Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Geri Geldi, Gitmi?ti?
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
kurtcuk
ALINTI
---hosgeldin.gif sen? Garip gelmezsin zannediyordum.
- Biraz karl? havada yürüdüm geldim.
--- Biraz m?? Kaç y?l oldu yahu, ne yürüyü? mü? bu, ü?ümedin mi bari?
- Ü?üdüm ama olsun sen s?caktayd?n...

Gönül içeri girmi?ti sessiz sessiz ?öminenin ba??na oturdu, sorular? cevaplaman?n verdi?i s?k?nt? belliydi. Asl?nda bir?ey sorulmaz ona ancak garip uzun aradan sonra geldi ya meraktan i?te. Üstü ?slak ona bir havlu birazda s?cak içecek laz?m. Yüzü k?pk?rm?z? olmu? hafiften öksürüyor, gideli kaç y?l oldu, o da benim gibi ya?lanm??. Çizgiler var yüzünde ve saç?nda beyazlar. Kar olmad??? belli beyazlar...

Hat?rl?yorum bir yaz günü o s?cak havada o k?zlar?n oldu?u sokakta beraber gezerdik Gönül ile saçma bir nedenle bir belaya sokmu?tuk ba??m?z?, ben bahçede kalm??t?m o kaçm??t?. Kaç?p gitti, kurtard? belki kendisini ama bahçe sahibinden daya?? yiyen ben olmu?tum... Kiraza dokunmam?? elimi bile sürmemi? yanl?? bir?ey yapmam??ken... Cezas? olur muydu i?lenmemi? suçun? Cezas? olur muydu Gönül'ün kaçmas?n?n? Cezas? olur muydu bu naho? hayat?n... Olurmu? ve cezay? i?lemeyenler çekermi?.

Baksana ya hala ç?karmad? çoraplar?n? tir tir titriyor, gidip zorla ç?kartamam ya, ç?kars?n i?te; yeter ya hep ben mi dü?ünece?im Gönül'ü, dü?ünsün biraz kendini... Of çok ta kötü öksürüyor fena hastalanm?? galiba. Bir çorbam? yapsam bilmiyorum ki.

Hat?rl?yorum onu gördüm ya film ?eridi uzad?, hep hat?rl?yorum, gönül ile bakkaldan tüm param?zla maytaplar al?p, onun evinin önünde patlat?p onu d??ar?ya ç?kard???m?z günleri hat?rl?yorum, o hayatyüzlüyü görmek için elimizden geleni yapt???m?z? hat?rl?yorum. En yak?n arkada?lar?m?zla meyveli buz al?p yaz?n s?ca??nda onlar? yedi?imizi hat?rl?yorum. Ne oldu gönül sen hat?rlam?yor musun?

Oho ben daha çok beklerim gönül uyumu? bile, gidip bari çoraplar?n? ben ç?karay?m, pantolonuda ?slak, üstüde ?slak of u?ra?t?racak beni ya. bir insan bu kadar hodbin bu kadar umursamaz olmaz ki karde?im.

--- Kalk kalk, ç?kar ?u üstündekileri bak oraya getirdim onlar? giy, sonras?nda yukar?daki yata?a yatars?n.
- Ya çok yoruldum ?urada biraz uyuyay?m.
--- Sana uyuma diyen yok tamam uyu ama hasta olacaks?n, kalk giy ?unlar? öyle git yat.
- Tamam be tamam, hiç de?i?memi?sin biliyor musun?
--- Sen gittikten sonra her?ey de?i?ti, sen ne diyorsun
- Belli (!)
--- Ya kalk ?u i?lerini hallet bozma moralimi, zaten daha hesab?n? soraca??m bunca y?l neredeydin, dile kolay 7 y?l!
- Sen kovdun beni ben bir ?ey yapmad?m yanl?? senindi
--- Tart??mayal?m gönül yürü git yat sinir etme insan?, hadi iyi geceler, yar?n görü?ürüz.
- ?yi geceler, bu arada çok de?i?mi?sin, daha aksi ve daha sert bir insan olmu?sun
--- Git UYU!

Git uyu, uyu ki soracaklar?m?n hesab?n?, neden bunca y?l sonra geri döndü?ünü ö?reneyim.
pacch
ee devam? ne merak ettim ya ayr?ca nerden hangi kitaptan/öyküden al?nt??
musedu
bende merak ettim sad.gif devam? var m??
engin
devam?n? bekliyorum
nucleuSSon_59
ya bunun devam? olmas? gerekti?ini dü?ünmekten kendimi alamamaktay?m dance13fm0uv.gif dance13fm0uv.gif dance13fm0uv.gif
oxygen
çok güzel bir giri?, devam?n? merakla bekliyoruz
semifi
güzelmiş saol, devamını bekliyoruz...
SeYyaR
Devam sizinledir... çok güzel
kurtcuk
ALINTI
Güneş doğmuş, baksana ne güzel doğmuş, bir bebek edasıyla bakıyor yüzüme, dudaklarıyla bir meme arıyor kendine. Yüzümde fark ettiği yıllara, bir anne şefkati zannederek, dokunuyor dudakları. Güne başlıyor bedenim bir anne misali. Güne başlıyor ruhum bir baba misali. Gün benim her zamanki gibi haylaz oğlum bir yaşanmışlık misali…

--Gönül! Gönül!! Hadi kahvaltı hazır.

- Geliyorum!

Gel gel, hesabı soracağım dedim; geceden sabaha hesabı kestim.Bir damla uyku girmedi gözüme, hesap aklımda hayaller gözümün önünde, gözüm tavanda… Gel gönül gel bu hesap sana kaldı gel.

