Bir yaz? yazd?m az önce. niçin yazd???m çok da önemli de?il. Yazmak istedim, yazd?m ve payla?mak istedim sadece...
-----------
Konu?mayacaks?n dediler, konu?mad?m, sustum. Kulaklar? sa??r olmu? büyük devler ba??r?yorlard?. Gözlerimde alevler parlad?, ama konu?mad?m, yuttum.
Her zamanki gezdi?im bir ülkeyi gezdim bu üç gün. Her zaman ve her yerde yeti?meyen karanl?k otlar gördüm, karanl?k devlerce dikilmi? ve yine karanl?k devlerce yenen karanl?k otlar. Küçük mavi k?zlar?n girmesi yasaklanm?? ve yine beyaz kald?r?mlar kimse görmeden raflara kald?r?lm??. Tan?yamaz oldum elbet, üç gün evvelki odalar?. O odalar ki bir k?s?m kediler uysalca b?rak?lm?? içlerine miyavl?yor, birkaç tane mart? kedilere ve y?lanlara ald?rmadan uçmaya çal???yor ve y?lanlar karanl?k odalarda sürünmek için tavan aras? ar?yor.
Odalar?n biraz d??ar?s?nda bir e?ek an?r?yor, an?rd?kça an?r?yor; bir fare onun dediklerini tercüme ediyor: "Kap?lar? kapatmal?, kapatmal? kap?lar?; ya da kap?lar?n arkas?na bu kedileri ve bu y?lanlar? koymamal?. Açmal? kap?lar?, mart?lar uçmal?, beyaz kald?r?mlar raflardan indirilip ye?il otlar dikilmeli. Ve ya??yorsa hala insan her e?e?in an?rmas?nda çifte aramamal?. "a" ve" i" diyorsa e?ek, belki de "a"rt?k "i"nsaf diyordur devlere.