyle y?kan?rken biz ninnilerimizden türkülerimize yeminlerimizde "vatan?n kutsall???" ile büyütülüp nefes al?yoruz..
Ba?aramayacaks?n?z..
heLLb0y
ALINTI
teröre :
hergün bomba koyuyorsun , ?ehit verdiriyorsun ancak hangimiz evden ç?kmaya korkuyoruz; kim i?yerini kapat?yor bomba konacak diye ya da o?lunu askere ugurlamaktan vazgeçen var m?? gene davulla zurnayla gene k?nayla gururla yolluyoruz. Korku fertleri sevenler içindir; e?erki sana ya da yak?n?na zarar verecekler diye dü?ünürsen evden ç?kamazs?n ; ancak "vatan sa?olsun" diyebiliyorsan en fazla bizi üzer; kendi üzerine sald?rtt?r?rrs?n ; kor-ku-ta-maz-s?n!!

terör u?aklar?na:
biz de evlat da çok , vatan sevgisi de , ?ehitli?in bir son oldu?una de?il aksine kutsal bir hayat?n ba?lang?c? oldu?una inanç da..
Peki siz kimsiniz?
Sizin beyinleriniz "hakl? dava" terimiyle y?kan?rken biz ninnilerimizden türkülerimize yeminlerimizde "vatan?n kutsall???" ile büyütülüp nefes al?yoruz..
Ba?aramayacaks?n?z..
Tip-Hat.gif
ihtiyar
Tip-Hat.gif clap.gif Te?ekkürler, yazmaya devam et, biz her zaman okur ve alk??lar?z.
???klar? takip eden adam
ALINTI(ihtiyar @ Jun 22 2007, 12:53 PM) *

Tip-Hat.gif clap.gif Te?ekkürler, yazmaya devam et, biz her zaman okur ve alk??lar?z.

+1
Tip-Hat.gif
karantina
te?ekkürler oxygen
"biz de evlat da çok , vatan sevgisi de , ?ehitli?in bir son oldu?una de?il aksine kutsal bir hayat?n ba?lang?c? oldu?una inanç da..
Peki siz kimsiniz" budur....
sheakspear_w
ben bi gazi çocu?u olarak siz gibi arkada?lar?m? gördü?üm de anl?yorum ki kimsenin babas?, abisi ,kocas?, o?lu, ve daha niceleri bo? yere çarp??mam??lar!!! Allah bize de nasip etsin topraklar?m?z? her ne pahas?na olursa olsun korumay??!! Saol oxygen
oxygen
Bugün 15 ?ehit birden verdik. Ailelerinie sab?r diliyorum, hepimizin ba?? sa?olsun. Bugünün anlam? için daha önce kalemimizden de yaz?lm?? ?ehit temalar? konular? ortaya ç?kartaca??m. sad.gif
nil__
yeni gördüm yaz?y? te?ekkürler clap.gif yürekten kat?l?yorum...
jasmiNNe
eline,yüre?ine,eme?ine sa?l?k...mükemmel tek kelimeyle..
(!)MoRYeL_20(!)
Yüre?ine,kalemine sa?l?k.Harika bir yaz?.
encan
özellikle b?r?nc? yaz?n cok guzeld? gercekten cok tesekkurler smile.gif
asena_alperen
ancak bu kadar güzel anlat?lablirdi kalemine kuvvet helal olsun ....
yunusus
gerçekten de mükemmel .devam devam. victory.gif
güntülü
bay?ld?m...çok güzel... be?enimi anlatmaya kelimeler yetersiz kal?yo
abyss
Bu harika yaz?y? bugünlerde hayk?ra hayk?ra okumak istiyorum meydanlarda! ?bret-i alem olsun kan ak?tanlara; akan kanlar? eyrde koyanlara! mad.gif
oxygen
Bizim askerimiz yediveren gülleri gibidir.15 görünür ama 350'ye denk gelir. Topra?a 1 dü?er ama çolu?unla çocu?uyla, e?iyle garda??yla, ad?yla arkada??yla 100 olur kar??n?za yine dikelir.
Bizim askerimiz bu?day ba?a?? gibidir. Tek ba??na direnir f?rt?naya. Topra?a dü?erse olur da; 30 farkl? yere daha kök verir. 30 ba?ak olarak rüzgara meydan okuyarak yükselir.
Bizim askerimiz ?ehittir, imanlar? ?ehitli?ine ?ahittir, kabirleri cennete denktir, ?efaatleri Hakk'tan gelen hakt?r, kanlar? topra?a helal, bizlere ise emanettir.
Bizim babalar?m?z me?e palamutu gibidir. 1 dal?n? k?rd?m sanars?n ; seneye yerinden torunuyla torbas?yla 3 sürgün daha verir. Vatana sa?olsun der; helal olsun dedirttirir.
Bizim analar?m?z güne? gibidir. Evlad?yla, duas?yla, sabr?yla do?ar bu topra??n yüzüne de öfkesiyle, lanetiyle size buz kestirtir.
Bizim kad?nlar?m?z Asi nehri gibidir. Zora sabretmeyi de bilir, yoku?u t?rman?p düze ç?kmay? da.
Bizim çocuklar?m?z k?v?lc?m gibidir. Daha bisiklete binmeyi ö?renmeden askeri, polisi ö?renir. Daha A y? B yi bilmeden vatan?n hepsinden önce geldi?ini bilir. Dü?tü?ü yeri de?il birgün kar??n?za dikelip sizi yakar.
Bizim vatan?m?z bize namustur, cand?r, yard?r, yarendir de; size hard?r, dard?r, dü?mand?r.
Bize ?eref olan size azapt?r.

