Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Iyiki Do?dun Mele?im
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen
Günayd?n sarma????m;
Bugün güne daha bir ba?ka ba?lad?m, bir y?l öncesi geldi akl?ma. Ben kocaman bir villay? koruyan güçlü bahçe duvar?yd?m.Üzerimde i?lemeler, kabartmalarla yoldan geçenlerin dikkatini çekerdim. Öyle ki kom?u villa sahipleri bile k?skan?p benzerimi yapt?rmaya çal??t?lar; ama hiç biri ben gibi olamad?.?hti?am kelimesi gölgemde serinlerken herkesin bilmedi?i , kimselere söyleyemedi?im tek bir eksi?im vard?; yaln?zd?m.. Asl?nda yaln?zl?k çok kalabal?k bir terimdir. Hani orman dedi?inde tekil yaz?lsada içinde bir sürü a?ac?, bitkiyi, kurdu ku?u bar?nd?r?r ya ; yaln?zl?k da öyledir; içinde çok fazla hüzün, keder bar?nd?r?r.. Arada ku?lar gelip, iki dakika soluklanmasa üzerimde art?k canl? varl?klar?n bir s?cakl??? oldu?una bile inanmayacakt?m.
Derken o gün bahç?van geldi gölgeme, yan?nda evin beyi, elinde çapa ve birazc?k suyla gübresi.. Kulak kabart?m da; bir çiçekten bahsediyorlard?, yava? yava? büyüyecek, duvar? saracak , sonra da çiçek açacakm??, y?llarca burada kalacakm??.. Birden ses kulaklar?mda yank?land?: "duvar? saracak!!" .. "Hay?r" dedim "gövdemdeki kabartmalarda kapan?rsa kimse dönüp bakmaz bana, belki ku?lar bile konmaz art?k, hay???r" dedim; tabi kimse beni duyamad?.Ho? duysalar da önemsemezlerdi zaten. Bahç?van tam toprakla bulu?tu?um yerden 30 santimlik bir çukur kazd?, cebinden ç?kard??? tohumu dikkatlice koyup , birazc?k da suni gübre koydu. Sonra topra?? yendien kabart?p sulad? ve "hadi bakal?m" diye m?r?ldan?p gitti.. Ben sonraki tüm ay çukuru izledim, neydi beni saracak olan? Bahç?van hergün geliyor , suluyor, m?r?ldan?p gidiyordu ama toprak ayn? toprakt?..Derken bir sabah uyand???mda minnac?k bir filiz gördüm çukurda. "Heyy, sen, merhaba" diye seslendim, ses yoktu. Tekrar denedim, "c?k" hiç ses yok. "Ruhsuz ?ey seni" dedim uzunca bir sürede senle ilgilenmemeye ba?lad?m.Zaten yaz da gelmi?ti, döndüm öbür taraf?ma günlerce denizi, mart?lar? , dalgalr? ve elele gezen insanlar? seyretti?im yaln?zl???ma inat edercesine.. "Dokunmak" güzel ?ey olmal? derdim bazen, "bir?eyin s?cakl???n? hissetmek.." diye iç geçirirdim. Çok da hakl?ym???m, bunu o gün bana dokundu?unda anlad?m. Birden ?a??rm??t?m, bir?ey bedenime dokunuyordu. Yumu?aç?kt?, nazikti, incecikti..Hemen dönüp bakt?m, sen farketmeyeli ne kadar da büyümü?sün..Neredeyse 1 metre boyu olmu? dünkü filizci?in.. ?a?k?nl?kla beraber "dokunma bana, kaç gündür tenezzül edip bir günayd?n bile demedin" diye tav?r yapt?m. Ald?rmad?n bile , sanki yava? yava? sar?l?yordun bana, sanki hayata tutunmak için tek yolunmu?um gibi sar?l?yordun.."dokunma dedim, bak hiç dinliyor mu, heeyy". Sana böyle diyordum ama ilk kez ya??yordum bu hissi, senin o incecik yapraklar?n benim kocaman gövdeme o kadar özenlice sar?l?yordu ki; içim p?r p?r ediyordu.Çok farkl?yd?.Yine de gururumdan taviz vermiyordum: " :Madem ya?amak için tutunman laz?m, tutun bakal?m; ama sak?n rahats?z etme.." . Ben de en az senin kadar iyi biliyordum; bu tutunmak de?ildi ki , bu sar?lmakt?, bu hayatt?.. O gün ilk defa gülümseyi?ini gördüm ve konu?amad???n?, sadece dokunarak ve bak??lar?nla halini anlatt???n? anlad?m. Kendimden utanm???t?m. "Tamam , dedim, istedi?in gibi tutunabilirsin!" .
