ALINTI(GökSeNiN @ Mar 1 2008, 09:55 AM)

Teröre destek verenle müttefik olmak...
Kuzey Irak’a yap?lan kara harekat?n?n durdurulmas? herkeste oldu?u gibi bendede ?ok etkisi yaratt? desem yeridir.Uzunca Bir süredir makale yazmaya elim varm?yordu , fakat duydu?um birkaç ilginç olay kafamda ziyadesiyle soru i?areti b?rakt? ve bunlar?n cevaplar?n? k?sa k?sa sizlerle payla?mak istedim .
Dün ba?bakan bir ulusa sesleni? konu?mas? haz?rlayarak ?unlar? ifade ediyordu : “Millet olarak kalplerimiz mehmetçi?imizle birlikte at?yor .Bu milletin kahraman evlatlar? ,a??r k?? ?artlar?nda , zor bir co?rafyada birlik ve bütünlü?ümüz için adeta ?ahadete ko?uyor.Aziz milletim ad?na onlar? selaml?yorum.Her birini o pak al?nlar?ndan tek tek öpüyorum.Türk Silahl?k kuvvetlerinin de?erlendirmelerine göre , ?u ana kadar olan safhada önemli ba?ar?lar elde edilmi?, hedefler büyük ölçüde temizlenmi?tir.Harekat kararl?l?kla devam etmektedir”. Bu ana kadar her?ey güzel. Ba?bakan?m?z bu konu?may? medyaya da??t?yor ve yay?nlanaca?? saati bekliyor. Bu s?ralarda A.B.D savunma bakan? Robert Gates ‘e de “Ancak Hedefe ula??nca askerin geri çekilece?i “mesaj?n?da vermeyi ihmal etmiyordu. Hatta Gates’e Büyükan?t’tan bile mesaj gelmi?ti . Büyükan?t ” K?sa bir süre sonra dönece?imize ili?kin haberler dola??yor. K?sa süre dedi?iniz izafi bir kavram .Bazen bir gün , bazen bir sene… ABD’de Afganistan’da kaç senedir terörle mücadele ediyor.” diyerek posta koymu?tu. Bunlar? duymak gö?sümüzü kabartm?? ve içimizi ferahlatm??t?ki . Dün sabah sular?nda ilk birliklerimiz Çukurca’ya ayak bast?. ?ok olduk… Herkes gibi bende bu aç?klamalar?n ard?ndan kara harekat?n?n birde noktalanmas?na anlam veremedim. Biraz dü?ündüm ve soru i?aretleri netle?meye ba?lad?. ABD ba?kan? Bush ve Savunma Bakan? Gates’in Irak hakk?ndaki temennileri ile harekat?n durdurulmas? örtü?üyordu. Neler oldu , neler konu?uldu bilinmez. Ama bir gerçek varki ; az önce size aktard???m ulusa sesleni? konu?mas? hiçbir kanalda yay?nlanmadan Ba?bakan Recep Tayyip Erdo?an taraf?ndan iptal edildi.” Terörle mücadeleden aln?m?z?n ak? ile ç?kt?k” derken i?in hemde d?? güçlerin etkisi ile yar?m b?rak?lmas? hükümetin ve ordu’nun imaj?n? zedeledi. Terörle mücadelede ülkendeki teröre destek verenle müttefik olursan i?in ya yar?m kal?r , ya eline yüzüne bula??r…
http://www.goksenin.com/?p=7GökSeNiN
Bütün bu yazd?klar?n?n sonucunda, ben buradan,
Türkiye Cumhuriyeti'nin ba??ms?zl???n? Bush'un emri alt?na sokan, kahraman Mehmetçi?in onurunu iki paral?k hale getiren, özellikle AKP Hükümeti ba?ta olmak üzere, kim varsa hepsini istifaya davet ediyorum.(Ama nerde o onur) Çünkü bu ülkenin onurunu kirletmeye, ba??ms?zl???n? ba?kalar?n?n emrine vermeye kimsenin hakk? yoktur ve bu kimsenin haddi de?ildir.