Koşardık gönülle merdivenlerden aşağı, inerdik o kokusuna yüz ekşittiğimiz ahıra. Hani, hatırlar Gönül de, babaannemin ahırında her pencerede tavuk yuvası vardı, gidip yumurtaları toplardık. Ama her zaman sadece elimizdekilerini götürürdük. Başka aldırmazlardı, bir sağ elime bir sol elime, kahvaltıya geldiğimde babaanneme verirdim. O da bize pişmişini verirdi hatırladın değil mi Gönül, hani kırılan yumurta hatırası olmayan insanlar olacaktık. En son görüştüğümüzde de kırmadan götürmüştük. Hatırladın değil mi? O yoğurdu, o peyniri, o yumurtayı, o yapılan ekmeği, o köyü, köyümüzü… hatırladın değil mi? Onun sevdasına el kadar bedenken dayanamayıp ikinci gün kaçtığımızı hatırladın değil mi?

Ne uzun hazırlanmakmış bu, tamam geliyor. Çayları koyayım.

--Rahat uyudun mu?

- Yıllardır Uyuyorum rahattı işte

--Bir kerede düzgün cevap ver ya

- Abartma işte

-- Tamam tamam al çayını

- Teşekkür ederim.

Nasıl da bakıyor çaya, unutmamış kaçak çay’a hayran olduğumu, ilk duyduğumuzda siyah giyimli adamların kaçırarak getirdiği çay zannederdik ama Gönül gitmeden öğrenmiştik gerçeği. Gönül ile hatta bir gün kız kaçırma davasına şahit olmuştuk. Amcam kız kaçırmış amcaların genelinin yaptığını gerçekleştirmişti. Gönül hatta sormuştu kaçıracak mısın sende onu diye, ama ben utanmıştım, sonra başımı kaldırıp ben kaçırmam annesinin babasının rızasıyla alırım yârimi demiştim. Of yeter Gönül ile ilgili hatıralarımızda onsuz bir şey olsun. İlk ve tek oydu onsuz ne olsun.

--Hala güzel hazırlıyorsun omleti

- Gönül o omlet değil babannemin yumurtası da değil

-- Olsun omlet kelimesi hoş geliyor

- Bu yumurtada zaten hep hoşuma gidiyor.

Hatrıma gelenleri o da hatırlıyor, baksana ben ne zaman yüzüne bakıp gülümsesem benden ya bir saniye önce ya da o an gülümsüyor. Aynı şarkıya hüzünlenirdik ya o anlar unutulmuyor çok fazla Türkü dinlerdik, o aşklar nasıl yaşanmış diye düşünürdük, hüzünlüydük üzgündük işte, bir yara vardı ya sol yanımızda geçmiyor ikide bir acıyordu işte. Kendi tabirimizde genelde hüzgündük.

Bir ara Gönül fark etmiş bana da söylemişti, bak bu çocuklarda aynı kızı seviyor diye, yaş 7 ne yapsın deli, gitmiş Bruce lee filminde gördüğü yumruk atma sahnelerini arkadaşların kuzenlerin gözünde denemiştim, herkes kavgayı birbirini yıkmak diye düşündüğü yerde neredeyse ufacık çocukların ağızlarını burunlarını şişirmiştim. Ne içindi sanki bir başka 7 yaşındaki kız için, peki neden, hani sevdiğini zannediyor ya.

- Evi değiştirmişsin

-- Hemde 4 defa

- Ne yaptın 4 defa değiştirerek atıldın mı

-- Gönül beni kimse atmaz biliyorsun, kendim çıktım

- Şimdiki evin güzelmiş

-- Teşekkürler 1 ayı yeni geçti buraya çıkalı

- Baksana sen onu unuttun mu

-- Sence unutmadım mı

- Beni içeri aldın ya

-- Dünya’ya döndüğümde silmiştim hatırlıyorsan

- Evet ama güzel kızdı

-- Güzel kızdı! belki bir gün sinirinin gülmesinin nedenini bilir öğrenir, Allah şahsı manevisini mutlu huzurlu eylesin, beni o vakitten sonra nokta kadar ilgilendirmez

- Ya boşver sen sevdin görevini yerine getirdin ne bir şey bekledin ne bir şey umdun

-- Gönül 6 yıl öncesinde ölmüş birisi hakkında konuşmamız fazla değil mi

- Öldü mü?

-- Kalbimde öldü, ve o andan sonra kalbimi zehirledi, yeterli değil mi

- Tamam ya, sende içer misin

-- Alayım ben de ama konu değişsin lütfen

- Hep konu değiştirip duruyorsun neyse değişsin.

Bilerek mi yapıyor istemeden mi, gittiği gün Gönül’ün içimde onun öldüğünü biliyor, o öldükten sonra benim kimseyi sevmediğimi sevemediğimi biliyor, neden bunu yapıyor peki. Gönül bu anlaşamazsın ki. Ah gönül ah, beni burada yalnız bıraktığın günleri unutmuş değilim. O soğuk geceleri, beynimde gezinen düşünceleri, hayalleri, sırları…

-- Teşekkür ederim

- Rica ederim afiyet olsun

Of Gönül of. Neyse biraz balkona çıkmakta fayda var.

-- Ben 2 dakka balkona çıkıyorum

- Ben de geliyorum…

….
monarosa
smile.gif gerisi yar?n.. belki yar?ndan da yak?n smile.gif
oxygen
sürükleyici bir anlat?m, ustaca kullan?lm?? edebi sanatlarla ho? bir tat veriyor okuyucuya, uzun süredir bekledi?i, özledi?i, asl?nda hep içinde saklad??? ancak art?k yüzle?mek istedi?i can dostunu ça??rm?? yazar, prangalar?n? k?rm?? bir çocuk gibi bak?yor oradan smile.gif
payla?t???n için t?k ederim/z
edebiyat hatr?na, iyi bir?eyler okumak ad?na devam?n? bekleriz ama, yazar?nda yüre?ine, kalemine sa?l?k..
smile.gif
musedu
kurtçuk arayı uzatma bak işi gücü yarım bırakıyorum bakıyorum acaba devamını koydumu diye... teşekkürler... ben oxygen kadar güzel yorum yapamıyorum... sultan'a sultanlık geda'ya da geda'lık yaraşır dimi? bekliyorum devamını...
???klar? takip eden adam
sürükleyici....
mükemmel...
edebiyat...
devam?...
oxygen
ALINTI
ben ozygen kadar güzel yorum yapamıyorum...

est. o sizin düşünceniz , samimi bir yorum çok daha değerlidir bence wink.gif
ALINTI
sürükleyici....
mükemmel...
edebiyat...
devamı...

hemfikiriz smile.gif
kurtcuk
ALINTI
- Gönül sandalye al sen, ben oturmayaca??m
-- Gerek yok ben de oturmayaca??m
- Tamam, hani bizim büyük bir palamut a?ac? vard? hat?rlad?n m??
-- Hat?rlad?m evet hala duruyor mu?
- Hay?r kestiler
-- Aaa neden?
- A?ac? çok sevmem
-- Peki ya üstündeki küçük s???na??m?z
- Onuda yakt?lar
-- ?nanm?yorum onu neden yakt?lar
- A?ac? sevmemin nedeniydi...

