Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Genc?m Var Ben?m
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
asena_alperen
Sudan sebebten a?layan gençlik istemiyorum ben. Vatan?m diye gürleyen vatan?ma zarar gelmesin diye cenge gidebilcek yürek istiyorum ben.
Öyle bir zamanday?z ki,bana dokunmayan y?lan bin ya?as?n diyen gencim var ülkemde. Aman can?m madem cami var her mahallede,dip kö?esine kilise in?a edilse nolur diye dü?ünen var.
Sevgili pe?ine dü?en genç k?zlar?m acaba beni seviyor mu diye dü?ündü?ün kadar, benim ülkem nas?l geli?ir diye dü?ündün mü hiç? Bunun için çare bulamad???n? hissetti?in an gözya?? döktün mü hiç?
K?z kavgas?na gözünü k?rpmadan giren, ama vatani borcunu yapmaktan aciz gencim var benim.
Ayn? ülkede ayn? toprakta vatan?m diyen TÜRK?YEM için can?m feda diyen kad?n?m, bac?m, anam, karde?im, yi?idim, babam, o?lum da var benim. Benim ülkemde kaybetti?i bir yi?idin cenaze namaz?nda su bulamad??? için karla abdest alan yine namaza son görevine ko?angencim var benim.
Milletim diyen binlerce ,onbinlercesi var bu ülkede .Ama bilekleri çaresiz kal?yor kimi zaman bu süreçte.
Hepimizin ülkem, bayra??m, vatan?m, namusum diye hayk?racak, gözünü k?rpmadan bu u?urda can?n? ortaya koyacak yüre?e sahip olmas? ,hiçbir zaman çaresiz kalmamas? dile?iyle.Ben TÜRKÜM diye hep k?vanç duyan nesiller yeti?tirip daima NE MUTLU TÜRKÜM diyene sözünü hep duyurabilmemiz temennisiyle ..
tarihçi_bjk
tebrik ederim gerçekten smile.gif tüm bunlar?n fark?na varan gencimiz var smile.gif kalem?ne kuvvet
Canci?er
Yüre?ine sa?l?k gönülda??m,senin gibileri bu ülke de varolduktan sonra ne bu ezan diner,ne bu bayrak iner. clap.gif
asena_alperen
ALINTI(Canci?er @ Jul 26 2008, 10:28 AM) *

Yüre?ine sa?l?k gönülda??m,senin gibileri bu ülke de varolduktan sonra ne bu ezan diner,ne bu bayrak iner. clap.gif

gönülda??m saolas?n..

ALINTI(tarihçi_bjk @ Jul 26 2008, 10:27 AM) *

tebrik ederim gerçekten smile.gif tüm bunlar?n fark?na varan gencimiz var smile.gif kalem?ne kuvvet

eyvallah saolas?n in? birgün tüm türk gençleri fark?na var?r
zümrüdüanka
eyvallah karde?im sa?olas?n ... clap.gif
asena_alperen
ALINTI(zümrüdüanka @ Jul 26 2008, 11:08 AM) *

eyvallah karde?im sa?olas?n ... clap.gif

sende sa?olas?n karde?im..
argonat
Kalemine Kuvvet Tip-Hat.gif
asena_alperen
ALINTI(argonat @ Jul 26 2008, 04:57 PM) *

Kalemine Kuvvet Tip-Hat.gif

EYVALLAH SA?OLASIN
???klar? takip eden adam
Önemli bir nokta...
Bu ülke zaman?nda çok ?eyin üstesinden gelmi?tir...(gelemedi?i ?eyler de vard?r tabii)
Bunlar?n üstesinden de gelecektir.

Sevmek yürek ister... Bir ki?iyi, bin ki?iyi, bir ülkeyi , tüm insanl???...
Bu yüre?i d???na ç?karan insanlara te?ekkürler...
Sana da te?ekkürler...
asena_alperen
eyvallah sa?olas?n as?l ben te?ekkür ederim.
Sessiz Dünya
Arkada??m, vatan bana hiç bi?ey vermese hep ac? verse ben kusura bakmas?n onun u?runa can?m? veremem...

