Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ve A?k..
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
odrik
Kent sustu. Ve kentin suskunlu?undan arta kalan tek yaln?zl?k, sana dalg?n gülü?lerimde unutulan serke? ölümler oldu.

A?k, sürgünlü?ünde son memleketim. Bir deprem sezgisiyle kalbimin zar?na dokunan uçurum bak??lar?n s?n?rs?zl??a s?n?r kap?s?. Sonsuzlu?a cismin var. Bir ad?m daha atarsam gözlerime sonras? büsbütün kimliksizlik. Sonras? körkütük hayats?zl?k. Hayat/s?z?m...

Gözleri kör a?lay??lar?ma güç yetiremezsin, vurmadan denizleri. Bilirsin, denizler yanmadan ölmez mart?lar. Bu ses dü?meden benden, k?r?lmam ki ben. Ey A?k! Kendime ac?sam, susmazd?m iki uzun çizgi aras? öykülerde. ?imdi gidip sözcükleri kusmal?y?m gökyüzünün bir kö?esinde sinsice.

Yüzümden, e?i?inden atlad?m kendimin. Uykusuzlu?uma mazerettir gözlerin. Kefalettir ate?im bana. K??k?rt?lm??t?r hasret ki; hasretinden yitirir varl???n?. Adreslerim senden öteye gitmez sevdi?im. Akl?mdas?n. En çokta akl?m?n ç?ld?r???nda. Gamzenin delirtmesiyle dü?tüm saçlar?na. Saçlar?n delili?ime delil. Sat?r aralar?nda ba?kald?rmad?k m? buzullar?na hayat?n? Kesik kesik susarken kayg?s?z ü?ümelerde, içimizin aleviyle da?lamad?k m? kallavi yaralar?? B?kmad?n m? paramparça aynalar? kucaklamaktan hala? Solu?unun ezberine yükledi?im anlam a?k?n son tarifiydi. Ad?na vurdu?um anlam kadard? beni susu?um. Ve ben beni bilmiyorum yine.

Bu kent bensiz ölürdü, sensizken öldü. Bilir misin sevdi?im, hiçkimse kendini ölü?ünü saklayamaz kendinden. A?inas?nd?r bu doyumsuz ac?ya. Ama ben hayat?n arka bahçesinde ölmedim hiç. Duda??n?n kenar?nda rastlad?m cesedime. Sahi son nefesimi gülü?ünde vermi?tim de?il mi? Elimi, ete?imi çekmedim çöl suretimden. Fakat a?k, peçesi y?rt?lan ?ark?larda kald? yaban çocuklar? için dünyan?n. Bizden uzakta, ´biz´ kadar uzakl?ktaki ?ark?larda kald?.

Zelilim. Bo?ulmak üzere rüyalar?m. K?r?ld? intihar?n kum saati. Do?urgan ac?larda kustum uzak ülkelerin ???kl? ?enliklerini. Oysa hudut çizilemez gülü?ünün ayd?nl???na. Ziyan kahkahalar?n bast?rd??? bir tebessüm baya??l??? de?ildir a?k. Ayr?l?k dipnot dü?ülür mü iyimser ömürlere? A?k hasrete a?lamadan susmay? beceremez mi ve yürek özleme sürgün müdür her a?k seferinden sonra? Bitmi?li?ime ve yetimli?ime emanetçi sözcüklerle dokunup susuyorum tebessümle ya?ad???m ne varsa. Bir ucundan hala ba??rd???m suskunlu?um, intiharzede kelimelere önsözüm. Bu hayk?ran dilsizlikle tam göbe?ine dü?tü?üm yenilgi ç??l?klar? katleder beni. Ey ac?! A?k?n yüzsüz dara?ac?... Durma! Y?k sesindeki karabasan susmalar?. Al cinayetlerini ellerimden. Yanacak parmaklar?m.

Ey A?k! A?k yaln?zl?kla ba?lar. Var m?d?r a?ka en yak?n, elleri ba?l? tek ba??nal?ktan ba?ka? Daha büyük ve daha görkemli yaln?zl?k için sana geldim. Ve ölüm ba?lad? yasad??? hüzünlerin bitti?i yerde. Hasat mevsimi geçti mi yorgun hayallerinin? Kabuk ba?lar m? kanamas?ndan ´´biz´´ arta kalan sat?l?k kimsesizlik? Sevdi?im! Haraca ba?land? feryatlar?m arkas? denize ç?kan -ç?kmaz- karanl?k sokaklarda. ?imdi gelirsen bir gül yapra?? katilim olur, cinayetin gözlerinde ölür.
Dizlerim dü?tü dermandan. Hadi sustur sensizlik say?klamalar?m?. Yoksa a?k kalbimde cana batacak. Ey A?k! Uçurum kenar? duda??n. Dü?sem uçurum çiçe?i: Gözlerin... Uçurum boylam?nda bütün geli?lerim. Sussam dilimde tutu?ur teneffüssüz cinnetler. Konu?sam, susu? olur hüseyni makam?ndaki küflü cümleler. Ey A?k! Gitsem kendime aç?lmayan kap?lar?n önünde bulurum bütün yollar?. Yollar ki, sende biter sende ba?larken. Sanc?s? bana aç ate? sende büyür. Ey akla ziyan gülü?! A?k?n harfsizli?inde bo?ulsun kiral?k kalpler, bilmiyorsa a?k kalp götürmez güzelli?ini.

Gölgesiz hayatlara uzat?p da ömrümü tedirgin ve terli bir çaresizli?e ezber etme ad?m?. Dibe çeker beni bu pesimist gölgesizlik. ?talik lahitlere gömme ad? sakl? ummanlar?m?. Kan gövdeyi götürmesin benden. Sevdi?im korkusuzlu?uma puslu korkular ekti aranan adamlar. ?imdi kay?yorum sonsuz soluksuzlu?a. Son sözüm ve son hüznüm sana. Bu gece kendine ay?lamayan geceye ast???m Rüzgarl???mla hayk?r?yorum be? harflik susu?unu a?ka.

Ad?m ba?? karanl?k. Ad?n ba?? ayd?nl?k...

01-03 Aral?k ?K?B?NALTI
odrik
ad?n?n anlam?n?n üstünde sevg?s?zl?kler g/örüyrum.. alt?nda ise karamsar dü?ler..

bu b/a? derilemez.. kent sustu.. konu? had?... suskun...
monarosa

ALINTI
Ad?m ba?? karanl?k. Ad?n ba?? ayd?nl?k...

ad?n?n anlam?n?n üstünde sevg?s?zl?kler g/örüyrum.. alt?nda ise karamsar dü?ler..

bu b/a? derilemez.. kent sustu.. konu? had?... suskun...

harika olmu?... ellerine sa?l?k odrik..
odrik
eyvallah.. monarosa..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.