Sahipsiz bir a?aç arar her ta??n alt?na bakard?k, yeni gördü?ümüz bir böce?i önünü arkas?n? kapayarak birbirimize saklard?k, her birimiz görünce b?rak?r tabiata dalard?k. Ne oldu Gönül bize büyüyünce tabiat m? bize küstü; ya da büyümekmiydi kay?plar, kay?p m?yd? büyükler. Sevgi dedi?imiz ?ey bizi öldüren miydi, yoksa ölüm müydü sevgi... Off ?u ç?kmazlar?m ikilemlerim, bir türlü toparl?yam?yorum kendimi... Gönül sen gitti?inden beri toparlayabildin mi bari beni...

A?k konular?na hiç giremezdik, hep ma?lup bizdik kazanan kar??s?, kar??n?n kim oldu?u belli de?il. Söyle Gönül ayn? safta de?il miydik. Onun gözlerine yenildi?im o gün gözlerim yere dü?ünce ba?ka bir ?eye bakmak istememem de?il miydi yenilgim, onun saçlar?na ba?land???mda, çözemeyi?imiz de?il miydi hayallerimiz.

-- O hala o mu?
- O kim
-- Akl?ndan geçen
- Geçmiyor akl?mdan
-- ?smini cismini dünyadan varl???n? sildin hat?ralar?ndan fark?nday?m, peki sen hiç mi dü?ünmezsin onunla mutlu olabilseydin, hep mi karamsarl?k, hiç mi geçmi?ten güzellik hat?rlam?yorsun?
- Gönül ben yaln?z mutluydum severken
-- Yan?nda ben vard?m
- Senin yüzünden sevdim zaten lanet ?ey
-- Güzel günler de?il miydi, bu kadar m? haks?zd?
- Gönül o o gün öldü, bir çocukluktu, a?k kavram?n?n ö?renilme s?nav?yd?, elini dahi tutamad?m, gözüne bakt???m mesafe 3 kar?? olmad? hiçbir zaman, sizin gibi yeni yetmelerin tabiriyle platonikti faland? filand? i?te
-- Tamam da bu ne biçim platonikmi? hayat?n? ald? senin
- Baz? ?eyleri ö?renirken hayat verirsin bu bir biti? de?il en güzel ba?lang?c?n ilk an?d?r
-- Hemen zaten böyle sözlerle bitir olay?
- Sustum Gönül söz senin. Unutma sen gitti?inden beri söz benimdi.
-- Art?k söz benim desene

Söz seni gördü?üm her an senindi, bize ne zaman dü?tü ki; dedin hadi kiraz çalaca??z bahçe bahçe gezdik, ?u köpek yavrusunu yakalayal?m mahalle mahalle pe?inden ko?tuk, ?u k?z? seveceksin emrin olur dedik.. Ne zaman hay?r dedik ki Gönül ne zaman. Pe?inden ko?tu?um köpek yavrusu misali korkakt? halim biliyorsun. Yüreklere kar ya?m?? d???m ü?ümez mi zannediyorsun. Gönül anlam?yorsun anlamak istemiyorsun. Sildi?im tek isim sildi beni dünyadan, yüz hat?rlanmaz oldu tek bilen i?te ?ahit yaradan.

Bo?verdim her?eyi bo?verdim, görüyorsun ya önceki halimden eser yok.Her?eyden uzak sessizli?e mahkum kimseye açmayarak bir a?k tadd?m. Ben mecnunun kelbi misali ate?lerde yand???m?n resmini sadece suya çizdirdim. Suyu Ferhat'a getirttim Ferhat'? suya ba???lad?m. Yari bir türlü tan?mad?m, ?irin misali Leyla misali. Yar bana a?kt? volkandaki alev misali...

--Saçlar?n? uzatm??s?n
- Çok de?il dökülmeye ba?lay?nca böyle yapt?rmaya çal??t?m
--Yak??m??
- Te?ekkür ederim
-- Benimkiler beyazlad?
- Farkettim
-- ....
- ....
-- Peki ondan sonra hiç mi gönlün gitmedi birine hiç mi sevmedin kimseyi
- Senin geli?in hiç hayra alamet de?il Gönül
-- Bir soru sordum sanki
....
oxygen
ALINTI
Yüreklere kar yağmış dışım üşümez mi zannediyorsun. Gönül anlamıyorsun anlamak istemiyorsun. Sildiğim tek isim sildi beni dünyadan, yüz hatırlanmaz oldu tek bilen işte şahit yaradan.

Boşverdim herşeyi boşverdim, görüyorsun ya önceki halimden eser yok.Herşeyden uzak sessizliğe mahkum kimseye açmayarak bir aşk taddım. Ben mecnunun kelbi misali ateşlerde yandığımın resmini sadece suya çizdirdim. Suyu Ferhat'a getirttim Ferhat'ı suya bağışladım. Yari bir türlü tanımadım, Şirin misali Leyla misali. Yar bana aşktı volkandaki alev misali...

gittikçe anlatım güzelleşiyor.. Vakit; cân'a hesap sorma vakti, cân'ı acıtma vakti, canân'ı yaraya "derman" diye sarma vakti..
büyük bir keyifle okuyor, her bir bölümün devamını daha büyük bir merakla bekliyoruz.
yazarın kalemine yüreğine, ekleyenin emeğine sağlık..
bir sonraki bölümü sabırla bekleyeceğiz.
tşkler
smile.gif
musedu
ben sab?rs?zl?kla bekliyorum yaaa smile.gif
kurtcuk
ALINTI
- Yok Gönül olmad? sevemedim kimseyi
-- Yahu neden sevemedin, olmu?tur birilerine yönelmi?tir yüre?in
- Yönelmedi hiçbir?ey
-- ?nanmam
- Aksisin Gönül
--...

