yaln?zd?m yapayaln?z ya??yordum bu dünyada kalbimimn bir sahibi ç?kmma??t? henüz a?ktan bahsedenlere gülerdim. derdim saçma sapan ?eyler bunlar ne a?k? çünkü öyle çok aldatma hikayeleri dinlemi?tim ki san?r?m bu benim kalbime biraz fazla gelmi?ti. asl?nda ben de bilmiyordum. o dönemde üniversitedeydim 1 s?n?ftayd?m. bilirsiniz i?te üniversiteyi kazan?rs?n?z sevinçten uçars?n?z ben köy yerinde ya?ad???m için ne d??ar? ç?kma imkan?m vard? ne gezip dola?ma köylü k?z? olsam da di?erleri gibi ben asla onlar?n yapt???n? yapm?cam diyerek çal??t?m s?nava neyse bana sen neyine çal???yon hakimmi olacan yoksam diyenlere inat hayata inat belki de çal??t?m. 12 ayl?k süreçte eve kapand?m hiç yemedim içmedim çal??t?m ve kazand?m. pamukkale üniversitesinin oldu?u gün mutluydum çünkü art?k ben de ö?renciydim ve ben de o üniversite tad?n? alabilecektim. sonra üniversitede yaln?zl???n insan?n tüm vucudunu sard???n? hissetti?im günlerde neden bilmiyorum benimle bu yaln?zl??? payla?acak birisi olsun istiyordum. farkl? oldu?um için ne bilim ayk?r? giyim tarz?m oldu?undan k?sa arkas? dik dik yap?lm?? ve spreyle ye?ile boyanm?? saçlar?mla ve y?rt?k kotlar?mla farkl? kimlik aray???ndaki k?z olarak görülüyordum pamukkale üniversitesinde. suçum ise sadece topuklu giymemekti makyaj erkek arkada? muhabbeti etmemekti çünkü ben sürekli o e?itimin bahçesinde çimlere oturup okurdum saatlerce vakit buldukça okurdum. yan?ma gelen oldu?unda ise ya sen Do?an cücelo?lunun pro?ram? vard? izledinmi. trt 2 de tiyatro sanatç?s? ç?kt? fikirleri do?ruydu dedi?imde i?im var der kalkard? oysaki suç bendeydi. ya baksana yüzüme bak?m uygulamak istiyorum acaba hangi bak?m ürününü alsam deseydim ya da ya baksana hafta sonu magazin olaylar?nda duydum ?u ?ark?c? ?öyle yap?yormu? deseydim olay bitecekti benden iyisi yoktu yani. ama olam?yordum i?te. neyse bahar ?enlikleri vard? o dönemde ama ben kat?lmak istemiyordum. yaln?z hiç çekilmezdi. sonra Tolga hocam?z bizi ça??rd? yan?na tüm s?n?f? gittik bahar ?enliklerinde bizim bölümümn sergisi olacak dedi sizden görevlendirmeler yap?cam ve beni seçti hemen. ben istemiyorum diyemedim be?enmedi?im bir sürü saçma sapan taklit resimleri ve sergi nefret ediyordum. herkes taklit yap?yordu bu okulda resimcilerden özgün eser ç?karan yokmu diyordum. sergi zaman? a?a??ya indim. yan?mda esra diye bir arkada? daha vard?. neyse sonra bveklemeye ba?lad?k ben resimlere bakay?m dedim tam gezerken bir tablonun kar??s?nda kalakald?m o an hayat?m?n an?yd? o an hayat?n durdu?u mükemmel bir and? o an? hücrelerimin her zerresinde hissedebiliyordum. benim iç dünyanm? birisi alm?? tuvale yapm??t?. bir tane mahkum resmiydi asl?nda bu renkler siyah a??rl?ktayd?. saatlerce o tabloya bakt?m. sahibi kimdi acaba diyordum bulmal?yd?m sahibini hemen esra y? ça??rd?m esra bu tablonun sahibi kim dedim o da ya gece bölümnde batuhan diye birisi var ya o demi?ti o an içimden hayk?rd???m tek bir ?ey vard? batuhan ? bulmal?y?m. kimdi neydi umrumda bile de?ildi o benim iç dünyam? yans?t?yordu. neyse sonra okulda bitmi?ti derlerde ancak seneye bulabilirdim tabi bir de yaz okuluna kalm??it?k ama gelecekmiydi bakal?m batuhan yaz okuluna kay?t zaman?yd? neyse eni?tem ö?renci i?lerindeydi kayd?m? o yapm??t? filan derken her zamanki gibi dur dedi yaz okulna kimler kalm?? bakal?m