Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sitemdar
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
kurtcuk
Sitemdar

Necip Faz?llard? ?iirlerin yek galibi,
Mehmet Akif gibiler i?te as?l sahibi,
Kitap açmayanlar ise ?imdiki talibi,
Ah iki kelam eden "yazd?m" der olmu?.

Edebi bilmeyenlere her zamans?n gurbet,
Benim gibiler ise, üstadlara hep hasret,
Zamane, duanla hadi biraz daha sabret,
Ah iki kelam eden "yazd?m" der olmu?.

----------------------------------
söz meclisten hem d??ar? hem içeri smile.gif
pacch
koca bir ta? m? geldi ne tongue.gif ?aka bir yana mesaj veren bu ?iir gerçekten güzel olmu? smile.gif be?enmedi?im ?iirlerin alt?na bu konunun linkini veririm art?k tongue.gif biggrin.gif

yüre?ine sa?l?k wink.gif
Nur_Tuana
ah iki kelam eden "yazd?m"der olmu?....üstüme al?nd?m b?raz ne yapal?m biz sen?n g?b? usta degiliz cal??al?m belk? sen?n g?b? oluruz.... smile.gif anlaml? olmu? yüregine sagl?k smile.gif
efeturk
Güzel olmu? patron smile.gif zaten o tarafada do?ru bi y???lma vard? biggrin.gif
ebruxtr
cok fazla yorum yapmak istedim ?iir hakk?nda ama her defas?nda sildim.tam bir a??r abi ?iiri tongue.gif bana sadece güzel olmus demek dü?üo san?r?m clap.gif
argonat
Her kez yazd?m diyebilir,fakat her yazan bir üstad bir sanatç? de?ildir. Sanatç? sonradan olunmaz,sanatç? olmak do?u?tan gelen bir yetenek i?idir.
Her ?ey aç?k, ellerine sa?l?k Patron Tip-Hat.gif
kurtcuk
Arkada?lar yorumlar?n?z için te?ekkür ederim; ben ?iiri resim gibi görürüm, nas?l ki bir ressam?n f?rças?ndan ç?km?? resim günler haftalar aylar bazen y?llar al?yorsa bir ?iir de öyle olmal?, eme?ine sa?l?k dedi?imiz ki?inin yazd?klar?nda bazen o an yaz?lm?? belirli bir emek sarfedilmemi? ve mana - kelime - sözcük hatalar? oluyor. Ben yaz?lan ?eyin en az?ndan oturup dü?ünüp belirli bir emek sonras?nda olu?mas?n? istiyorum. Sadece duygu yo?unlu?u ile de?il. Duygu elbet olacak ama, bunu bilgi, birikim ve emekle yo?urmal?y?z. Tencerenin içine tüm malzemeleri koyup ate?i yakmadan yemek olu?mas?n? beklemek ne kadar garip geliyorsa duygular? bir kaç kelime ile ?iir ad? alt?nda sunmakta o kadar garip gelecektir. O yeme?i tadacak olan ki?iler tad?ndan ne hisseder siz dü?ünün.

Bu yüzdendir belki serbest ?iiri edebiyat?n çok uza??nda görüyorum. Ben ?iir ile ilgilieniyorum ama kendimi yeti?tiremiyor oldu?umun yerimde sayd???m?n fark?nday?m, daha çok okuyup daha çok ?iir incelemem laz?m, bu sayede belki ancak belirli bir yere gelebilirim. Herkes sanatç? olmasada en az?ndan büyük sanatç?lara sayg? nedeniyle yazd?klar?nda biraz düzen bar?nd?rs?n.
monarosa
ne demi?ti Arif Nihat Asya:
“?iir yazan ?air, do?um sanc?s? çeken kad?na benzer, sanc? çeker ve bir ?iir do?urur”

