Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sava? çocuklar?
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen
Son günlerde vicdan?m?z?n hala yerinde olup olmad???n? kontrol etmek için dile getirdi?imiz bir bahanemiz var; sava? çocuklar?.. Bahane diyorum çünkü bahsetti?im; malesef ki sadece isimleri geçti?inde üzüldü?ümüz , yüre?imizin de?il dilimizin öylesine bir burkuldu?u, unuttu?umuz, kendi ba?lar?na kalmak zorunda b?rakt???m?z sava? çocuklar?. Belki ?u an yazd?klar?mdan dolay? bana k?zan, ben onlardan de?ilim diyerek kabullenemeyenler vard?r.Ancak onlara küçük bir sorum olacak; arkada?lar?n?z?n yan?nda , e?inizin, dostunuzun , patronunuzun kar??s?nda duyarl? ki?ili?inizi (!) göstermek için dilinizden dökülen "yaz?k, ekmek almaya gidiyorlar , geri döndüklerinde ya son s?cakl??? olan kan?n bula?t??? ekmek oluyor so?umaya yüz tutmu? bedenlerinde ya da ekme?i yiyecek bir ailesi, girecek bir evi, koyacak bir sofras? kalmam?? oluyor" dan ba?ka ne verdiniz o çocuklara..Oralarda her?ey toz, heryer duman; t?pk? beynimizdeki sava? çocuklar?na ay?rd???m?z k?sm?nda oldu?u gibi.. Orada bir çocuk var, can? yan?yor, a?l?yor , sesleniyor; hissediyoruz, fark?nday?z, i?itiyoruz.. O kadar..
Hangimiz evindeki iki ekme?in birini onlara ay?rd? ; hangimiz, gerisini geçtim, be?enmedi?imiz elbisesini ç?plak ü?üyen vücutlar? sars?n diye onlara uzatt?; kim üç kuru?luk sarg? bezini, aspirini vs. gönderdi küçücük kollarda, bacaklarda aç?lan yaralara..
Hat?rlars?n?z ilkokulda ö?retilen bir ?ey vard?, insanlar?n kalbi ancak elleri kadar..San?rm?s?n?z ki ecdad bo?una demi? ; bir elin nesi var iki elin sesi var.. Bir yüre?in nesi olsun ki; sesinizin ç?kmas? için iki yüre?e ihtiyac?n?z var; üçüncü yürekle desteklenmeye; dördüncü yürekle güçlenmeye; ard? ard?na gelen di?er tüm yüreklerle birle?meye ve tek bir ses olarak ; sava? çocuklar?na en güzel türküyü , en co?kulu mar??, en tatl? ninniyi söyleme yükümlülü?ünüz var: onlara "bar??"? anlatma zorunlulu?unuz var. Aksi takdirde kanla büyüyen bir çocu?un ilerde gül dermesini beklemeyin.Onlardan ?iir yazmas?n?, ?ark? söylemesini, sa?l?kl? mutlu bir neslin üyesi olmalar?n? beklemeyin.
Çünkü onlar?n yürekleri o kadar kanat?ld? ki gangren olmaya dönmü? , sevgiyi merhameti pompalayamaz hale gelmi?. ?imdi onlar ; yüzlerine gözlerinin önünde yanan anne babalar?n?n vücutlar?ndan ç?kan is, sava? boyas? olarak sürülmü?; dillerinde " ya? satar?m bal satar?mlar"?n yerini lanetler alm??; kalem tutacak elleri silah? kavram??; hayattan tek beklentisi intikam olan ki?iler olarak yeti?ip ; on sene sonras?n?n sava? dinamitleri haline gelerek patlayacaklar? günü bekliyorlar.
Öylese; yar?n?n sava??n? engelleyecek, çocuklar?n?zdan akacak kan? durdurabilecek tek bir yol var; siz.. Bugünün sava? çocuklar?n? sar?n sarmalay?n ki yar?n; onlar?n elinden al?nan haklar?n, vurdumduymaks?zl?klar?m?z?n faturas? bizim çocuklar?m?za ödetilmesin..
heLLb0y
Yorumsuz.. Tip-Hat.gif