Ya neden bu sorularla ?u güzelim çay?n tad?n? bozuyorsun ki, neden üstüne gidiyorsun kiraz çalm?? çocuk yakalam?? misali, sevmedim kimseyi yalan m? söyleyece?im. Sevmedim sevemedim sevmiyorum sevmeyece?im. Bundan sonra gelecek ilk ruhu gül olana ba???layaca??m mumyalanm?? sevgimi. Bedenimi to?ra?a ruhumu Allah'a b?rakaca??m. ?ster ats?n 7 kat dipte yaks?n, ister als?n kevserlere ta? eylesin...Ben ya?amakla ilgili sitemlerimi ona b?rakt?m. Sevmiyorum kimseyi sevmeyece?im... Sevgisi lay?k olana ba???layaca??m her?eyi...

Söylemi?tim sana Gönül o ya?ad???m ilk de?il, bizim kaderimiz levhi mahfuzda yaz?lm?? a?k diye, do?mu?uz annemize a??k olmu?uz, kendimizi bilene kadar anaya a?k? tadm???z, ya? büyüyünce a?k? ba?kas?nda aram???z, bulmu?uz güzellere dalm???z, insan olmaya ad?m att???mda farketmi?iz a?k güzele de?il anaya de?il yaraym??. Gerçekten yaraym??. Yar bunu bilmesede onay vermesede yaraym??, onaym??. Kays'a dönü?medim daha a?k bu kadar küçük olamaz, Kays oldu?umda farkedece?im gerçek a?k?. Kays olmak ise ba?kalar?n?n harc?...

Gönül olmuyor i?te olmuyor aksilik sende oldu?u kadar bende de var. Biz zaten hiç ayr? de?ildik ki Gönül. Senin gitti?in yerlerde ben can ko?turdum benim gezdi?im yerlerde sen ruh gezdirdin. ?nanmad?m Gönül gitti?ine, ?uan'a bile inanam?yorum asl?nda; gelmi?sin, seni unutmaya yüz tutmu?ken gelmi?sin. Elin,barda?? tutu?un, duru?un her?ey ayn? de?i?emez ki, ama seni bana itici k?lan bir?ey var gönül, belki y?llar belki zaman'?n hatr? ama var seni benden uzak tutan bir?ey var.

-- Hani bana okudu?un bir beyit vard?, naz?m'?n m?yd? necip'in mi hat?rlayamad?m
- Necip Faz?l'?n bir beyitiydi o
-- Okusana lütfen
- Sabah sabah bu sesle mi
-- Hadi Lütfen
-
"Ak?l ak?l olsayd? ad? Gönül olurdu
Gönül gönlü bulsayd? bozk?rlar gül olurdu"

Ya Gönül, Necip Faz?l ne güzel söylemi? de?il mi. Akl?m?z ak?l oldu da bulunmazl?k dert oldu içimize. Derman? yok, bilinmez bir dert oldu. Gönül sen varken o gider Fuzuli misali, bakal?m geldin ne zaman ilkbahar olacaks?n.Yari bana k?z?p ta?a tutacaks?n. Gönül sen varken herkes burada sen yokken tekim satranç tahtas?nda ata kaleye file ma?lup bir piyon misali ?ah? beklerim burada.

-- Buras? çat? kat so?uk olmuyor mu?
- Gönül bunu soran kaç?nc? ki?isin bilmiyorum ama cevaplayay?m olmuyor
-- Ama yeri güzelmi?, bende hep böyle bir çat? da kalmak isterdim
- Sen konar göçersin gönül sana çat? de?il çad?r laz?m.
-- Sen geç dalgan?
- Olsun dalgad?r denizin anlam?...

Balkon duvar?na yazd???m o yaz? halen duruyor Gönül görmesin bir de ona laf eder, kaz?m???m nas?l silinecek bu, bari sandalye ile kapatay?m, Gönüle madara olacaksam hiç kalkmam sandalyeden yada y?kar?m bu duvar?...

-- Buraya ne oldu
- Bir?ey yok Gönül
-- Sandalyeyi bir saniye çeker misin?
- Off Gönül bir?ey yok dur oturay?m ?uraya
-- Lütfen çek, bir saniye ya, okuyay?m otur i?te
- Gönül Soru bankas? gibisin, için d???n problem
-- "Hiçbir zaman k?skanmad?m hiçkimseyi hiçbirinden, kimseyi sevemedim hiçkimseyi sevemem ben"
- Oturabilir miyim art?k?
-- Oturda bir ?ey konu?aca??m seninle...

oxygen
yazar?n ömrüne bereket, son zamanlarda okudu?um en güzel yaz? dizisi bu, kayna?? nedir nerededir bilemem ama payla?t???n için çok sa?ol kurtçuk.
ben gene be?eni, merak ve sab?rla bir sonrakini bekleyece?im..
t?kler

"Ak?l ak?l olsayd? ad? Gönül olurdu
Gönül gönlü bulsayd? bozk?rlar gül olurdu"
?eribon
Çok çok güzel bir yaz?.Tabi patron eklerse i?te bu kadar güzel olur smile.gif

Devam? için çok beklemeyiz umar?m.
???klar? takip eden adam
Sabrediyordum önce...
Ama art?k sab?rs?z bir biçimde devam?n? bekliyorum.
monarosa
yaz? mükemmel gidiyor..yazar iyi bir yazar galiba... sonunda sitecek a?lamay?z umar?m.. bizi fazla bekletme kurtcuk smile.gif
violet
uzun zamand?r bu kadar güzel bir yaz? okumam??t?m. gönlünü raz? edip yazana da, emek harcay?p ekleyene de te?ekkür ederim...devam?n? büyük bir merakla bekliyorum; inan?yorum ki bu yaz? içimizde hesapla?madan kapatt???m?z birçok konuyu yeniden alevlendirecek...
kurtcuk
ALINTI
"Hiçbir zaman k?skanmad?m hiçkimseyi hiçbirinden, kimseyi sevemedim hiçkimseyi sevemem ben"

-- Anlad???m o ki art?k k?skand???n birisi var
- Gönül sen çay alsana
-- Neden korkuyorsun bunlar? konu?maktan art?k?