http://www.trtube.com/izle.php?v=ymlodgexff
eldar
birisi size dese ki:Aranızdan birisi ölecek.Asla o ölecek kişi olmak istemezsiniz.Fakat ülke için öleceksiniz dense,bazılarınız tamam der.
Kusura bakmayın gerçekleri görmüyorsunuz.Ben eskiden pkkyı diğer ülkelerin gönderdiği insanlardan oluşur sanırdım.Fakat bu topraklarda yetişip dağlara çıkanlar olduğunu sonradan okudum.Tamamı veya değil o ayrı konu.
YANİ,olayın askeri boyutu yanında,çok daha önemlisi siyasi,ekonomik boyutu var.Ama siz öldürdükçe ve malesef öldükçe bitecek zannediyorsunuz.Ve tamamen anlamsız,şehit oldular mantığı,sizin algılarınızı daha kapatıyor.
O insanların dağa çıkma sebepleri nedir,nasıl önlenebilir,onları etkileyenler nasıl engellenir diye düşünmek ve bunu yapabilecek olanlara,yani seçtiklerinize baskı yapmak yerine,anlamsız şiirler yazıyorsunuz.
Sonuç olarak olay:Birisi mutlaka ölecek,örneğine dönüyor.Ve o şehit dedikleriniz gerçekten boşuna ölüyor.Çünkü hayatlarınıza yine devam ediyor ve unutuyorsunuz
kurtcuk
ALINTI(eldar @ Oct 5 2008, 12:51 PM) *
birisi size dese ki:Aranızdan birisi ölecek.Asla o ölecek kişi olmak istemezsiniz.Fakat ülke için öleceksiniz dense,bazılarınız tamam der.
Kusura bakmayın gerçekleri görmüyorsunuz.Ben eskiden pkkyı diğer ülkelerin gönderdiği insanlardan oluşur sanırdım.Fakat bu topraklarda yetişip dağlara çıkanlar olduğunu sonradan okudum.Tamamı veya değil o ayrı konu.
YANİ,olayın askeri boyutu yanında,çok daha önemlisi siyasi,ekonomik boyutu var.Ama siz öldürdükçe ve malesef öldükçe bitecek zannediyorsunuz.Ve tamamen anlamsız,şehit oldular mantığı,sizin algılarınızı daha kapatıyor.
O insanların dağa çıkma sebepleri nedir,nasıl önlenebilir,onları etkileyenler nasıl engellenir diye düşünmek ve bunu yapabilecek olanlara,yani seçtiklerinize baskı yapmak yerine,anlamsız şiirler yazıyorsunuz.
Sonuç olarak olay:Birisi mutlaka ölecek,örneğine dönüyor.Ve o şehit dedikleriniz gerçekten boşuna ölüyor.Çünkü hayatlarınıza yine devam ediyor ve unutuyorsunuz

Sen son 10 yıldır devletimizin bu konuda yaptığı çalışmalardan habersizsen, önlenebilmesi için yapılanlardan bihaber, sadece "seçtiklerinize baskı yapmıyorsunuz" "hükümeti kötülemiyorsunuz" "gerçekleri görmüyorsunuz" vs. gibi sözleri kendine göre birşeye nefretle söylüyorsan, halkın içindeki acıyı binlerce yıldır dünyada olduğu gibi şiirle ağıtla dile getirmesini "anlamsız şiirler yazıyorsunuz" diye belirtiyorsan, "şehit" kavramına "ölü" diyebiliyorsan, sen boşver bu ülkede böyle şeyleri tartışma, hatta bonservisin neyse ben başka ülkelere veririm.
eldar
bende sizi ayn? görüyorum sizde beni.O zaman bir ilerleme olmayacaksa tart??mam
kurtcuk
Ya arkada??m neyi tart??mam diyorsun, ayn? görmek falan de?il mesele, sen ülkenin son 10 y?ld?r pkk meselesini bitirmek ad?na att???-atmaya çal??t??? ad?mlar? biliyor musun?