bu güzel hat?rlatma için te?ekkürler kurtcuk
jasmiNNe
t?kler kurtcuk bence herkes zaman zaman söylediklerini hat?rlamal?,yazan da,te?ekkür eden de..kimi zaman ne ele?tirmesini biliyoruz ne de hakk?n? vererek yazmas?n?,?iir de bir sanat oldu?una göre salt duygu yo?unlu?undan kolayca ortaya ç?kmaz illa ki emek ister oysa dara dü?üp kaleme sar?lan yazd?m der oldu söyledi?in gibi..neyse bu ele?tiri için kendi ad?ma da te?ekkür ederim wink.gif
oxygen
clap.gif yerinde bir sitem ve yak???r?nda bir ?iir , t?kler
?iiri önce kendime ithaf ediyorum
ALINTI
Arkada?lar yorumlar?n?z için te?ekkür ederim; ben ?iiri resim gibi görürüm, nas?l ki bir ressam?n f?rças?ndan ç?km?? resim günler haftalar aylar bazen y?llar al?yorsa bir ?iir de öyle olmal?, eme?ine sa?l?k dedi?imiz ki?inin yazd?klar?nda bazen o an yaz?lm?? belirli bir emek sarfedilmemi? ve mana - kelime - sözcük hatalar? oluyor. Ben yaz?lan ?eyin en az?ndan oturup dü?ünüp belirli bir emek sonras?nda olu?mas?n? istiyorum. Sadece duygu yo?unlu?u ile de?il. Duygu elbet olacak ama, bunu bilgi, birikim ve emekle yo?urmal?y?z. Tencerenin içine tüm malzemeleri koyup ate?i yakmadan yemek olu?mas?n? beklemek ne kadar garip geliyorsa duygular? bir kaç kelime ile ?iir ad? alt?nda sunmakta o kadar garip gelecektir. O yeme?i tadacak olan ki?iler tad?ndan ne hisseder siz dü?ünün.

hak verilmiyecek gibi de?il, +1
karantina
güzel ?iir yaz?y? da gördüm ben o da güzel ve anlaml?yd?.
ta? var hemde kocaman ama kendi ad?ma ?unu söyleyebilirim; benim yazd???m ?ey lirik, ?iir de?il(her ne kadar k?sa k?sa bi?eyler yazsam da; onlar da deneme olur ancak) wink.gif eme?e gelince herkes kendine göre bir emek veriyordur
CeRvAnTeS' Fr?eNd
Valla patron bu sefer hatal?s?n ben ?iirlerimi 2-3 dakika içinde yazar koyar?m sonra b?rak?r?m o ?iiri aradan 2-3 gün geçer okurum ?urada ?u burada bu var diye düzeltirim, herkesin kendine göre bir yaz?m? vard?r her ?air 1 ?iir için aylarca dü?ünmez M. A. Ersoy'un da 5 dakika da yazd??? ?iirler vard?r. Bir de burda ?iir yazan (en az?ndan çal??an) biri olarak oldum dedi?im gün bitti?im gündür ben bu sefer sana kat?lamayaca??m sad.gif
kurtcuk
ALINTI(CeRvAnTeS' FrİeNd @ Sep 11 2007, 04:51 AM) *
Valla patron bu sefer hatalısın ben şiirlerimi 2-3 dakika içinde yazar koyarım sonra bırakırım o şiiri aradan 2-3 gün geçer okurum şurada şu burada bu var diye düzeltirim, herkesin kendine göre bir yazımı vardır her şair 1 şiir için aylarca düşünmez M. A. Ersoy'un da 5 dakika da yazdığı şiirler vardır. Bir de burda şiir yazan (en azından çalışan) biri olarak oldum dediğim gün bittiğim gündür ben bu sefer sana katılamayacağım sad.gif

Bu şiiri veya yazıyı herkese ithafen koymadım arkadaşlar, üzerine alınacak olan alır, eğer bu yazdıklarımdan birisi kendisine pay çıkaracak olursa eminim bu olumsuz yönde değil kazanç yönünde olacaktır. Sen bir şiiri 2-3 dakika içinde yazıp 2-3 gün sonrasında tekrar inceleyip belirli bir şekle sokarım diyorsun, ne kadar güzel, emeğini belli ediyorsun ama o kadar çok tanıdığım kişi var bir kitap açmadan şiir yazıyorum diyorlar, bir beyit üstadların şiirlerini incelemeden şiir çıkartıyorlar ortaya, böyle olmaz bu iş, nasıl ki herşeyin bir üslubu bir mantığı var ise zannımca bunun mantığı da usta çırak yapısıdır, biraz farklı olsa da gerçek hayattan sayfa hayatında bu böyle gibi geliyor bana.

Bu arada Mehmet Akif'in 5 dakika da çıkardığı şiiri merak ediyorum, bir ara paylaşabilirsen memnun olurum.
heLLb0y
Aç?klamalar?n?n tümü zaten ?iirini i?aret ediyor patron smile.gif Yüre?ine sa?l?k wink.gif
???klar? takip eden adam
Ey usta!..
Ben de karal?yorum i?te kendi çap?mda...
E?er bu yolda:
Hatam?z varsa affola(ki vard?r).
Hem her ?iir(?) yazan ?air(?) olsa
Ekmek fabrikalar? ne yapar sonra...

...Yazan herkes üstüne al?nmal? bence bu yaz?y?...
?ahsen ben al?yorum.
Yüre?ine sa?l?k Kurtçuk...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.