Nedir bu çekti?im senden
Gönül derdin hiç bitmiyor
Yedi?in darbelere bak
Bu da m? sana yetmiyor...Gönül...

Korkmuyorum kimseye bir?ey söylemekten, hayat?n manas?ndan korkmuyorum. Senin geli?inden belli idi saklad???n hançer, geli?in saklam??t? gülü?ünü, hissettirmi?ti ruhumun ölü?ünü... Evet mutlu ol ölüyor ruhum, uzun zamandan beri toparlayam?yorum, hayra yordu?u her rüyan?n kabus olmas?ndan korkuyor. Sevdi?i birisi olursa onun üzülmesinden korkuyor. Kendisinin verece?i sevginin verilecek insanlara lay?k olmad???ndan korkuyor. Anlam?yor musun Gönül bizim sevgimiz bu güzel insanlara yak??m?yor...

Bilmiyorum art?k sevdan?n manas? nedir, sakl?yorum kimseye diyemiyorum içimde bir yara var kan?yor. Gerçekten sen neden gelmi?tin Gönül? Onu unuttu?umda gitmi?tin hat?rl?yorum, kendine göre onlarca sebep bularak gitmi?tin, mecnunun çöllere vurmas? de?ildi seninkisi, mecnunun çölüydü. Yakan kavuran sen de?ildin sen sadece gösteri?tin, hayatt?n, ba?lang?c? ile biti?tin. Harbiden Gönül sen ne idin, kimdin, neyimdin; kimdin sen Gönül?

- Kokmuyorum Gönül sevdadan art?k korkmuyorum, çünkü ö?rendim gerçek sevgiyi ya, onun merdivenlerinden korkmuyorum.
-- Biliyorum sevdin mi sevilmesi gerekti?i gibi seversin, bir buse, bir bak??, bir gülü? için de?il; insan oldu?u için seversin, benim anlayamad???m ?eyleri anlayabildi?in için seversin.
- Gönül bu sefer ki çok kar???k, ben seviyorum kendimde sevmeyi; tela? kaplasada tüm hücrelerimi, seviyorum bahsetti?iniz gibi ondan habersiz onsuz olan?. Hani bir ?iirde geçiyor ya, seviyorum onsuz içti?im kahveleri...
-- Kar??l?kl? a?k'? tatmad?n sen, ondan bunlar? söylemek kolay geliyor sana
- Sen tatt?n m? gönül, gerçekten ne tatt?n kar??l?kl? a?k'ta; hangi hissi hissettirdi sana kar??l?kl? olan, neleri feda edebildin kar??l?k buldu?unda, hangi kar??l?k destan bulmu? gelmi? günümüze, merak?mdan soruyorum nedir kar??l?kl? a?k dedikleri , kim ö?retti kimden geldi bu kar??l?k?

Daha senden gayr? â??k m? yoktur
Nedir bu tela??n ey deli gönül
Hele dü?ün devr-i Adem’den beri
Neler gelmi? geçmi? say deli gönül

Mevlâ’m kanat vermi? uçam?yorsun
Bu nefsin elinden kaçam?yorsun
Ruhsati dünyadan geçemiyorsun
Topraklar ba??na vay deli gönül

Ruhsati ne güzel söylemi? ne güzel görmü?. Gören Gönül olunca sözler hep güzelmi?.Gönül sen de varsa yoksa benimle kar??l?kl? at???yorsun, örnek al?nacak ne Gönüller varm?? de?il mi. Bana m? benzemi?sin ne yapm??s?n, hep bir aksilik çünkü aksetmi? ruhum sana. ?nanmayacaks?n ama gönül gerçekten bu sefer ate?in sard??? baca alev ald?. Baca y?k?ld? ev yanmaya ba?lad?. Gönül sen yokken duman bile tütmezken ?imdi tüm mahalle tela? içinde. Senden saklayaca??m yine saklayabilece?im kadar ama mahalle tutu?sun bana k?zma olur mu?

-- Evet evet k?skand???n birisi var ve sen bunu saklamakta diretiyorsun
- Gönül k?skanabilirim her insan gibi sevebilirim ancak, benim hayat?mda bunlar?n üstüne gitmesek
-- Seni tan?r?m, e?er sevdi?in senin sevdi?ini bilmiyorsa senin k?skançl???n bu evden ba?lar tüm mahalleyi yakar, a?k?n? dü?ünemiyorum akla korku veriyor.
- Dü?ünme gönül bunlar?, bana hat?rlatt?kça içime garip bir hava doluyor.
-- Kim bu?
- Hayat, belki zaman, belki huzur, belki ya?am, belki ölüm, belki ben
-- Bunlar?n hepsinin birle?ti?i birisi demekki
- Gönül görmeyeli sen kendini geli?tirmi?sin
-- Zamans?z huzur, belki ya?am belki ölüm; ama senin hayat?nda bunun ad?na ba?ka bir?ey derler...
- Gönül konuyu de?i?tirebilir miyiz
-- Tabii efendim, yeni konumuz a?k olsun mu
- A?kolsun gönül a?kolsun...