dedi bana bende amannnn eni?te dedim napcan b?rak ya dedim olsun bakal?m derken isimleri okumaya ba?lad? o an o yaz?n s?ca??nda tek bir isim beni yerimden f?rlatt? o an k?zg?n kumlardan serin sulara atlad?m sanki batuhan da vard?. yaz okuluna kalm??t? inanam?yordum yaz?n burda olacakt? ve ben onu görecektim. bu harikayd?. eni?tem eee dedi üzgünmüsün yaz okuluna kald???na dedi ben de yooo demi?m o da nas?l yani denen dedi ben de ya sanat tarihi bu önemli ders eni?te dedim. o gün eve giderken binlerce dü?ünce akl?m? kurcal?yordu benim beni benden alan tablonun sahibi nas?ld?. neler yapard? acaba o gün gelmi?ti ben evden ç?kt?m çok mutluydum. yaz okulu ba?l?yordu ilk gündü ko?arak gidiyordum adeta batuhan? görecektim. o an gittim ve bizim liseden arkada? Tubay? gördüm. neyse sonra konu?maya ba?lad?k Tuba ile derken ben onu dinlemiyordum bile gözlerim Batuhan ? ar?yordu sonra birden yüzü de?i?ti Tuba n?n ve kar??ya bakt? ayyy dedi i?renc dedi bu uyuz sokak kedisi de mi burda yaz okulunda dedi ben de sokak kedisimi dedim ve ne oldu diye bakt???mda ayy dedi batuhan denen sokak kedisinden bahsediyorum dedi. ben de batuhan m? dedim kar??mda duruyordu. saçlar? sakal? kar??m?? uzun saçl? üstü ba?? gayet kirli önünden foto?raf makinesi ve eskiz defteriyle o duruyordu. ama güzel olan neydi biliyormusunuz o gözleriydi. yemye?il billur deniz gibi olan gözleri o gözlere insan bakarak hayat?n?n sonlar?na kadar ya?ayabilirdi. saatlerini mutlulukla harcayabilirdi. Tuba dan Batuhan ?n nas?l birisi oldu?unu söyledim bana herkesle kavga eder dedi. kimseyle konu?maz pis pis kokar i?te resimleri ii olsa kaç yazar be dedi. ben de o an ba??rd???m? hat?rl?yorum Tuba da çok ?a??rm??t?. sen dedim insanlar hakk?nda böyle yarg? yapamazs?n dedim ve gittim. elimde eskiz defterim yaz okulunda kar??dan onu izliyordum ve sürekli onu çiziyordum. haberi yoktu derslere giriyorduk onu izliyordum uzaktan derse çok kat?lm?? olmal?yd?m ki s?n?f?n en gözde ö?rencisiydim bilgi makinesi gibiydim adeta okudu?um için sürekli. neyse sonra bir gün ressamlar?n hayat?n? i?lerken ben de cd lerin oldu?unu söyledim. hoca da bana bakarak tama dedi bu cdleri kopyalayacak birisi olsa ii olur diyordu. derken batuhan birden hocam dedi tamam ben arkada?a yard?m ederim dedi cdleri kopyalar dedi ben o an ölecektim sanki kalbim durdu. hayat gene durmu?tu. sonra herkes ç?kt? s?n?fta bir batuhan kald? bir de ben ben pencereleri kapat?yordum. bana cd leri ne zaman getireceksin diyordu ben onun gözlerine ilk defa bu kaadar yak?ndan görmenin sevinciyle ya??yordum o da bana bak?yrdu. asl?nda gözlerimiz dahi ayn? renkti. ama benimkinin tek fark? biraz fazla a?lamaktan olsa gerek ye?ilin tonlar?yla k?rm?z??n?n arada gözlerimde dans etmesiydi neyse ben de gün verdim sonra ve o gün bulu?up cd kopyalayaacakt?k. ve bulu?aca??m?z gün onun çal???t?? i? yerine gittim. odas?nda resimleri vard? hepsi harikayd? ona olan hayranl???m günden güne onu gördü?üm her dakika art?yrdu adeta. oturduk bir ?eyler içiyorduk ben cd leri ona verdim. sonra birbirimize resimlerimizden filan bahsettik konu?uyorduk sürekli sanat hakk?nda o kadar uyumluyduk ki anlatmam mümkün de?il onunla birlikteyken hiç s?k?lm?yordum. bir gün ben resim atölyesinde resim yap?yordum. arkadaslr tam ç?kt? ben oturuken birden ye?il bir çanta gördüm. gittim bu batuhan?n çantas?yd? onu görmü?