Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Dü?lere Dair
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
N?LSU

Kapat?p tüm ???klar?,
Notalar?n? kaybetmi? bir gecede,erguvan y?ld?zlar?yla payla?mal? tüm yaln?zl???…

Her ?eyin bir rengi olsayd? ?ayet,dü?lerin rengi erguvan renginde olurdu…?nsan s??amay?p ta?maya ba?lad???nda kab?ndan,kendine ait bir gökyüzü kurmal?.Dü?lerini birer y?ld?z yap?p takmal? sonra gökyüzüne,her yer erguvan koksun diye.Bir de y?ld?zlar parlas?n erguvanvari,ayd?nlats?n tüm karanl?klar? diye…Aksi taktirde sahte ???klar alt?nda sahte aynalara bakarak geçecek vakit,yalanc? bir ben olacak sonra tek gördü?ümüz.Kapatmal? ???klar?,karanl?kta kalmal? biraz,dü?ünmek için,dü?lerini de görmek,onlarla konu?mak için. Sinsi ve gösteri?li ???klara inat, mahzun ve umutvari dü?ler…
Yaln?z yerle?tirmek yetmez elbet,do?ru yerden de bakabilmeyi bilmek gerek tüm dü?lere. Yoksa k?r?l?p kay?verirler bir bir.Sadakatin dayan?kl?l???n?n yan?nda naiflikleri ve nazlar? da göz ard? edilmemeli,t?pk? erguvanlar gibi.
Evet erguvan renginde tüm y?ld?zlar, parlad?klar? yerde bahar?n müjdesini f?s?ld?yorlar kulaklara,bahar?n ve bahar?n getirece?i her ?eyin…Umudu,hayal edebilmeyi ve yeniden her ?eye yeniden ba?layabilmeyi.Koyu gerçeklerin karanl???na inat,hiç eksilmeden parlayabilmeli hepsi…

‘’Dürr ü yakut ile nahl-i murassa sand?m
Erguvan üzre dökülmü? katarat-? emtâr”*

“?nci ve yakut süslü bir fidan sand?m, erguvan üzerine dökülmü? ya?mur damlac?klar?n? görünce” diye çevirebiliriz.

Üzerindeki ya?mur damlac???n? bile bir ba?ka gösteren erguvanlar,dü?lere de geçsin tüm güzelli?iniz,geçsin ki kurtars?n bizi kötü karamsarl?klar?n puslu renginden.
Erguvan rengi dü?ler takmal? gökyüzüne ?imdi,anlat?lamayanlar? anlatmak ve umuda dair yolculuklara ç?kabilmek için.

Nilsu

* Baki
Hoksilato
smile.gif
argonat
ALINTI
Üzerindeki yağmur damlacığını bile bir başka gösteren erguvanlar,düşlere de geçsin tüm güzelliğiniz,geçsin ki kurtarsın bizi kötü karamsarlıkların puslu renginden.Erguvan rengi düşler takmalı gökyüzüne şimdi,anlatılamayanları anlatmak ve umuda dair yolculuklara çıkabilmek için.

Erguvan renginin sihrini hayata uygulayabilbek daha büyük bir sihir smile.gif
Çok hoş bir yazı olmuş.
Nicelerini bekleriz. Yüreğine sağlık smile.gif
Paylaşım için teşekkürler Tip-Hat.gif
(!)MoRYeL_20(!)
Renkleride bilmeli insan.Hayat? siyah-beyaz görmemeli;ac? ve mutluluk aras?nda umut ye?ilini,sevgi k?rm?z?s?n? görmeli...

O güzel yüre?ine sa?l?k can?m.Kalemin dert görmesin smile.gif
tarihçi_bjk
okuyunca içimde taze baharlar ,gözlerimde hayaller olu?tu bu güzel baharlar? bana ya?att???n için saolas?n yüre?ine sa?l?k çok güzel olmu? smile.gif smile.gif
karantina
teşekkürler Nilsu; çok güzel olmuş, kalemine sağlık.
umut ve umutvar olmak üzerine çok fazla düşünmem gerekecek.

(baki'nin beyiti için teşekkürler)
ikigözüm
yüre?ine sa?l?k...devam?n? isterim...dü?lerimizde ben gelece?in yelkovan? m? olmal?y?m?
ve mahrur bir göz içinde
daha ne kadar kendimi aramal?y?m?
monarosa
bu yaz? gözümden kaçm??, çok güzel olmu? nilsucum en az sen kadar naif smile.gif kalemine sa?l?k
N?LSU
Okumaya de?er bulman?z beni çok mutlu etti wub.gif
Güzel yorumlar?n?z için te?ekkür ederim smile.gif
oxygen
bir an lisede s?n?fta oldu?umu ve edebiyat hocam?z?zn haftal?k be?endi?i yaz?s?sn? bize okudu?unu hayal ettim; çok güzel
???klar? takip eden adam
?u anda o resmin içinde yürüyesim geldi; o kadar naif, o kadar güzel bir anlat?m?n var ki ...
Sevdim bu dü?ü... smile.gif
Yüre?ine sa?l?k.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.