Üniversite okuyorsun, ?ehirdi ?uydu buydu bir sürü mesele oluyor okulu bitiremiyorsun. Geçtim onu i? arar bu gençler bulamazlar, i?i niye ararlar evlenecek ya da sevdi?i ile hayat?n? birle?tirmek istiyor...

Ömrümce hiç bir k?za kötülü?üm dokunmad? bak bunu söylüyorum... Ama gel görki hayat?m? karartmak için çabalayan 2 insandan birisi gencecik bir k?z...

Kendileri için bütün samimiyetimle fikirlerimi ve hissiyat?m? payla?t???m Türk genci arkada?lar yüz çeviriyorlar ne u?runa ? Yanlar?na yak??mad???m? dü?ünerek... Hiç kimse sormuyor ki ne sorunu oldu?unu sorunlu insanlar?n... Psikotik Depresyon nedir sen bilir misin ?

O üstün zekas?yla çok iyi bildi?i ilaçlar? a?a?larcas?na sana tavsiye eder belki oysa sen ne onun gördü?ü gibi bir çakals?n ne de aç bir kurt av pe?inde...

Neyse gün olur devran döner derler...

Gün dönüp ak?am olmadan bu hüzünlerden geçti?im esnada bu vatan? sevmek için yine sebepler bulunmuyor olsayd?... Zaten bu vatan kendisini sevmeyeni ya?atmaz üzerinde...

Bu ülkenin üniversite okudu?um ?ehri beni hasta etmi?ti... Bu vatan?n insanlar?ndan baz?lar?yd? bu hastal??? bana yayanlar..."?nsanlar?n hastal?klar?ndan uzak duracaks?n" ö?rendi?im bu oldu...

Bi?e daha söyleyeyim... Sevgilin filan olmay?nca vatan filan hikaye diyorum özetle... Bu vatan sana öyle bir sevgi verecek ki üstünde sevdi?inle yürüdü?ün topra?a ihanet edeni kahr edeceksin. Mutlulu?unu istemeyeni yakacaks?n. Ben böyle dü?ünüyorum.

Neyse ki ?u üniversitedeki vazifemiz bitti... Yurduma döndüm de gani gani feda olsun sevdi?im vatan?ma, alt?nda do?du?um sanca??ma... smile.gif
asena_alperen
eyvallah ama senin bz? dü?üncelerine kat?lm?yorum fakat sayg? duyuyorum.elbette herkesin dü?üncesini hayattaki öncelik listeleri belirleyecek.bu arada yorumun için te?ekkür ederim..
Canci?er
Sen bo?ver gönülda??m,durmak yok yola devam biggrin.gif
asla
yüre?ine sa?l?k smile.gif
asena_alperen
ALINTI(Canci?er @ Jul 27 2008, 03:34 PM) *

Sen bo?ver gönülda??m,durmak yok yola devam biggrin.gif

eyvallah gönülda??m zaten bizi kimse durduramaz yani önüme ç?kanlar engel de?il sadece psikolojisi bozuklar için bir terapi grubu olabilirler:)anlad???n? umuyorum mml.gif

ALINTI(asla @ Jul 27 2008, 04:44 PM) *

yüre?ine sa?l?k smile.gif

eyvallah karde? sa?olas?n...
Sessiz Dünya
Allah dü?ürmesin smile.gif

Gurbete, hasrete...
ve de
Gaflete ve dalalete...
asena_alperen
ALINTI(Sessiz Dünya @ Jul 27 2008, 05:21 PM) *

Allah dü?ürmesin smile.gif

Gurbete, hasrete...
ve de
Gaflete ve dalalete...

aminnnnnnn
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.