üm gibi gittim çantas?na dokundum ve o an a?lamaya ba?lad?m neden di bu gözya?lar? durduk yerde delimiydim neden a?lard? insan alt taraf? çanta de?ilmiydi bu hay?r de?ildi bu ona aitti. o an çantay? kuca??ma ald?m ve kokusunu içime hapsettim. f?rçalar? vard? BAtuhan ?n ald?m saatlerce sar?ld?m o f?rçalara bak?yordum ve onu görüyordum. o harika resimleri diyordum bu eski f?rçalarlada olsa yapan usta o diyordum. ama olmamal?yd? gittim ona bir tane f?rça seti alm??t?m. durumu ii de?ildi batuhan ?n zaten zorla okuyor ve paray? da zorla kazan?yordu. f?rçalar? bulu?unca verecektim. ama o gün harika bir olay oldu evet ben fazladan resdim yapmak için atölyede kald?m sonra resim yaparken birden kap? aç?ld? bakmad?m bile içeriye girene sonra yan?ma geldi ben batuhan diyebildim sadece hele bir de ya ben de çal???cam diyince ben sevinçten kalakald?m atölyede koyduk çay?m?z? bir taraftan resim yap?yorduk. benim yapt???m figürün gözleri batuhana benziyordu. neyse batuhan bana gel dedi resim bittiyse seninle resmimizi koyup hadi ele?tirelim dedi. ben de koydum resmimi bakt? kald? resmime ben de neden bakt?n al?c? gibi diye espri yapm??t?m. sonra bana bu gözler benim gözlerim mi dedi ben de yoo dedim ama anlam??t?. çay içiyorduk birlikte sonra bana ba?lad? hayat?n? anlatmaya duyunca inanamam??t?m ama güzel olan bu içine kapan?k olan herkesin i?rendi?i batuhan ?n bana güvenmesiydi. bu harikayd? beni terslemiyordu. bana derin bir ah çekerek bakt? ve ba?lad? anlatmaya batuhan Ispartal?yd?. neyse buray? kazanm??t? ve okumaya gelmi?ti. ailesini anlat?yordu bak can?m dedi ben sorumsuz bir ailede büyüdüm dedi. babamdan sürekli dayak yiyerek uyand???m gecelr hala kalbimde buruk bir an?d?r benim için dedi. sürekli içen bir adamd? ailesi umrunda bile de?ildi ve ben onu sadece kahvalt?da görüyordum dedi. kazand??? paralar? sürekli tek yapt??? içkiye yat?rmakt? kumar oynamakt? dedi. birden konunu s?vad? ve kolunda eskiden kalma bir iz vard? ben bu izin neye ait oldu?unu sordu?umda bana babam yapt? dedi. ac?mad? dedi suçun neydi batu dedi?imde bana bakarak gözleri dolarak oyun saatini fazla kaç?rm??t?m dedi eve o gün geldi?imde evdeydi dedi elma yiyordu ben gelince bana ba??rd? nerdesin batuhan saat kaç oldu dedi?inde özür diledim ama kalkt? saçlar?mdan tuttu ve beni duvara çarpt? dedi. o küçücük ellerim ac? çekiyordu. nefret ediyordum baba denen kavramdan adeta sonra sen ?imdi görürsün diyeerek meyva b?ça??n? ald? ve kolumu kesti dedi.ben o an gerisini hat?rlayam?yorum dedi. ben inananam?yordum batuydu benim batum nas?l yapard? o adi adama insan çocu?una böyle yaparm?yd? bu nas?l bir kalpti böyle. o an dedim batu biliyormusun senin su an o koluna bak?p ta can?n nas?l yan?yorsa ben ce bu ac?y? inan her zereemde hissediyorum dedim. o da bana bakt? ve birbirimize gözlerimiz dolmu? bir halde bak?yorduk. batuhan diyordum sonra ne oldu. annem dedi birden durarak annem çal??t? hep bize bakabilmek için o pars?yla bizi okuttu hep o vard? dedi. ama o da çok çekmi?ti dedi. sonra bana bakarak ben dedi ilk defa birine derdimi anlat?yorum bu çok garip biliyormusun dedi. ben de bana her zaman güvenebilece?ini söyledim. sonra elini tuttu ve sa?ol dedi bilmiyorum ama sana güvenmek istiyorum dedi. o an sustuk