Hayat?m?za zaten bir ad koyamad?k a?kolsun gönül a?k olsun...

musedu
wub.gif wub.gif wub.gif
???klar? takip eden adam
Son de?ildir umar?m.
Daha çok sab?rs?zlanmaya ba?lad?m ?imdi bak.
monarosa
wub.gif
oxygen
ALINTI
..mecnunun çöllere vurmas? de?ildi seninkisi, mecnunun çölüydü. Yakan kavuran sen de?ildin sen sadece gösteri?tin, hayatt?n, ba?lang?c? ile biti?tin.

yazar?n ruhunun inceli?i kalemine yans?m??, kelimeler sedef gibi parlar olmu? içinde, okurken gözümüzü alan bu yans?yan ???k hüzmesinin kayna?? hangi cevherdir bilinmez ama derin topraklar alt?ndan emekle, sab?rla ç?kar?l?p getirildi?i, hakk?yla da i?lenildi?i belli.
ismini cismini bilmedi?imiz, 'Gönül'üyle bize merhaba diyen yazara ve bu güzel yaz?lar? ekledi?i için kurtçuka t?k ederim/z.
sabr? kendimize yolda? yap?p devam?n? bekliyoruz..
N?LSU
Galiba sonuna yeti?tim;ama gerçekten çok güzelmi?.Tad? dama??mda kald?...te?ekkürler
violet
okurken e? zamanl? ?u ?ark? çalmaya ba?lad?:
sevme beni sevdalardan vurgunlar yedim
bana çok gördü?ün a?k? sen ellere ver
terkedili?im ilk de?il al???r gönlüm
sevilmeden sevmek var ya o daha beter...

yaz? vurdu, ?ark? vurdu...

ALINTI
Hayat?m?za zaten bir ad koyamad?k a?kolsun gönül a?k olsun...

devam?nda a?k olacaksa, e?er her?ey daha güzel olacaksa (gerçi göreceli bir görü? bu san?r?m), devam?n?n çabuk gelmesini rica edelim mi? te?ekkürler...
kurtcuk
ALINTI
De?i?tirdik konumuzu da Gönül ne zaman konumuz a?k olmad? ki. A?k?n olmad??? ne vard? ki dünyada, dünyan?n yarat?l??? a?ktan de?il miydi, k?yamet a?ktan kopmayacak m?yd? Gönül, yok yok halimi bir türlü anlatamad?m.

A?k nedir Gönül, sence ?u a?a??dan gençler a?k?m diye birbirine seslenirken a?k ne demektir Gönül? Ben mi gözümde çok büyütüyorum yoksa a?k gerçekten mi çok küçük. Görüyorum Gönül duvardaki yaz?ya yakla?an kar?ncada ki a?k? hissediyorum, yaz?daki t?rnak izlerinin a?k?n? görüyorum, vücudun ritminde a?k? duyyorum. Söyle Gönül, ç?ld?r?yor muyum. Ben a?ks?z duram?yorum.

Yaradan söylemi? olmasayd? a?ktan yarat?ld???n? dünyan?n, kim a?ka bu kadar de?er verirdi ki sence. Kim a?k için yapard? delilik denilenleri. Kim a?k için kendisine dedirtirdi deli. Ben a?k? ya?ayamad?m Gönül hiç ya?amad?m. Utan?yorum e?er ya?ad?m dersem diye. Bu kadar de?erli bir?eyi ben hiç ya?ayamad?m. Bu ki?iye en az 3 beden büyük geliyor Gönül. Sahi sen ya?am?? m?yd?n? Hat?rl?yorsun de?il mi e?er birini seversem olacaklar? bir ?iir edas?nda söylemi?tim sende çok be?enmi?tin, m?sralar? bir yere yazamad?m ama hala akl?mda, her an ya?anacakm?? gibi her an can?mda...

merdivenleri a??r a??r ç?kacaks?n,
sonra bir ara farkedeceksin,
sesini duyacak uçacaks?n,
yüzüne bakacak öleceksin,
görmesende sana baksa bileceksin,
e?er birgün, tan?sanda tan?masanda
ba?kas?n? gördü?ünde k?skanacaks?n,
f?rt?nalar kopsa bile,
ondan kopamayacaks?n...

Anl?yor musun Gönül?

Yok Gönül sen unut ben hat?rlayay?m, sadece duvarlar? de?il bazen kalbimide kaz?yorum sözlerle, sen unut ben hat?rlar?m, tek ki?i ac?s?n, iki ki?inin ki ac? olur.

-- Peki beni neden ça??rd?n?
- Pamukkale'yi gez diye
-- ?aka yapm?yorum neden ça??rd?n?
- Denizli'yi gez diye
-- Ya of bir ?ey soruyoruz ak?ll? uslu cevap ver.
- Beni ez diye...

Bazen bir ?ark? dinlersin ezilirsin Gönül, ses ezer seni. ?iir okursun kelimelere ezilirsin sen vard?rs?n orada, kelime ezer seni. Bir teyze görürsün yüzüne bakars?n çizgileri görürsün, çizgiler ezer seni... Ezer beni her?ey Gönül herkes ezer.

Ezelden gelen ?ey ezmesidir hayat?n. Gözleri görürsün gönül gözler ezer seni. O bak??lar? hissedersin bak??lar? ezer seni. Eline bir gün de?mi?sen e?er yanl??l?kla yanl??lar ezer seni gönül. Teni ezer, ?ahs? ezer, hali ezer, ezer Gönül. Bu a?ka ezik olmu?uz biz, ezik do?mu?uz sevgiye. a?k dedim Gönül hakk?n? helal eyle bu a??za o kelime yak??m?yor Gönül. Bu a??z ?u günden sonra sadece onun ad?n? say?klasa ve bir daha ba?ka bir?ey söylemese belki ilk harfine yak???r a?z?m?z...Çünkü ba?lang?ç harfi a?k?n onun sonunda ya??yor Gönül...

- Gönül daha fazla ezilmeden evden ç?kal?m m? ne dersin?
-- Tabii ç?kal?m, uzun süredir yokum buralarda, nereler de?i?ti gösterebilir misin
- Üstünü kal?n giyin Gönül sen gideli buralar s?caktan mahrum
-- Öyle olur mu güzelim gittim ama seni b?rakt?m
- Gönül bir kal?p buzu bir ?ehrin ortas?na atarsan en fazla buzu parçalars?n...
-- Parçalar?n? topla ç?kal?m o zaman...
- Yard?m eder misin bana?

monarosa
bu hikayeye kapt?rd?m kendimi wub.gif ne olur aray? uzatma smile.gif
pacch
ALINTI

Sildi?im tek isim sildi beni dünyadan, yüz hat?rlanmaz oldu tek bilen i?te ?ahit yaradan

Korkmuyorum kimseye bir?ey söylemekten, hayat?n manas?ndan korkmuyorum. Senin geli?inden belli idi saklad???n hançer, geli?in saklam??t? gülü?ünü, hissettirmi?ti ruhumun ölü?ünü...