Ya da ?öyle söyleyim, son 1 ayd?r Kürt Sorunu çözümü için meclisin çal??mas?n?, Cumhurba?kan?n?n görü?melerinden haberdar m?s?n?

PKK i?te senin "yap?lm?yor" dedi?in ?ey noktas?nda, devlet ad?m att???nda, s?rf o ad?m? "kendi içindeki kopmalar? önlemek" ad?na böyle var gücüyle (üçyüz küsür ki?i) sald?r?yor.

Ara?t?r?rsan biraz benim söylediklerimi zihninde tam olarak oturtaca??na inan?yorum.

oxygen
ALINTI
Ve o ?ehit dedikleriniz gerçekten bo?una ölüyor.Çünkü hayatlar?n?za yine devam ediyor ve unutuyorsunuz

Bo?una m? ölüyorlar? peki insan ne için ölürse hakk?yla ölmü? olur? Ayr?ca unutmuyoruz , unutturmuyoruz da.. Bu ülkede e?itimden, burstan , i? imkan?na kadar her?eyde "?ehit yak?n? önceli?i" var. Bu ülkede ?ehitleri anan isim isim yazan, önünden geçerken insanlar?n sayg?yla durduklar? fatiha okuduklar? an?tlar? var. Bu ülkede birbirini aray?p soran kollayan ?ehit aileleri , dernekleri, topluluklar? var. Bunca ?ehit yak?n? daha evlatlar?n?n cenazesi evlerine gelmeden kabrine konmadan ac?lar? doruk noktadayken "vatan sa?olsun" diyip sab?r çekiyorken bir sen biliyorsun bo?una öldüklerini..
Evet , ke?ke askerlerimiz öldürülmeden önce önlem al?nabilse, engellenebilse vs ama baz? ?eyler de baz? insanlar için kaç?n?lmazd?r; buna da "kader" denir.Ayr?ca biz bu kadar üzülürken ben Türk silahl? kuvvetlerinin vbnin bo? durdu?unu sanm?yorum. Bana sorulsa senin önerin nedir diye; bordo berelilerin say?s?n? 10 kat art?r?r bu bölgelere y??ar?m olurdu. Ama herhalde benim sivil akl?mla dü?ündü?üm ?eyin kat kat iyisini TSK asker zekas?yla zaten dü?ünecektir.
abyss
@ eldar

ya bo?una ölüyor demi? ya. Bak sen üniversitede okuyan ve e?itim düzeyi yüksek olmas? beklenen! birisi olarak bunlar? söyleyebiliyorsan; o insan!lar? neredeyse hakl? ç?karman da olas?d?r san?r?m. Bana bak karde?im sana göre anlams?z ?iirler bizim ya?ama sebebimizin aç?klamas?d?r. Sen ruhsuz ve okuyan bir cahil s?fat?ndaysan bunun suçlusu terörün nedenini anlamak ve önlemek için u?ra?an ülkemiz de?ildir. Bunun tek nedeni senin gibi mant?ks?zl??a mant?k sapland?r?p tart??mam diyen SENlerdir!

Bizim vatan?m?z bize namustur, cand?r, yard?r, yarendir de; size hard?r, dard?r, dü?mand?r.
wub.gif ne de güzel yazm??s?n sagol tatl?m...
eldar
Güzel nokta atışı yapmışsınız.Boşuna ölüyorlar dedikten önce ne yazdığımı okumayın ve düşünmeyin.İşte son 5 kere baskın yapılan karakol olayına niye birileri hesap vermeli dedin Abyss-. " Hesap verecek cesareti var mı sorumluların! mad.gif "Boşuna ölmüyorlarsa niye birileri hesap versin diyorsun.
Diyorum ki bir nokta var ve o noktadan sonra boşuna oluyor.Çünkü siyasi ve ekonomik boyutları çözülmedikçe,askerlere önem verildiği kadar o destek veren bazı köylülere yaptırım uygulanmadıkça,dağa çıkanlar engellenmedikçe,sürer.
kurtcuk
@eldar, abyss adl? üyeye hitab?ndan dolay? seni uyar?yorum, bunu tekrar edersen ceza alacaks?n. Ona göre tart???rsan çok memnun olurum.
eldar
abyss:
Bak sen üniversitede okuyan ve e?itim düzeyi yüksek olmas? beklenen! birisi olarak bunlar? söyleyebiliyorsan;Sen ruhsuz ve okuyan bir cahil s?fat?ndaysan

Taraf tuttukça söylemeye devam ederim.Asl?nda söylememem laz?m o ne söylese de.Öyle güzel nicki olunca kendimi tutamad?m smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.