ve saatlerce birbirimizin ya?l? gözlerine bakt?k. saatler nas?l geçiyordu bilmiyordum onun yan?nda. günler geçtik çe batuhanla daha yak?n olmaya ba?lad?k art?k okulda bizi görenler sevgiliyiz san?yordu. ama biz sadece arkada?t?k.batu eskisi gibi de?ildi ne bilim gözlerinin içi gülüyordu adeta daha bir hayat doluydu daha bir umutluydu derslerindeki ba?ar?s? artm??t? üzerindeki eski püskü k?yafetlerde yoktu art?k bana hep dedi?i sen iyki vars?n can?ms?n derdi. çok mutlyudum batuyla birlikyteydim arkada? olarak olsak ta hep bana ç?kma teklif edece?i günü bekliyordum ederdi acelemiz yoktu de?ilmi.batu bir gün bana ya dedi hadi gel birlikte ç?nara ç?kal?m ben çok ?a??rm??t?m eve kapanan batu d??ar? ç?kmak istiyordu ç?nara bir de tamam dedim o gün batuya giyecek bir ?eyler ald?k birlikte çocuklarla maç yapt?k ve sonra da dondurma yedik keten helva filan uçuyorduk tipik türk filmi sahnesi gibi ama saf ve güzeldi. Denizli ye Tuluhan u?ur gelmi?ti o zamanlr bana gidelim dedi?inde benim i?im vard? gidemedim o gün annem rahats?zlanm??t?. o gitti ve ertesi gün ya dedi ben konserleri kaç?rm?cam demi?ti bizim eski batu de?i?miti. çok mutluydu onun mutlulu?u için Van gogh misali sevdi?i k?za kula??n? kesip sonra da al sana benden bir parçam? emanet ediyorum seni ne kadar sevdi?imi o kadar anla dedi?i gibi sadece onu yapmad???m kalm??t?. molasia tablosunu severdi batu gittim tabloyu çerçevel?ttim verdim ona ald???m ya?l?boya setlerini ve bir sürü ?eyler zaman?m her ?eyimle onundum adeta tek bir amac?m vard? batu mutlu olsunda gerisi hikayeydi benim için okulda çevresinin fikirleri de de?i?mi?ti arkas?ndan batunun sokak kedisi diyenler ?imdi aa batumu o çok bilgilidir diyorlard?. bizim sokak kedisi birden entellektüel olmu?tu. neden di bu acaba ben tüm gücümle çabalam??t?m. yeterki bir kez gülümsesin diye sonra ak?amlar? aktivitelere konserlere kat?lmaya devam ediyordu batu ben se bir i?im ç?k?yordu kat?lam?yordum. neyse anlat?yordu gülüyorduk yorum yap?yorduk ve birbirimizin gözlerinde kayboluyorduk adeta zaman duruyordu. benim ingilizceden muaft?m ama o alttan al?yor diye birlikte derslere giriyorduk arkada?lar?mda dalga geçti?imi san?yorlard? çünkü ingilizcemin nas?l oldu?unu herkes biliyordu. ya vaktin bol galiba dersin iyi oldu?u halde derse girenen de ilk defa rastl?yoruz diyorlard? Türki ye yi sen mi kurtaracan diyorlard? ben ald?rm?yordum çünkü onunla daha fazla beraberdik. evde ona ?iielr yaz?yordum sürekli bir gün verecektim ona bu ?iirlerimi. gözlerine bak?p ta ?iirlerimi okuyaca??m günlerimi bekliyordum. bir gün ingilizce dersine girecektik hava s?cakt? baya kantine geldik ve kantinde bizim çayc?m?z Nasuh filan vard? bir de onun yard?mc?s? tabi memet filan vard? sonra memet elinde ba?lama ald? çal?yordu derken bizim batu ço?tu o an bana senin için dedi bir parça çal?cam dedi ben de uçtum o anda ba?lad? ordunun derelerini çalmaya bir taraftan gözlerimimn içine bak?p ta söylüyordu sesi güzeldi. Ordu'nun Dereleri,
Aksa Yukar? Aksa.
Vermem Seni Ellere,
Ordu Üstüme Kalksa...Sürmelim Aman.
Ordu'nun Dereleri,
Derin Derin Ça?l?yor.
Kalk Gidelim Sevdi?im,
Annem Evde A?l?yor...Sürmelim Aman.
Oy Ba?lamam Ba?lamam,
Zerdali Dal? M?s?n
Garip Garip Çalars?n,
Benden Sevdal? M?s?n...Sürmelim Aman.
Oy Mehmet'im Mehmet'im,
Sana Küstüm Demedim.