Ezelden gelen ?ey ezmesidir hayat?n. Gözleri görürsün gözler ezer seni. O bak??lar? hissedersin bak??lar? ezer seni. Eline bir gün de?mi?sen e?er yanl??l?kla yanl??lar ezer seni. Teni ezer, ?ahs? ezer, hali ezer... Bu a?ka ezik olmu?uz biz, ezik do?mu?uz sevgiye

çok güzel ifadeler bunlar belki de herkesin hayat?nda bir yerlere gömülmü? sözcü?e dökülmeyi bekleyen ifadeler..
ayr?ca damaklarda "arkas? yar?n"lar?n nostaljik tad?n? b?rak?yor.. smile.gif te?ekkürler devam?n? bekleyenlerdenim..
???klar? takip eden adam
devam... devam... devam...
violet
ALINTI
Bu a??z ?u günden sonra sadece onun ad?n? say?klasa ve bir daha ba?ka bir?ey söylemese belki ilk harfine yak???r a?z?m?z...Çünkü ba?lang?ç harfi a?k?n onun sonunda ya??yor Gönül...

heartpump.gif bu yaz? giderek heyecanl? bir hal al?yor... excl.gif
oxygen
ALINTI
Ezelden gelen ?ey ezmesidir hayat?n. Gözleri görürsün gönül gözler ezer seni. O bak??lar? hissedersin bak??lar? ezer seni. Eline bir gün de?mi?sen e?er yanl??l?kla yanl??lar ezer seni gönül. Teni ezer, ?ahs? ezer, hali ezer, ezer Gönül. Bu a?ka ezik olmu?uz biz, ezik do?mu?uz sevgiye.

Ezildikçe kabu?u, hayal k?r?kl?klar?na hapsolmu? ruhu ortaya ç?k?yor; ezildikçe güzelle?iyor, özgür kal?yor. A?k bu ifadelerle yeniden kimlikleniyor. Hakedene haketmeyene "a?k" demekten nas?rla?m?? diller, ?imdi susup dinleniyor; vakit nas?rlardan kurtulma vakti, yenilenme, tazelenme vakti; topra?? yar?p filiz verme vakti, güne?e yeniden uzanma vakti..
Ne desem de okurken ald???m?z tad? ifade edemiyece?im/iz. Yazara, "gönül"üne, ekleyene çok te?ekkür ederim/iz.
Ve tabiki A?k'? , sevgiyi yaratana ?ükürler olsun. Bu yaz?lar ve be?eniler "?ükür" vasf?n? kazanarak ona ula?s?n. Eme?i geçenler de gerçek a?ktan haketti?i pay?n? als?n.
Sab?rla devam?n? bekleyece?im/iz.
t?kler
kurtcuk
ALINTI
Gönül ç?kamad?k topraktan havaya, gö?e de?medi ba??m?z, diyorum ya Gönül biz hep hatal?yd?k biz hep yanl???z. Kardelen'den alacak dersimiz var, bakal?m bir gün topra?a girersek köklerinden rica ederiz ba? göstermeyi. Yok Gönül ö?rensekte biz yine sevgiyi gömer en temiz fatihalar ile süsleriz..

Gönül havada o, suda o, toprakta o... Kesin havam? benim, son defa y?kay?n o tertemiz su ile, bedenimi b?rak?n topra?a... Kefen bile istemiyorum Gönül yemin ediyorum, topra??n so?uklu?unu hissetmek istiyorum...

Rica ediyorum Gönül bir kez daha ölmek istiyorum.

Hayata ç??l?k atmak isteyip ç??l??? yaln?z duymak istiyorum. ?stemiyorum gürültü etmek istemiyorum bir sesim duyulsun. Sessiz ç??l?klarla yok olmak istiyorum. Bazen ya?am? hissetti?imde bir kez daha topra?a dokunuyorum, belki son bir defa Zeki Müren dinliyorum, ama olsun olsun gönül sahipsiz sessiz ve kimsesiz bir biçimde istiyorum...

Bazen diyorum yaradan vermesin bana bu ilmi ö?renmeyeyim bir çok gerçe?i, gerçekleri gördükçe hayata ba?lan?yorum. Bilmek istemiyorum onun gerçeklerini, bilmek istemiyorum hayat?n pembe harici renklerini, ben grilerimde memnunun Gönül siyah ve beyaz?n haricini görmek istemiyorum, hissetmek istemiyorum s?cakl???, bilmek istemiyorum ?ekerin tad?n?, ?ahs? affetsin beni ama bazen duymak istemiyorum Zeki Müren'i...

Rica ediyorum Gönül rica ediyorum ben bir kez daha ölmek istiyorum.
oxygen
ALINTI
Gönül ç?kamad?k topraktan havaya, gö?e de?medi ba??m?z, diyorum ya Gönül biz hep hatal?yd?k biz hep yanl???z. Kardelen'den alacak dersimiz var, bakal?m bir gün topra?a girersek köklerinden rica ederiz ba? göstermeyi. Yok Gönül ö?rensekte biz yine sevgiyi gömer en temiz fatihalar ile süsleriz..

Gönül havada o, suda o, toprakta o... Kesin havam? benim, son defa y?kay?n o tertemiz su ile, bedenimi b?rak?n topra?a... Kefen bile istemiyorum Gönül yemin ediyorum, topra??n so?uklu?unu hissetmek istiyorum...