clap.gif clap.gif

Tşkler paylaşım için smile.gif
cad?nisa
Gerçekten de üzüldüm demekten ba?ka hiç bir ?ey yapm?yoruz sad.gif , güzel bir konuya de?inmi?sin oxygen ve dile getiri?in harika te?ekkürler wink.gif
UGUR
En az?ndan ?unu biliyorum ki yüre?i kangren olan o çocuklar öldükten sonra,?imdi beyni kangren olmu? özgürlük teröristlerinin (sava?ç?s? bile de?il) ! yapt??? zulmün bedelini ödettirecekler cehennemde yanarlarken.
ihtiyar
Örnekler bizden ama sanki başka bir ülkenin çocuklarından bahsediliyor. Yoksa yanlış mı anlıyorum? Eğer bizde savaş çocuğu var diyorsanız, örnekler çok yanlış.
UGUR
ALINTI(ihtiyar @ Jun 11 2007, 11:47 AM) *
Örnekler bizden ama sanki ba?ka bir ülkenin çocuklar?ndan bahsediliyor. Yoksa yanl?? m? anl?yorum? E?er bizde sava? çocu?u var diyorsan?z, örnekler çok yanl??.

Ben Irak'ta yok yere ölen çocuklar için yapm??t?m yorumumu.

ihtiyar
ALINTI(UGUR @ Jun 11 2007, 11:48 AM) *

Ben Irak'ta yok yere ölen çocuklar için yapm??t?m yorumumu.

Yorumu sizin için yazmam??t?m. Yaz?daki örneklerden bahsetmi?tim. Yanl?? anla??ld?ysa kusura bakma wub.gif

mess_out
ALINTI(oxygen @ Jun 11 2007, 11:34 AM) *

?imdi onlar ; yüzlerine gözlerinin önünde yanan anne babalar?n?n vücutlar?ndan ç?kan is, sava? boyas? olarak sürülmü?; dillerinde " ya? satar?m bal satar?mlar"?n yerini lanetler alm??; kalem tutacak elleri silah? kavram??; hayattan tek beklentisi intikam olan ki?iler olarak yeti?ip ; on sene sonras?n?n sava? dinamitleri haline gelerek patlayacaklar? günü bekliyorlar.

??te bu k?s?m çok do?ru ve bir o kadar ac?kl?.Çok güzel te?ekkürler payla?t???n için..
ihtiyar
ALINTI(oxygen @ Jun 11 2007, 11:34 AM) *

Çünkü onların yürekleri o kadar kanatıldı ki gangren olmaya dönmüş , sevgiyi merhameti pompalayamaz hale gelmiş. Şimdi onlar ; yüzlerine gözlerinin önünde yanan anne babalarının vücutlarından çıkan is, savaş boyası olarak sürülmüş; dillerinde " yağ satarım bal satarımlar"ın yerini lanetler almış; kalem tutacak elleri silahı kavramış; hayattan tek beklentisi intikam olan kişiler olarak yetişip ; on sene sonrasının savaş dinamitleri haline gelerek patlayacakları günü bekliyorlar.

Tekrar söyliyeyim. Eğer örnekler Türkiye'den ise konu başlığı yanlış. TÜRKİYE'DE SAVAŞ YOK, TERÖR VAR. Konu başlığı terör çocukları olabilirdi. Eğer örnekler diğer ülkeler ait ise denecek bir şey yok güzel paylaşım.
subay_sehit
?lerde o çocuklar hangi psikoloji içinde ülkesinde ya?ayabilirler ki?

büyüdüklerinde an? olarak ne anlat?caklar? hangi arkada?lar?n? özliyecekler...
kim bilir ?

bu çocuklar hepimizin ve san?r?m bu yüzden oxygen sava? çocuklar? ad?n? ta??yan biz yaz? yazd?.. bunlar ülkemizin çocuklar? veya di?er ülke çocuklar? ne farkeder?

