Bir dostumu kaybettim göreniniz var m?? Haber gelmi?, küsmü? bize , terketmi? ; bileniniz var m?? Ad?na türküler yakard?m, kol kola çekerdik halay?; en son görüldü?ünde elinde halay mendili; a?lar imi?, duyan?n?z var m?? Kand?r?rken e?raf bizi; tüm insanlar Adem'in o?lu/k?z? ; uzat elini karde?ine diye, dostuma eziyet edilmi? , soran?n?z var m??
Hayalimiz vard? onunla; dünya turuna ç?kacakt?k, gördü?ümüzü birbirimize anlatacak,an?lar?m?z? sevgiye bohçalay?p saklayacak, ileride torun torbaya miras b?rakacakt?k.Olmad?; benim ko?u?turmalar?m, güya önemli i?lerim, kariyerim , ba?ar?m derken zaman bulamad?m. "Bari ben gideyim, gitti?im yerden haber edeyim , dünyay? gel benim gözümle gör" dedi."Kabul dedim", u?urlad?m, bir tasta su döktüm pe?inden, gidipte kalmas?n diye..
?lk kart?n? can?m yurdumun unutulmu? bir köyünden atm??: "dost" dedi," inanamad?m, konduramad?m, çocuklar aç, insanlar ezik,umut buray? terkedeli çok olmu?.."
Heralde dedim can? s?k?ld? bir?eye, karamsar de?ildi benim arkada??m;" dost üzülme, gün ola hay?r ola, birileri yard?m eder birgün ." yazd?m cevab?ma..
Bi sonraki kart?n? Iraktan atm??, dedi?ine göre ; ya?am orada bir tuhafm??, güne?ten önce siren sesi uyand?r?r olmu? halk? haram k?l?nan uykusundan, ku?lar yerine F5 ler uçuyormu? gökyüzünde, ?iirler çoktan rafa kalkm??, ya?mur sand??? geçen gün ya?an; çocuklara at?lan kur?unlarm??..
Ben gene ümitkar ," heryeri öyle de?ildir herhalde, kötü bir tesadüfle yanl?? yerde konaklam??" diye senaryomu yazd?m akl?mda, dedim ki; "aman dost dikkat edesin, bu günler de geçer, gün gelir devran döner."
Elime ula?an son kart?n?n üzerinde Filistin damgas? vard?;" dost", demi? ," utan?r oldum ya?amaktan, hakk?m?z diyip Hakk'? k?zd?rm??lar, halk?m?z diyip mazlumu susturmu?lar, dün gece sabaha kadar gece ku?lar? de?il kur?unun v?z?lt?s?yd? soka?? ç?nlatan. Sabah dar geldi odam, soka?a ç?kt?m, tan?yamad?m; dün selam verdi?im küçük k?z m?yd? yerde kanlar içinde yatan? ?lerde öfkeli bir kalabal?k, ortalar?nda bir sedye,üzerinde güya(!) üç ceset; bir ana sar?lm?? iki evlad?na kaskat? kesilmi? vücuduyla.. Biliyor musun o haliyle bile daha s?cakt? tüm bunlar? görmemezlikten gelip "insan?m " diye dola?anlardan.. O ard?mdan döktü?ün bir tas su var ya, ziyan olmu? be dost! Burada o bir tasa hasret kaç can çeki?en var sayamad?m, kafam? öne e?dim, yüzlerine bakamad?m..Söyletme beni dost, mecalim yok. Utanc?m?za, çaresizli?imize a?layacam ama kudretim yok. Bundan gayri haber bekleme benden, dahas?n? görmeye cesaretim yok.. Biliyorum yadigar kalacakt? an?lar toruna torbaya, gel gör ki böyle bir ay?b? bahsetmeye yüzüm yok.Hakk?n? helal eyle dost, hat?rlay?pta soran olursa bu fakiri, art?k cismim yok.. ?smimi b?rak?yorum toruna torbaya yadigar; belki umut olur, hayal kurdurur diye.."
Son kart?n çok dokundu be dost,as?l sen helal et hakk?n?! ?imdi anl?yorum hatam?; birilerinin yard?m etmesini beklemekle olmuyormu?, hele bi kendin elini uzat..Sadece sevdi?ini kollamakla olmuyormu?, gün'ü olduran devran'? döndürmemizi istiyormu?.. Gel be dost, yeniden ba?layal?m, ?imdiye kadar neden hiç fark?na varmad?m diye ben çoktan pi?man?m..
Bir dostumu kaybettim bileniniz var m?? Ad?; "insanl?k" t? soyad? "hürriyet". Güler yüzlü, uzuncana boylu, güven veren bir tebessümü ,zor durumda olan? kucaklayan kollar?, yard?ma ko?an bacaklar?, çocuklardan kalma hüzünlü bak??lar? vard?; göreniniz var m?? Tatl? dilliydi, iki laf?n?n biri sevgiydi, duyan?n?z var m?? Ola ki görür, duyar, tan?rsan?z "vicdan?n?z nam?na " haber veresiniz; bu aralar ona çok ihtiyac?m(?z) var..
oxygen