Rica ediyorum Gönül bir kez daha ölmek istiyorum.

yazara: sen çok ya?a e mi? gün do?sun sen ya?a, gün bats?n sen ya?a.. gün gelsin ki yarîn son nefesi ç?ks?n dudaklar?ndan , son kez kalks?n insin gö?sü bir daha tekrar? olmamacas?na , bu kez naz?ndan de?il mecburiyetten kapats?n gözlerini, son bir veda nazar? atarak sana ; i?te o gün müsade senin, sen de öl.. yaln?z bilmektesin ki ömre, ölüme yaln?z tek bir zât'?n gücü yeter, hükmü geçer , O'ndan ba?kas? kar??amaz; kar??maya bile te?ebbüs edemez e?er ki varsa ki Lafz? yüre?inin bir kö?esine.. Öl derken ha?a O'nun i?ine kar??mak de?ildir ifademiz; fanî sevdalar?n ölsün, yürek vakti zaman? geldi?inde yarîn ismiyle gömülsün.
sen çok ya?a yazar e mi? Rabb, sana hay?rl? uzun ömür nasip etsin. Di?er dua da sana kalm??; istemekteysen e?er o kardelen için de "hay?rl? uzun ömür" duas?n? sen edersin..
ALINTI
ben grilerimde memnunun Gönül siyah ve beyaz?n haricini görmek istemiyorum, hissetmek istemiyorum s?cakl???

beyaz saf'?n temiz'in rengidir; siyahda tüm renkleri içinde bar?nd?r?r , tüm renkleri.. iyiyi, kötüyü, a?k?, sevgiyi ba?r?na basm??t?r, bu sebeble yazar tek tercihle tümevarm??.. s?cakl??? geri çevirmeye gelince; ü?ümeyesin..

kurtçuka :sabah sabah arabesk yapt?r?r gibi oldu bu cevap ama sonuçta bu yazarla tan??mam?za vesile olan sensin, böyle güzellikleri tan?tmaya çal???yorsun ya etrafa ; Allah sana da hay?rl? , uzun ömür versin.
payla?t???n için t?k ederim/iz.

monarosa
a?ka a??k bir yazar.. dilerim hayat onu hep a?klarla kar??la?t?r?r..

te?ekkürler patron.. vuslat? uzatma olur mu smile.gif
pacch
bu öykü bana insanlar?n suskunluklar?n? hat?rlat?yor.. d??a bir vursa dü?ünceler de?i?meye haz?r yollar?n yönü de?i?ecek hayatlar de?i?ecek.. hikayenin kahraman? bunu görse ve Gönül'e söylese hikaye de?i?ecek..
violet
ALINTI
Rica ediyorum Gönül rica ediyorum ben bir kez daha ölmek istiyorum.

nas?l insan bir kere ölürse, sadece bir kere sever...kalan zaman?nda hep o sevginin benzerlerini aramaya mahkum kal?r... Evet, bir kere daha ölmek istiyor;ama önce bir kere daha bu kadar sevmesi gerek...
kurtcuk
ALINTI
-- Bo?una haz?rland?k
- Neden?
-- Az önce Sevi arad?, yola ç?km?? buraya geliyor
- Nas?l bizim Sevi mi?
-- Evet, biraz bekleyelim olmazsa onunla ç?kar?z d??ar?

Ne oldu bugün böyle ya, y?llard?r bir t?k?rt? gelmeyen evimden bugün sesler ç?k?yor, y?llard?r göremediklerim bugün bana geliyor, hayrola gerçekten d??ar? ç?kmak istemem asl?nda ölüme gitmek te beni istemiyor mu azrail, neyse Sevi'de gelsin biraz oturur onunla ç?kar?z.

Ah Sevi ah, seninle de geçirdi?imiz güzel günlerimiz vard?, çocukluk hat?ras?, sende hat?rlars?n o günleri. Gönül ile ben ikiz gezerdik, sende Allah'?n hakk? üçtür misali tak?l?rd?n pe?imize, k?sa sürede tan??m?? ancak çabuk ?s?nm??t?k sana Sevi hayrola bunca y?ld?r neredeydin. Hat?rl?yorum yeni yeni tan?maya ba?lam??ken seni sen Gönülle beraber b?rak?p gitmi?tiniz beni. Sahi nedendi sizin beni bu ölüme terkedi?iniz? Unutmay?n sen de Gönül de ba?ar?l? oldunuz, öldürmesenizde beni, bana bir hayat borçlusunuz.

-- Geldi Sevi
- Kap?y? açay?m
-- Çok özledim ben Sevi'yi ya
- Sevi'yi kim özlemez
-- Biliyor musun Denizli'de kal?yor mu??
- Benim neden haberim yok?
-- Bilmem ben de dün konu?tum buraya gelmeden önce, ama zor ula?t?m
- Aferin Gönül, Aferin Sevi... Helal olsun size...
-- Sus sus geldi..

musedu
çok güzel gidiyor... sonu nas?l olucak acaba??? smile.gif
(((?irine)))
cok güzel bir yaz? ama devam?????
monarosa
smile.gif enteresan bir yaz? dizisi.. smile.gif
merakla ve severek bekliyoruz...
?eribon
Merakla bekliyorduk ve bekleyece?iz.

Ke?ke sabredip aralara yorumlar yazmasayd?k daha iyi olurdu sanki. smile.gif
pacch
ya ama böyle yaz?lar?n gerisini beklemek bir çocu?a hadi 5 dk oyna diye bir oyuncak verip tam e?lenmeye ba?lam??ken elinden oyunca??n?n al?nmas? gibi geliyor... sad.gif biggrin.gif yine merak, yine merak.. ama bekliyoruz i?te elden ne gelir.. smile.gif
oxygen
yazarla gönül, eski dostuna; bizler de tadı damağımızda kalan yazımızın devamına kavuştuk.
yazar adına; Hoşgeldin Sevi , sefalar getirdin.

bu güzel yazının devamını görmek hepimizi çok mutlu etti, yazarın yüreğine , ekleyenin emeğine sağlık.
kapının açılışını merakla ve sabırla bekliyoruz..
smile.gif
violet
yaz?ya ,yeni bir kahraman ve anla??lan okurken bize yans?yacak da yepyeni duygular eklendi. sab?rs?zl?kla bekliyorum devam?n?...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.