sava? görmemi? olmak hayat?n? böyle huzurlu bir biçimde bitirmek kim istemez ki ?
?imdi Türkiye' de ki çocuklar?m?z,gençlerimiz, vatanda?lar?m?z acaba bizi etkiler mi bu sava? diye hiç mi dü?ünmüyor sanki?

nas?l yard?m edebilece?imiz konusu o kadar kar???k ki; evet belki duyars?z kal?yoruz fakat alabilece?imiz önlemlerden birisi tek yürek olmak.. kenetlenip geçmelerine izin vermemek olsa gerek.
Nur_Tuana
malesef dua etmekten ba?ka elimizden bir?ey gelm?yor onlar için.... cok üzücü
ihtiyar
ALINTI(subay_sehit @ Jun 11 2007, 12:34 PM) *

bu çocuklar hepimizin ve san?r?m bu yüzden oxygen sava? çocuklar? ad?n? ta??yan biz yaz? yazd?.. bunlar ülkemizin çocuklar? veya di?er ülke çocuklar? ne farkeder?

Çok ?ey fark eder. Sava? kimlerle yap?l?r? E?er Türkiye'deki teröre siz sava? derseniz, bu çapulcu terör örgütünü devlet statüsüne sokars?n?z. Yoksa yaz?n?n di?er yerlerinde hemfikiriz.

(!)MoRYeL_20(!)
Ben yapabilce?imin en iyisini yapmaya çal???yorum onlar için.Bir çocu?un ko?up oynayamamas? bayramlarda elini öpecek bir yak?n?n?n olmamas? belki de en ac? taraf? bu sava??n.Ve en zararl? ç?kanlar?.Bizim olmu? ya da olmam?? onlara gönüllerimizi açmazsak bir gün gelip onlar bizim yüreklerimizi hedef al?yorlar ellerindeki boyundan büyük silahlarla.
subay_sehit
benim okudugum bu yaz?da sava?larda çocuklar?n zarar görmesi ve onlara yard?m edilmemesi.
o terör örgütü kim ki devlet olabilecek statüye sahip? elbette ondan bahsetmiyorum. fakat okundugunda farkl? ?ey anla??ld?ysa affola.
oxygen
yazıyı Iraktaki çocukları göz önüne alarak yazmıştım. İhtiyarında dediği gibi Türkiyede sıcak savaş yok çok şükür.
Terör için ben anadoluyum isimli yazımı koymuştum:
http://www.paulu.net/forum/index.php?showtopic=17763
ki yazının devamı gelcek gibi.

dünyanın neresinde olursa olsun çocuklara uygulanan işgencenin faturası hepimize kesilecek. Bu ince ayrıntıyı farkettiğin ve uyardığın için tşk ederim ihtiyar smile.gif

ALINTI
Eğer Türkiye'deki teröre siz savaş derseniz, bu çapulcu terör örgütünü devlet statüsüne sokarsınız. Yoksa yazının diğer yerlerinde hemfikiriz.

asla devlet olmadılar ve olamayacaklarda; buna izin vermeyeceğiz!! hemfikiriz ihtiyar smile.gif
ihtiyar
Te?ekkürler oxygen aç?klamalar için. clap.gif
oxygen
ben t?k ederim cok önemli bir ayr?nt?; e?er yaz?da çapulcularla sava?t???m?z? yani onlar? devletle?tirdi?imizi; onlardan korktu?umuzu ifade eden bir k?s?m vard?ysa hemen de?i?tirecektim.

???t terör denen:
hergün bomba koyuyorsun , ?ehit verdiriyorsun mad.gif ancak hangimiz evden ç?kmaya korkuyoruz; kim i?yerini kapat?yor bomba konacak diye ya da o?lunu askere ugurlamaktan vazgeçen var m?? gene davulla zurnayla gene k?nayla gururla yolluyoruz. Korku fertleri sevenler içindir; e?erki sana ya da yak?n?na zarar verecekler diye dü?ünürsen evden ç?kamazs?n ; ancak "vatan sa?olsun" diyebiliyorsan en fazla bizi üzer; kendi üzerine sald?rtt?r?rrs?n ; kor-ku-ta-maz-s?n!!
ihtiyar
ALINTI(oxygen @ Jun 11 2007, 01:00 PM) *
ben t?k ederim cok önemli bir ayr?nt?; e?er yaz?da çapulcularla sava?t???m?z? yani onlar? devletle?tirdi?imizi; onlardan korktu?umuzu ifade eden bir k?s?m vard?ysa hemen de?i?tirecektim.

