Help - Search - Members - Calendar
Full Version: E?e?in An?rmas?
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
erpaude
Bir yaz? yazd?m az önce. niçin yazd???m çok da önemli de?il. Yazmak istedim, yazd?m ve payla?mak istedim sadece...

-----------
Konu?mayacaks?n dediler, konu?mad?m, sustum. Kulaklar? sa??r olmu? büyük devler ba??r?yorlard?. Gözlerimde alevler parlad?, ama konu?mad?m, yuttum.
Her zamanki gezdi?im bir ülkeyi gezdim bu üç gün. Her zaman ve her yerde yeti?meyen karanl?k otlar gördüm, karanl?k devlerce dikilmi? ve yine karanl?k devlerce yenen karanl?k otlar. Küçük mavi k?zlar?n girmesi yasaklanm?? ve yine beyaz kald?r?mlar kimse görmeden raflara kald?r?lm??. Tan?yamaz oldum elbet, üç gün evvelki odalar?. O odalar ki bir k?s?m kediler uysalca b?rak?lm?? içlerine miyavl?yor, birkaç tane mart? kedilere ve y?lanlara ald?rmadan uçmaya çal???yor ve y?lanlar karanl?k odalarda sürünmek için tavan aras? ar?yor.
Odalar?n biraz d??ar?s?nda bir e?ek an?r?yor, an?rd?kça an?r?yor; bir fare onun dediklerini tercüme ediyor: "Kap?lar? kapatmal?, kapatmal? kap?lar?; ya da kap?lar?n arkas?na bu kedileri ve bu y?lanlar? koymamal?. Açmal? kap?lar?, mart?lar uçmal?, beyaz kald?r?mlar raflardan indirilip ye?il otlar dikilmeli. Ve ya??yorsa hala insan her e?e?in an?rmas?nda çifte aramamal?. "a" ve" i" diyorsa e?ek, belki de "a"rt?k "i"nsaf diyordur devlere.
argonat
Oldukça hoş benzetmeler var.

Ve tabi yazıya ismini veren
ALINTI
Odaların biraz dışarısında bir eşek anırıyor, anırdıkça anırıyor; bir fare onun dediklerini tercüme ediyor: "Kapıları kapatmalı, kapatmalı kapıları; ya da kapıların arkasına bu kedileri ve bu yılanları koymamalı. Açmalı kapıları, martılar uçmalı, beyaz kaldırımlar raflardan indirilip yeşil otlar dikilmeli. Ve yaşıyorsa hala insan her eşeğin anırmasında çifte aramamalı. "a" ve" i" diyorsa eşek, belki de "a"rtık "i"nsaf diyordur devlere.

Bu paragrafı beğendim.

Eşeklerin sesleri kulağı tırmalayabilir,ama dünyanın en güzel gözleride onlara bahşedilmiştir. smile.gif
Paylaşım için teşekkürler Tip-Hat.gif
erpaude
te?ekkür ederim... ancak ?unu belirtmeliyim, okunurken bu yaz? üniversite ve yönetimi dü?ünülmeli, benzetmelerde acaba kimler neye benzetilmeye çal???lm?? sorgulanmal?... bunun için u?ra?t?m...
argonat
üniversitede olumsuz ne varsa buna kar??n olumlu yönleride var.
Ben okudu?um yer ve konum olarak memnun oldu?um için olaylar?n kötü seslerin yerine i?ime yarayacak k?s?mlar?yla ilgilenirim. wink.gif
Dikkat edilmei gereken noktalar? ayd?nlatt???n için saol Tip-Hat.gif
erpaude
Rica ederim. olumlu yanlar elbetteki görülmeli ancak yapt???m en temel hatan?n diken ve çal?lar? orman görmek oldu?unu anlad?m burda ve bahsetti?im üniversite de?il içindekilerdir.
ç??l?k
ALINTI(erpaude @ May 25 2008, 10:28 AM) *

"Kap?lar? kapatmal?, kapatmal? kap?lar?; ya da kap?lar?n arkas?na bu kedileri ve bu y?lanlar? koymamal?. Açmal? kap?lar?, mart?lar uçmal?, beyaz kald?r?mlar raflardan indirilip ye?il otlar dikilmeli. Ve ya??yorsa hala insan her e?e?in an?rmas?nda çifte aramamal?. "a" ve" i" diyorsa e?ek, belki de "a"rt?k "i"nsaf diyordur devlere.

" eyvallah ba?kan?m, yüre?ine sa?l?k anlatt?n,anlad?m...güldüm wink.gif "
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.