Sonra gün geçti sen büyüdün,her yan?m? sard?n; iri, mis kokulu çiçekler açt?n.. Sen büyüdükçe ben dirildim, sen büyüdükçe ben yaln?zl???m? törpüledim; sen vard?n ve ben art?k yaln?z de?ildim. Sen benim hayatta ba??ma gelen en güzel ?eydin.. Bilirsin uykuya dü?künümdür, sen sabah erkenden uyan?r, tazelenir, haz?rlan?r, misler gibi kokular?n? saçarak bana sar?l?rd?n.Çok ho?uma giderdi. S?rf daha fazla u?ra? benimle diye uyuyor rolü yapar, uyanmazd?m. Sen bakt?n hala uyanm?yorum; tüm dallar?nla s?k?ca sar?l?r, köklerinle bir de beni g?d?klard?n.Ben dayanamaz "bak sen yaramaza " der seni kucaklard?m. Bir zamanlar hallerine benim iç geçirip izledi?im o mart?lar bile art?k sabahlar? durup bizim oyunlar?m?z?, oyna?malar?m?z? izler oldu. Sen güzelle?tikçe ben daha da ihti?amla?t?m. Eskiden sadece kar??dan bakan kom?ular art?k gelip dokunuyorlard?. Bahç?van da art?k m?r?ldanm?yordu, o kadar güzeldin ki ; sayende adamca??z y?llar sonra evin beyinden övgü üzerine övgü ald?. Eskiden sadece soluklanmaya gelen ku?lar, art?k üzerimde yuva yap?yorlar.Sabah oyunlar?m?za onlar da c?v?l c?v?l ?ark?larla e?lik ediyorlar. Dün küçük serçelerin yumurtalar? çatlad?; çok güzel 3 tane civcivleri oldu.Böyle mucizeyi sen olmasan nas?l tan?kl?k ederdim.Ar?lar eskiden yüzüme bakmazd?, art?k senin çiçeklerinden polen toplay?p, bal üretip ?ifa da??tmak için birbirleriyle yar???yorlar.Sen hep burdas?n ama ?ifan uzak illere kadar da??l?yor. Villan?n küçük k?z? senin çiçeklerinden ba??na taç yapt? geçen hafta.Önce çok k?zd?m; senin can?n? nas?l yakard?.Ancak tatl? gülümsemenle yine sakinle?tirdin beni, açmak üzere olan içindeki yüzlerce tomurcu?u gösterdin. biliyorum sen gizliyorsun ama asl?nda sen bir meleksin, her halinle hareketinle etraf?na mutluluk saçan bir melek; güzelliklerin ruh buldu?u bir melek..Köklerinle öyle sar ki beni ; e?er sana bir?ey olursa duramayay?m ayakta, y?k?l?p toprak olay?m, toprak olal?m senle..
Tam bir sene öncesiydi; bugün do?mu?tun hayat?ma, iyiki do?dun mele?im, senin için ne kadar ?ükretsem azd?r..Hadi ?imdi kocaman bir sar?l bana..
???klar? takip eden adam
Harikasın Oxy... wub.gif
İçimi büyük bir huzur kapladı...
Tip-Hat.gif
OoO Zombie en sevdiğim şarkıdır... wub.gif
Şarkı için ayrıca teşekkürler Oxygen...
oxygen
bu ?ark?y? seviyorum:
CeRvAnTeS' Fr?eNd
Mutlu y?llar...
monarosa
bu ne güzel anlat?m bunlar ne güzel tasvirler..
harika olmu? oxygen wub.gif heartpump.gif Tip-Hat.gif
göçmen k?z?
oxygen bütün yaz?lar?n gibi yine muhte?em bir yaz? olmu? t?kkürler smile.gif wink.gif
aspendos
te?ekküler.çok güzel bir eser.yüre?ine sa?l?k...
jasmiNNe
okurken gözlerim doldu desem... sad.gif ne kadar müthi? bi yaz? ne kadar güzel anlatm??s?n wub.gif yüre?ine sa?l?k...
karantina
bir harika yaz? daha, te?ekkürler oxygen kalemine sa?l?k...
musedu
ben okumuyorum karde?imm moda giriyorum sonra biggrin.gif
ihtiyar
Güzel yaz?lar geldikçe ben okumaya devam ediyorum. Te?ekkürler.
byaslan
HAYATIMDA OKUDU?UM EN GÜZEL YAZILARDAN B?RTANES?. GERÇEKTEN HAR?KA OLMU? YÜRE??NE SA?LIK...
UGUR
Klasiklere yorum yazman?n bir anlam? olmaz ya,o yüzden fazla bir?ey yazmaya gerek yok wink.gif
?eribon
Her zamanki gibi harika bir yaz?. wub.gif
oxygen
jasmiNNe
edal? küçük han?mda ayr?lamam ben sendeeeen dance.gif dance3.gif clap.gif biggrin.gif
mess_out
Mükemmel bir yaz?,harika gerçekten...Çok te?ekkürler bunu bizimle payla?t???n için...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.