???t terör denen:
hergün bomba koyuyorsun , ?ehit verdiriyorsun mad.gif ancak hangimiz evden ç?kmaya korkuyoruz; kim i?yerini kapat?yor bomba konacak diye ya da o?lunu askere ugurlamaktan vazgeçen var m?? gene davulla zurnayla gene k?nayla gururla yolluyoruz. Korku fertleri sevenler içindir; e?erki sana ya da yak?n?na zarar verecekler diye dü?ünürsen evden ç?kamazs?n ; ancak "vatan sa?olsun" diyebiliyorsan en fazla bizi üzer; kendi üzerine sald?rtt?r?rrs?n ; kor-ku-ta-maz-s?n!!

clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif Tip-Hat.gif

?ehit gazi
.
ALINTI
Ancak onlara küçük bir sorum olacak; arkada?lar?n?z?n yan?nda , e?inizin, dostunuzun , patronunuzun kar??s?nda duyarl? ki?ili?inizi (!) göstermek için dilinizden dökülen "yaz?k, ekmek almaya gidiyorlar , geri döndüklerinde ya son s?cakl??? olan kan?n bula?t??? ekmek oluyor so?umaya yüz tutmu? bedenlerinde ya da ekme?i yiyecek bir ailesi, girecek bir evi, koyacak bir sofras? kalmam?? oluyor" dan ba?ka ne verdiniz o çocuklara..Oralarda her?ey toz, heryer duman; t?pk? beynimizdeki sava? çocuklar?na ay?rd???m?z k?sm?nda oldu?u gibi.. Orada bir çocuk var, can? yan?yor, a?l?yor , sesleniyor; hissediyoruz, fark?nday?z, i?itiyoruz.. O kadar..
Hangimiz evindeki iki ekme?in birini onlara ay?rd? ; hangimiz, gerisini geçtim, be?enmedi?imiz elbisesini ç?plak ü?üyen vücutlar? sars?n diye onlara uzatt?; kim üç kuru?luk sarg? bezini, aspirini vs. gönderdi küçücük kollarda, bacaklarda aç?lan yaralara..

Sava? çocuklar? için yap?lacak en önemli ?ey, ?u an belki yapacak bir ?eyimiz yok fakat bunu de?i?tirecek konumlara gelebilme ?ans?m?z var. Bu ?ans?m?z? en iyi ?ekilde kullan?p bir ?eyler yapmal?y?z. Yoksa elimizden bir ?ey gelmiyor demek, benim için de bir anlam ifade etmiyor
imhotep1907
benimde akl?ma bu ?iir geldi bunu okuyunca

KIZÇOCU?U

Kap?lar? çalan benim
kap?lar? birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiro?ima'da öleli
oluyor bir on y?l kadar.
Yedi ya??nda bir k?z?m,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlar?m tutu?tu önce,
gözlerim yand? kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiçbir ?ey istedi?im yok.
?eker bile yiyemez ki
kâat gibi yanan çocuk.

Çal?yorum kap?n?z?,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
?eker de yiyebilsinler.

NAZIM H?KMET
karantina
te?ekkürler oxygen
devaml? laf?n? etti?imiz, tv'de gördü?ümüzde üzüldü?ümüz ama hiç bir?ey yapmay?p sadece unuttu?umuz çocuklar onlar ne yaz?k ki...
oxygen
Bugün 15 ?ehit birden verdik. Ailelerinie sab?r diliyorum, hepimizin ba?? sa?olsun. Bugünün anlam? için daha önce kalemimizden de yaz?lm?? ?ehit temalar? konular? ortaya ç?kartaca??m. sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.