Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ar? Gibi Sev Beni
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen

Hani eski bir sanat müzi?i ?ark?s? var ya "Ar?m, bal?m,pete?im" söze oradan ba?lamak istedim.Neden ar?? Ar?lar ne yap?yorlar ki ?ark?da sevileni simgelemi?ler ? Bunun için ar?lar? biraz incelemek gerekiyor galiba.
Örne?in ar?lar 1 gram bal yapmak için çiçeklere en az 7000 uçu? yap?yorlar.Bizim de istedi?imiz bal tad?nda mutluluksa e?er yüzlerce kez pi?man olmay?, binlerce kez naz çekmeyi, yeri geldi?inde kavga etmeyi yeri geldi?inde çiçeklerle, çikolatalarla gelmeyi, hayal k?r?kl?klar?n?,"beni affet"i ve on binlerce kez "Seni Seviyorum" demeyi göze almak gerekmez mi?
Öyle ya; 1 kg bal için 40 bin tane ar?n?n 6 milyon çiçe?i dola?mas? gerekirken; bize bir tutam sevda için , hiç bitmeyecek bir a?k için be? duyumuzu ve onlarca duygumuzu bak???m?za, susu?umuza, dokunu?umuza, gülümseyi?imize ve hatta sesimizin tonuna yükleyerek; sevgilinin hayal k?r?kl?klar?n?, beklentilerini, naz?n? kaprisini, karars?zl???n? tespit etmeli; kalbindeki tüm kö?eleri, ruhunun her bir k?y?s?n? ke?fetmek üzere dola?mak dü?mez mi?
Kolay m?? Bal ar?lar? 1 pete?i doldurabilmek için 100 milyon çiçe?in nektar?n? emip 100.000 km kanat ç?rparken; kalbimize a?k? doldurmak için zahmete katlanmayacak m?y?z, engelleri a?maya çal??mayacak m?y?z? Madem bizm en özel çiçe?imiz "e?imiz" , madem ki onu seçtik; sab?rl? olaca??z. Çiçek dedi?in nektar?n? gizler.Ar?lar?nda en güzel yapt??? ?eydir; çiçeklerin saklad??? özü bala çevirmek.. E?imizde sakl? olan? aç??a ç?kartmak için sürekli kanat ç?rpmaya de?mez mi?
Ar?lar?n en takdir edilecek yan? da bu kadar çal??man?n aras?nda " neden hep ben çal???yorum?" diye sormamalar?. ?nsanlar için de böyle de?il mi? " Hep ben bir?ey yap?yorum, peki ya sen?" dedi?in anda e?inize de ayn? soruyu sorma hakk?n? tan?m?? olmuyor musunuz? En güzeli; siz kendi pay?n?za dü?eni yap?n, ona dü?en ona kals?n. B?rak?n "bu kadar çabama o ne yapt??" hesaplar?n?. Onun yerine dü?ününki ; 1 ar? kolonisinin 1 kg bal? üretilmek için 8 kg bal tüketmesi gerekli.Bu da koloninin dünyan?n çevresini 6 kez dola?mas? anlam?na gelmekte. Öyleyse 1 kg bal tad?nda a?k bekledi?iniz e?inize sizden, 8 kgdan vazgeçtim, hiç olmazsa 1 kg bal tad?nda a?k almas?na izin verin. Bunun için dünyay? 6 kez dola?man?za da gerek yok. Kapat?n gözlerinizi, bir kere onu sar?n , kucaklay?n; konu?madan, duymadan sadece hissedin "kalbinin kimin için att???n?"..
Ee tabi kavga da hayat?n tuzu biberi..Ancak ar?lar?n i?nelerini hayatta sadece bir kez ve o da çok tehlikedeyken kulland???n? dü?ünürsek ; kavgalar?m?zn boyutlar?na da dikkat etmeli. Çünkü bat?raca??n?z i?ne e?inizden çok size zarar verecektir. Zaten ki e?er e?inize bir?ey oldu?unda ondan önce sizin can?n?z ac?m?yorsa oturup baz? ?eyleri yeniden gözden geçirmelisiniz.
Hem bir ar? kendi a??rl???n?n 330 kat? yük çekebilirken siz "bunca sorunun çözümünü bulam?yorum" diyorsan?z; "art?k sabr?m kalmad?, dayanam?yorum" diye dü?ünüyorsan?z; bence bir kapasitenizi gözden geçirin.Belki de ta??d???n?z yük ta??yabilece?inizin çok az bir k?sm?d?r.Yoksa bir ar? kadar güçlü de?il misiniz?
Ar?lar görevlerini binlerce y?ld?r her gün yap?yorlar. Siz de a?k için çabalamaya hemen bugün ba?lay?n. Öyle ya ; yar?n diye bir?ey yoktur. Yar?n geldi?inde ad? "bugün" olacakt?r.Ne yaparsan?z bugün yapars?n?z, bugün yapt???n?z? ömrünüz için harcars?n?z.
Mademki ar?lar çiçekleri sever, kovana elleri bo? dönmezler; siz de sevdi?iniz de çiçekleri seviyorsan?z; eve eliniz bo? dönmeyin. Tabi evde bekleyen de çiçe?i getirene hakk?n? versin. S?cak bir "ho?geldin", bir güler yüz, bir tatl? dili zaten çoktan haketti de ; sevginizi dü?ünerek art?k yana?a bir dokunu? mu olur, gözlerine içten bir bak?? m? olur, özenle haz?rlanm?? bir sofra m? onu kar??lar, yoksa s?ms?cak bir sar?lmayla m? yorgunlu?unu atar; o kadar?n? da hayalgücünüzle üstüne siz ekleyin..

Dr. Senai Demirci'nin bir yaz?s?ndan esinlenerek yazd?m, ustaya sayg?lar?mla..
UGUR
Baz? kelimeleri yanl?? anlamland?r?yoruz.Mesela hayvan kelimesi.Ar?ya hayvan der geçeriz,ama HAYVAN gibi zahmete katlanamay?z.
heLLb0y
Esinlenmelerin gerçekten güzel ?eyler ortaya ç?kar?yor oxygen..?lham?n hiç kaybolmas?n smile.gif
???klar? takip eden adam
ALINTI(heLLb0y @ Jun 28 2007, 04:23 PM) *

Esinlenmelerin gerçekten güzel ?eyler ortaya ç?kar?yor oxygen..?lham?n hiç kaybolmas?n smile.gif

+1
Sevgiyi o kadar güzel anlatm??s?n ki wub.gif
Yüre?ine sa?l?k Oxygen...
engin
eline sa?l?k google.gif

a?k için ne kadar u?ra??lsa az oldu?unu wub.gif a?k?n her?eye de?ece?ini bundan daha iyi anlatan bir yaz? olamaz san?r?m
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.