Beni Sana Geçmi?ler ,
Vallahi Ben Demedim...Sürmelim Aman.
sonra çok duyguland?m birlikte yürüyorduk. hava baya s?cakt? yak?c? ve kavurucu s?cak adeta insanlarla alay eder gibiydi o gün sonra bana bakarak ya dedi can?m sana bir ?ey anlat?cam dedi yeter art?k dedi anlatman?n zaman? geldi. ben o an ne anlataca??n? merak ediyordum batu dedim söyle benim bir derdim var dedi ben a????m dedi. i?te o an mutluluktan ölecek gibiydim ve bu ki?i bendim ben olmal?yd?m nihayet diyordum günlerdir hayliyle ya?ad???m ve u?runa ?iirler yazd???m ve hayat? durdurabilecek gücü damarlar?mda hisstmemi sa?layan birtanem nihayet bana aç?l?yordu. sonra bana bakarak ya dedi ben onu aramadan duram?yorum dedi hayat?m ondan ibaret benim onsuz hiç bir ?ey ifade etmiyor dedi.onun gözleri olmasa inanki ?u bir an bile çekilmez dedi. ama bunca zamand?r aç?lmay? istiyorum ama aç?lam?yorum dedi.??MD? BU H?KAYEY? OKUYANLAR T?P?K B?R B?T?? BEKL?YOR AMA NE YAZIKK? HAYAT BU BEN?M HAYATIM O YÜZDEN MUTLULUKLLARA YER YOK SEV?NÇLER?M YARALI VE YARIMDIR DA?MA. ÇOCUKKEN DAYIMIN EL?MDEN EN SEVD???M O GÜZEL YOUNCAK ÖRDE??M? EL?MDEN ALIP ÇARPARAK BEN OYNAYAMADAN KIRMASI G?B? SEV?NÇELER?M? HEP ÇALDILAR. sonra ben de biliyordum dalgas?na sordum ona batu dedim hangi bölümden kalbim duracak gibiydi. bana sosyoloji bölümü dedi. o an ne demi?im içim kan a?l?yordu. duygular?m öksüz kalm??t? kan ?ekerim dü?mü?tü bir den kalbim buna haz?r de?ildi. ba??m dönüyordu ama ben yalanc? bir gülümsemeyle sordum peki dedim batu ad? ne ad? sevda dedi. sürekli onu dü?ünüyorum dedi sen benim EN YAKIN ARKADA?IMSIN dedi onun için sana anlat?yorum dedi. ben de ona bak?p batu dedim ben bir ?eyi merak ediyorum dedim bu kz?n seni etkileyen nesi oldu dedi?imde bana verdi?i yan?t? mükemmeldi. sürekli konserlerde kar??la?malr?ym??. o an gerisini hat?rlam?yorum çünkü gözlerimi açt???mda medikodayd?m. art?k kabuslar içinde uyan?yordum y?k?lm??t?m adeta hayat her?eye kar?? güvenimi kaybetmi?tim böyle olmamal?yd? ?izofren gibi dola??yordum batu ar?yordu açm?yordum. evet sokak kedisi ben olmu?tum. zaman tersine dönmü?tü adeta sonra bir gün batuyu gördüm ellele o k?zla birlikteydi. beni gördü ve ko?arak geldi nerelerdesin dedi bak bu sevgilim dedi ben se döndüm gittim ko?arak geldi kolumdan tuttu neler oluyor dedi ben cevap vermedim. evde sürekli kapal?yd?m okulda devams?zl???m artm??t?. o zamanlr unutmak için b?r arkada??m esrar önermi?ti. istersen sana bulabilirim mutluluk verir dedi ben se kabul etmedim tamam dedim bir anl?k mutluluk ya sonra o zamanlrda kendime i?kenceler ediyordum eriyordum adeta kollar?m? çiziyor kanat?yor sonra tekrardan çiziyordum kanay?ncada saatlerce gülüyordum. bir gün uykudan uyand?m ve banyoya gittim banyodayd?m elimde b?çak vard? içimden bir ses hadi diyordu yap bunu sonra a?layarak oturdum saatlerce a?lad?m. sürekli hayallar vard? etraf?mda sürekli benimle alay eden hayaller birbirini koval?yordu en sonunda ben de o hayyalere kendimi teslim ettim art?k ya?am?yordum sanki. neyse sonraki günler ailemde anlayam?yordu anlatm?yordum aynaya bakam?yordum. baksam sanki aynadaki hayal beni bo?aacakm?? gibi geliyordu. sahnelerin yaln?z k?z?yd?m ben ve geri dönmü?tüm hayat denen oyuna gene ben oynuyordum yaln?zl?k rolünü ac?l? bir roldü ve kimseye kapt?rmam??t?m bu rolu yönetmen hayatt? ve beni seçmi?ti bu rol için.