Ve yine, s?rf ba?örtülü ö?renciler üniversitelere girdiler, üniversite ö?rencilerine özgürlük verildi diye, laiklik elden gidiyor ç??l?klar? atan, Atatürk'ün kurdu?u devletin temelleri sars?l?yor gibi saçma tezleri savunan, Atatürk'ün ilkelerinden 5'ini unutup sadece laikli?i kullanan Emekli Subay Derneklerine, Atatürkçü Dü?ünce Derneklerine, Medya Mensuplar?na ve di?er tüm sivil toplum kurulu?lar?na sesleniyorum.
As?l ?imdi Atatürk'ün kurdu?u devletin temelleri sars?l?yor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ba??ms?zl??? ba?kalar?n?n emrine sokuluyor.
Ve bunu da AKP Hükümeti ve hatta "belki de TSK'n?n baz? üst düzey yetkilileri" birlikte el ele yap?yor.
Hadi bakal?m ?imdi siyah çelenklerinizi nereye koyacaks?n?z, o kalemleriniz ?imdi kimi yazacak görece?iz

ALINTI
Tam ba??ms?zl?k, bizim bugün üzerimize ald???m?z vazifenin temel ruhudur. Bu vazife, bütün millete ve tarihe kar?? yüklenilmi?tir.Bu vazifeyi yüklenirken, tatbik kabiliyeti hakk?nda ?üphe yok ki çok dü?ündük. Fakat netice olarak edindi?imiz görü? ve iman, bunda, muvaffak olabilece?imize dairdir. Biz, böyle i?e ba?lam?? adamlar?z. Bizden evvelkilerin i?ledikleri hatalar yüzünden, milletimiz sözde mevcut zannolunan ba??ms?zl???nda kay?tl? bulunuyordu. ?imdiye kadar Türkiye'yi, medeniyet dünyas?nda kusurlu gösteren neler dü?ünülebilirse, hep bu hatadan ve bu hataya uymadan do?maktad?r. Bu hataya uyma neticesi; mutlaka,memleket ve milletin bütün haysiyetinden ve bütün ya?ama kabiliyetinden soyunma ve uzakla?mas?n? gerektirebilir. Biz; ya?amak isteyen,haysiyet ve ?erefiyle ya?amak isteyen bir milletiz. Bir hataya uyma yüzünden bu özelliklerden mahrum kalmaya tahammül edemeyiz.Bilgin, cahil, istisnas?z bütün millet fertleri, belki içinde bulunduklar? güçlükleri tamamen anlamaks?z?n, bugün yaln?z bir nokta etraf?nda toplanm?? ve fakat sonuna kadar kan?n?
ak?tmaya karar vermi?tir. O nokta; tam ba??ms?zl???m?z?n temini ve devam ettirilmesidir.
Tam ba??ms?zl?k denildi?i zaman, elbette siyasi, malî, iktisadî, adlî, askerî, kültürel ve benzeri
her hususta tam ba??ms?zl?k ve tam serbestlik demektir.Bu sayd?klar?m?n herhangi birinde ba??ms?zl?ktan mahrumiyet,millet ve memleketin gerçek mânasiyle bütün ba??ms?zl???ndan mahrumiyeti demektir. Biz, bunu temin etmeden bar?? ve sükûna eri?ece?imiz inanc?nda de?iliz.
M.Kemal Atatürk(Nutuk)
ALINTI
Esas Türk milletinin haysiyetli ve ?erefli bir millet olarak ya?amas?d?r. Bu esas ancak tam ba??ms?zl??a
sahip olmakla temin olunabilir. Ne kadar zengin ve refaha kavu?turulmu? olursa olsun ba??ms?zl?ktan mahrum bir millet,medenî insanl?k kar??s?nda u?ak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lây?k olamaz.
Yabanc? bir devletin himaye ve deste?ini kabul etmek, insanl?k özelliklerinden mahrumiyeti, beceriksizlik
ve miskinli?i itiraftan ba?ka bir ?ey de?ildir. Gerçekten bu a?a?? dereceye dü?memi? olanlar?n isteyerek ba?lar?na bir yabanc? efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez.
Halbuki Türk'ün haysiyet ve izzetinefis ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir ya?amaktansa yok olsun daha iyidir.
Bundan ötürü, ya ba??ms?zl?k, ya ölüm!...
M.Kemal Atatürk(Nutuk)
ALINTI
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, ba??ms?zl?kta mahrum bir millet, medenî insanl?k kar??s?nda u?ak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye liyakat kazanamaz.
M.Kemal Atatürk(Nutuk)