Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Neden
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
junior_descartes
nedendir hiç sorgusuz sualsiz doguvermek bir anda
hiç bilmemek ne oldugunu ve hiç seçememek
nedendir ya?amdan ufac?k bir sevgi dahi isteyememek
ve istemeye hakk? olmamak
nedendir hiç sevilmeden sevmek birini
ve degersiz birine deger vermek fazlaca
nedendir insanlar?n bu kadar dü?künlügü a?ka
ve bir o kadar da küskünlügü
nedendir hayat?n bu ac?mas?zl?g?
hiç hakk? olmad?g? halde aniden indirmesi k?rbac?n?
ve tüm deli sevdalar?m?z? yerle bir etmesi
nedendir hiç gülmemek bir çocuk safl?g?yla
ve nedendir aglayamamak
nedendir meçhul bir gemide
meçhule dogru yol almak
ve nedendir her ?eye ragmen ?Y? K? DOGDUM diyememek
NEDEN
imhotep1907
neden ?
junior_descartes
ben de bu sorunun cevab?n? merak ediyorum i?te Neden?
sidemkay
bir edebiyat bilimcisi gözüyle ?iir gayet ho? olmu? smile.gif nedenini bulmak zor gibi ama
(allah?m biraz da bana yetenek verseydin ?iir yazma konusunda tongue.gif )
musedu
neden saçlar?n beyazlam?? arkada?? sanada benim gibi çektirennnmiii varrr?
yakamoz 07
Benim ?iirden ziyade vermeye çal??t???n mesaj ilgimi çekti.Düz yaz?yla da yaz?labilirdi.Arkada??m,bir elin be? parma?? nas?l e? de?ilse,dünya üzerindeki hiçbir insan da birbirinin ayn? olmayacakt?r.Bu insan olman?n da gere?i asl?nda.?nsanlar? hayvanlardan ay?ran en önemli özellik dü?ünmekse e?er,her insan?n kendine has bir dü?üncesi olmas? da elbetteki kaç?n?lmazd?r.Ben kendi ad?ma söyleyeyim,küçük bir sorunu büyüten bir yap?ya sahibim,bu yüzden de çok ac?tasyon çektim içimde,neden hep bütün sorunlar beni buluyor diye.Biraz dü?ündükten ve gözlem yapt?ktan sonra anl?yorsun bunun sebebini.Bence bu soruya genel bir cevap bulmaktan ziyade,kendi içinde bir çözüm bulmaya çal??mal? herkes.Görülecek ki bu soru asl?nda o kadar da sorun yap?lacak bir ?ey de?ilmi?...
kene
Her nedenin bi cevab? vard?r ama herkesin cevaplar? farkl?d?r onun için as?l cevab? bulmak istiyorsan içine bi yerlere bak kesinlikle orda bi yerlerde bi cevap vard?r...
Yemen
ÇÜNKÜ biggrin.gif
kene
Sen teksin.
???klar? takip eden adam
böyle konular? zamana b?rakmak gerekir
ya?ayarak anlars?n neden oldu?unu
ço?u ki?inin bilmedi?i bir konudur
çünkü bu konular?n cevab? içinde sakl?
sende sakl?, hayallerinde sakl?
kene
Ya ?iirmi bu düz yaz?m? bence düz yaz? olarak daha güzel olurmu?. E?er bu bir ?iirse
junior_descartes
belki hakl?s?n kene düz yaz? olarak daha iyi olurdu belki ama her insan?n bi tarz? vard?r benim tarz?m da bu yeni ?iirler ekledi?imde ne demek istedigimi anlars?n yine de sa?ol yorum yapt?g?n için
kene
Seninkine de?il (gerçi seninkide buna benziyor ama ) ben ???klar? takip eden adama söylemi?tim biggrin.gif. Dikkat ettimde seninikiside nesir olabilirmi? biggrin.gif
sidemkay
nesir intibas?n? veren fiillerin genellikle sonda kullan?lmas? .ama iç dünyaya hitap ediyor ?iir yani bana göre smile.gif
Yemen
"Bilmiyorum"un güdülerin teklifiyle bilince yans?yan Türk diliyle çözümlenmesini gerektirmeyecek kadar net ifadesi, yap?yorum, bilmiyorum, ihtiyac?m varm?? gibi geldi?i için ya??yorum, dogmalar?n yorumlar? üzerinden sadece emirlerin gücümüz yetti?i do?rultuda üzerimize yönlendirici olarak yüklenebilmesini uygun gördüm ve aray???m sadece hedefime yöneliktir, nas?l ula?aca??m benim meselem oldu?u için sebebini kimseye izah ederek onun önüne engel koymayaca??m gibi ve sair diye uzat?labilecek gereklili?i tart???labilir bir fikriyat bu ba?l?k tongue.gif

birisi bana akademiklik ö?retsin art?k ya smile.gif cahil kald?m hocam duy sesimi... bilimselle?tirin bu talebenizi
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.