Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Çeli?ki...
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
???klar? takip eden adam
Kar?n toklu?una çal???yor insano?lu
Ama kar?nlar aç...
Adamlar aç...
Kar?lar? aç...
Kar?lar?n?n kar?nlar? ise tok
Adamlar?n açl???ndan,
Hayvanl???ndan...

Bu ne yaman çeli?ki böyle...
oxygen
ilk okuyunca tam anlayamad?m ama ikinci de
"Kar?lar?n?n; Adamlar?n açl???na ve Hayvanl???na kar?nlar? tok" ifadesini yakalad?m; çeli?kiler içinde güzel bir ?iir
takipe devam smile.gif
argonat
Do?ru söze ne gerek Tip-Hat.gif
?nsanl???n? kaybedenlerin sonucu bu çeli?keler mad.gif
Kalemine kuvvet takipçi wink.gif
HARMANDALI
ALINTI(???klar? takip eden adam @ Jul 23 2008, 01:01 PM) *

.
.
.

Adamlar?n açl???ndan,
Hayvanl???ndan...

?????

1-adamlar?n açl???????
2-hayvanl?k?,
3- kar?lar? adamlar?n gerçek kar?s?, yani e?i de?il mi? 4- anlat?lmak istenen hayvanl???n anlam? ne?
5- 3. ??kk?n tekrar? bir soru; kar?lar?, adamlar?n kar?lar? de?il mi?,
6- 4. ??kk?n tekrar?; HAYVANLI?IN anlam? nedir?
,

sayg?lar,
dü?ümdesin
ben anlamad?m san?r?m sad.gif
HARMANDALI

hukuki yollara dü?mü?, aile problemi gibi olmu? biraz,

yazan arkada? aç?klarsa anlayaca??z,

???klar? takip eden adam
ALINTI
?????

1-adamlar?n açl???????
2-hayvanl?k?,
3- kar?lar? adamlar?n gerçek kar?s?, yani e?i de?il mi? 4- anlat?lmak istenen hayvanl???n anlam? ne?
5- 3. ??kk?n tekrar? bir soru; kar?lar?, adamlar?n kar?lar? de?il mi?,
6- 4. ??kk?n tekrar?; HAYVANLI?IN anlam? nedir?,

sayg?lar,

Aff?n?zla;
Belirli bir kesimi anlatmak istemi?tim asl?nda
-e?lerini sopadan mahrum b?rakmayan-
ama sanki biraz genellemi?im. Sorun burada galiba.
Sonra okudu?umda soru i?aretlerine(Oxygen'in ve babam?n da ikinci defa da anlamas?na) hak verdim.
Sorular?na gelince:
Bu sorular?n cevab?n? veririm; ama vermek istemiyorum.
Verebiliyorsa ?iirim versin, veremiyorsa zaten bo?ver.
Te?ekkürler,
Tüm yorumlar için...
asla
heves k?rmayal?m arkada?lar yüre?ine sa?l?k karde?im biggrin.gif
KnightofCydonia
?airden ?iirini aç?klamas?n? istemek nas?l bi mant?k onu aç?kla bence önce blink.gif adam zaten bi ?eyler aç?klamak için ?iir yaz?yo smile.gif
HARMANDALI
ALINTI(KnightofCydonia @ Jul 26 2008, 11:09 PM) *

?airden ?iirini aç?klamas?n? istemek nas?l bi mant?k onu aç?kla bence önce blink.gif adam zaten bi ?eyler aç?klamak için ?iir yaz?yo smile.gif

1-herkes kendine göre anlar

"Kar?n toklu?una çal???yor insano?lu
Ama kar?nlar aç...
Adamlar aç...
Kar?lar? aç...
Adamlar?n açl???ndan,
Hayvanl???ndan...

Bu ne yaman çeli?ki böyle..."

benim anlad?klar?m? yazay?m o zaman, ama anlad?klar?mda da çeli?ki var,

açl??a ra?men çal??mak, aç aç çal??mak k?sm? tamam,

ama;

"Kar?lar?n?n kar?nlar? ise tok
Adamlar?n açl???ndan,
Hayvanl???ndan..."

burada, kad?nlar?n (kar?lar?n?n) toklu?u demekle, e?er hamilelik anlat?lmak istenmi? ise;

"adamlar?n açl???ndan" k?sm??????

ve hayvanl?????? ve bu da zoraki bir aile içi tecavüzden ba?ka bir?eyi ifade ediyorsa ben yanl?? anlam???m demek ki, e?er aile içi tecavüzden bahsediliyorsa bunun muhatab? hukuktur, ve yasalarda belirtilmi?tir,

ayr?ca; kad?nlar?n (kar?lar?n?n) toklu?u k?sm?nda; belki kad?nlar (kar?lar?) tok olmay? erkeklerden fazla istiyor? kim bilebilir?

tekrar belirteyim toklu?u k?sm? e?er hamileli?i belirtiyorsa, bunun da çözümü sa?l?k kurulu?lar? taraf?ndan bedava desteklenmektedir, (bedava do?um kontrol hap? vs vs vs da??t?l?p, halk te?vik edilerek)

konu fazla da??lmas?n,

?airden aç?klama istemek en güzel istektir bence; e?er yazan o sorumu aç?klam?? olsayd?, ben ?imdi kendi kafamdan senaryo yazmak zorunda kalmaz, yanl?? anlad?ysam da do?rusunu ö?renmi? olurdum,

yukar?daki 2. aç?klamamda belirtti?im gibi olay;

"hukuki yollara dü?mü?, aile problemi gibi olmu? biraz, "

argonat
Toplumumuzda ne yaz?k ki bir kesim kendilerinden ba?kas?n? farkl? görüyor(zararl? amaçlar güdüyor).
Onlar üzerine i?neleyici bir ?iir bu bana göre anlad???m?n do?ru oldu?una inan?yorum wink.gif
Faraway
Kar?lar? aç...

De?i?ik oLmu?.
ÇeLi?kiyi buLdum san?r?m. smile.gif

???klar? takip eden adam
ALINTI
Toplumumuzda ne yaz?k ki bir kesim kendilerinden ba?kas?n? farkl? görüyor(zararl? amaçlar güdüyor).

Evet argonat buradan yola ç?km??t?m.
Ama dedi?im gibi:
sanki biraz genellemi?im. Sorun burada gibi.
Harmandal?, anlad???n? belirtti?in için te?ekkürler. ?nsan anlad???n? veya ne dü?ündü?ünü zaten belirtmeli. Ama benden ?iirimi aç?klamam? bekleme sadece yüzeysel bilgi verebilirim. Tamam ?airden aç?klama istemek senin en do?al hakk?n; ama ?iiri burada oldu?u gibi aç?klayamam. ?iir kendini aç?klamal? bence. Sözüm ?iire...

Te?ekkürler...
?ehit gazi
HARMANDALI yaz?lar?na hayret ediyorum. ancak özellikle u?ra??larak bu ?iir bu anlamlara getirilebilir. hay?r bat?rd?n b?rak art?k. herkes anlam??. sana da anlatmaya çal??m??, birsen ba?ka yerlere çekiyorsun. çekti?in önem de?il de nas?l bu kadar anlamama konusunda direnebiliyorsun onu anlam?yorum. inada bindirdiysen söylede bo?una cavap yaz?lmas?n. ya da bilinç alt?nda çok ?ey var bu ?iirde ortaya döküyorsun. ya da en i?rencinden dalga geçiyorsun. ben bu yorumlar? normal bi?eye ba?layamam kesinlikle.
hayret diyorum tek kelimeyle
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.