Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sesleni?
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen
Yine buhranlarday?m.. Niye inatla??yorsun ki zihnim, bu kadar m? zor ezber? Biliyorum sen sevmezsin müdahale edilmeyi, basmakal?p çal??t?r?l?p kabullendirilmeyi.. Yorum katmak istersin, özgün olmay? dilersin.. Bu güne kadar az dikba?l?l?k yapmad?n zor kullanana; ama napay?m sen de beni anla! Bu kez ba?ka çözüm yok; ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin.. Deve inatç?, yol hendekli; atlatmak gerek.. Atlatas?n ki hedefine varas?n.. Kervan ba??n?n yular? senin elinde; ?imdi vazgeçersen yön kaybedilir.. Çünkü f?rt?na ç?kmak üzere, kum dolmadan uykusuzluktan yorgun dü?en gözlere, rotan? iyicene belirle..
Hem biraz da ?u dikba?l?l???ndan kurtul art?k! Sen bir göreve atand?n ve boynun k?ldan ince kald???na itaatle ?ereflendirilip, dünya denilen sürgüne yolland?n.. Önce "bir a?la" denildi.. A?la ki sonra yabanc?l?k çekmeyesin; göreceklerin, duyacaklar?n ve sorumsuzlu?un yüzünden bihaber kal?p hesab?na ekleneceklerin için.. Önce bir pe?in pe?in a?la denildi. A?la ki sesin daha bir güçlü ç?ks?n.
Anlayamadan büyüdün bedenine prangal? mesuliyetlerini.. Onlar hep yan?ndayd? sen varamad?n fark?na. Varana kadar dediler; "ko? oyna ". Ko? ki al??akoy "imdat" diyenin sesine yeti?meyi.. Oyna ki ö?ren m?z?kç?l??? , ebe seçilmeyi ,kaybeder görünürken asl?nda kazanabilmeyi..
Akrebin k?skac?na s?k??m?? yelkovan? farkettmedin y?llarca .. Ne zaman ki dakikalar?n? kara borsac?lara kapt?rd?n; sende ba?lad?n m?z?klanmaya; "ne zaman geçti bunca y?l !".. Onlar ac? çekerken sen yanlar?nda m?yd?n?
?lk adaletsizli?i arkada??ndan ö?rendin; çok dostlar gömdün ihanet mezarl???na..
Yan?ltt? seni a?k?n gönül gözü sürgülü k?s?r anas? Leyla; "mecnun var" dedi, "a?k?mdan deli olur" dedi, "a?k böyledir" dedi kand?rd? seni. O sadece bir hayale gebeydi; hep de öyle kald?. Mecnunun as?l kime sevdal? oldu?unu bulutsuz ya?murlar çok sonradan f?s?ldad? kula??m?za..
Limanlarda gördü?ün pembe konteyn?rl? gemiler; sand???n gibi ne sevda yüklüydü ne de umut ta??yordu.. ?çlerine hapsedilmi?; teslim alan?n adresi "dünya" olarak belirlenmi?; ac?lar?n, sanc?lar?n ate?i ?s?tm??t? metalini; o yüzden öyle pembe görünmekteydiler!
Ne zaman ki hayat laf çartp?tt? geçerken yan?ndan, su kaç?rd? kula??na;" bir hat?rla bakal?m, sen niye sürgündesin" diyerek; yar?ld? ikiye yürek kanas?n ve ac?s?n diye.. Ac?s?n ki fark?na varas?n, hat?rlayas?n; neden elin kolun tumaz , boynun ba??n? ta??yamazken tek bir a?lamaya müsaden oldu?unu..
"Kün" denildi gülümsedi hz. Adem, "Kün" denildi çizildi yörüngen.. Dünya bah?edildi önüne; "halifesidir" ni?an? tak?ld? gö?süne.. En güçlü silahlar yerle?tirilip de bedenine; ak?l , kalp ve vicdan; ferman verildi: "git ?u sürgün yerine, benli?ini bul da gel, ne oldu?unu farket de gel, sad?k bir gönülle kiml?ini al da gel"..
Ama rotan? hep ?a??rd?n, yard?m?n? diledin merhametlilerin en merhametlisinden.. "?kra' " denildi titredi hz. Muhammed.. Hira'n?n so?uklu?u de?ildi titreten ,bu kez a?k? ?lahînin ate?iydi sebeb.. " ?kra' " denildi verildi dilekçen; yüzü suyu hürmetine cihan yarat?lana ümmetlikti vazifen..
?imdi çöllerde kalm?? ?a?k?n ana gibisin, fikrinin bir ucu Sâfa bir ucu Merve.. Ko? deli gönül, ko?! Yal?n ayak, yal?n yürek ko?; ko? ki izin dü?sün fikrine.. Zemzemle y?kansa yüre?in belki ondan gayri bir nebze ferahlar için..
A?k? gördüm güne?i görür gibi, ate?i hisseder gibi.. A?k? gördüm huyu bozuldu mürekkebimin.. Kabard? kabard?, co?tu kelimeler , lay?k olmad???n? gördükçe de al?n yaz?mla beraber karard? heceler.. Yazd?kça günlerce yada daha da fazla; birgün gördü?üm; yazd???m her kelimeyle ben de küle döndüm..O kadar aciz kald?m ki kar??lar?nda art?k dilim kördü?üm.. Dokunsan ac?yor, konu?sam kan?yor.. Biliyorum en merhametli; kalmad? hakk?m ama, Rahmetinin ard?na s???m?p dilemekteyim ki ; ya o küllerden yeni bir yürek do?sun vazifesini tamamlamak için ya da izin ver; als?n götürsün rüzgar onu senin istedi?in yere , savrulsun, kaybolsun..
Yak, yak da kat sevgine beni, affeyleyerek ?u cüretimi, tüm al?n yaz?m? de?i?tir 3 heceyle; " Azadl?k !!".. Ancak ondan sonra hesaba çek beni..

oxygen

?eribon
Bu yaz?ya yorum yapabilece?imi sanm?yorum.Sadece alk??l?yorum.

clap.gif clap.gif clap.gif
monarosa
benim de yapabilece?im bi yorum yok.. smile.gif ellerine sa?l?k güzel ku? smile.gif
???klar? takip eden adam
Yüre?ine ve ellerine sa?l?k.
Çok ak?c? bir dille anlatm??s?n.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.