Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Kimim Ben?
> E?lence Bölümü > Karalay?n Yaz?n Saçmalay?n > Kalemimizden
oxygen
Kimim ben; bir tasvire uzan?r dilim..?zmir'den do?an güne?in; kekik kokan ?ifal? bir tene bürünmü? ?ekliyim.. Zeytinin karas?ndand?r vuran bak???m, incirin has?ndand?r dilimdeki tatl?l???m..
Türkülerden gelir sesimin bu?usu, kilimimde gizlenir a?k?m?n en koyusu.. Hücrelerime kadar hükmeden bir tarih yatar Kocatepe'de; hala nöbettedir, dimdik durur mehmetçi?in süngüsü..Körfeze döktü?üm gün bana yan bakan?, eli haram olan?; göklere vard? masumun, sabinin co?kusu..
Bir efenin yüre?inden gelir; yâr hatr?na k?nalad???m saç?m? savuran bu deli rüzgar.. Öyle naz, cilve ,gösteri? de?il; bak???m? duru?umu "zeybek" tamamlar.. Canana can olur dizimin topra?a yüz sürü?ü..
Aln?m?n ak?, Afyon'da kaymak olarak bilinir; halimdeki zârafet Kütahya'da çini porselen diye i?lenir.. A?z? dual? ar?lar?n çam ormanlar?ndan toplad??? bal?; tebessüm olur, yerle?ir ; bir de yak???r ki yüzüme..
Denizli'de nam salm?? han?ml???m;" k?z?, tozu, horozu".. Mu?la'da ba?? dik duran delikanl?y?m ;biraz ma?rur ,biraz gururlu.. Kâh ormanc? olurum dert salar?m, kâh Halil efe olur çak?r gözlümü arar?m.. U?ak'ta dokunan hal? uzan?r önümde, her bir motifi bir s?rr? gizlemekte...
Ne türküler yak?ld?, ne yi?itler vuruldu; yüzüme hüzün dü?mesin, ba??m öne e?ilmesin diye.. Analar ne dilberler do?urdu, ne mertler yeti?tirdi; bana yarenlik etsinler diye.. Bir deniz bah?edildi ki gölgem yerine.. Hiçbir zaman karanl?k olmad?m, olamazd?m; en zor günümde bile yakamozlar?n raks? vard? mavimde..
Yunan'?n haram k?l?nm?? kara sevdas?y?m; cihan? yakar tek i?aretime.. Ancak ne yapsa nafile! Görmez onu gözüm; çünkü bende vurgunum "Türk" denen sevgiliye .. Birbirimize fena sevdal?y?z; be?ikten de?il ezelden gelir kertikli?imiz.. Duam?z; ebede vars?n, aleme nam salan yarenli?imiz..
E?er ki hala tan??mad?ysan?z benle, içmediyseniz bir tas ayran?m?; buyrun gelin ba??m gözüm üstüne.. Kime sorarsan?z gösterir , ismimi f?s?lday?n yeter.. Yok ismimi bilmiyorsan?z e?er;" Ege" dir benim ad?m.. "Ege" deyin, bulur sizi varl???m..

oxygen
kimsebilmez
Ege kültürü ancak bu kadar güzel betimlenebilirdi.

Yazan ellerinden öpüyorum ...
engin
eline sa?l?k
?eribon
Egeli olmak bir ayr?cal?k olsa gerek.Havas?ndan m?d?r nedir s?cakt?r hep Egemin insan?.

Te?ekkürler Oxygen payla??m için her zaman ki gibi döktürmü?sün gene clap.gif clap.gif
^^Crazy_Boy_^^
BU ???N EHL? SENS?N YA ELLER?NE YÜRE??NE SA?LIK:d
monarosa
ellerine sa?l?k oxygen.. smile.gif
hans peter

egeli de?ilim ama 20 senem geçti FETH?YE de.....gerçekten çok s?cak insanlar.....her nekadar turizm kültürünü darmada??n etsede

sad.gif
oxygen
as?l ben size t?k ederim arkada?lar,
e?er yaz? birazc?k okunmaya de?erse marifet yazan da de?il; anlat?lan?n güzelli?i ve okuyup ta yorumlayan?n nezaketindendir.
Faraway
Kimsin sen ?

GüzeL yazm??s?n oxygen , tarz?mca bir yaz? oLmamas?na ra?men , sonuna kadar okuyabiLdim ve be?endim.

Senin söyLedi?in gibi 'yazmaya devam'. smile.gif
jasmiNNe
Neydi sizin me?hur sözünüz

'sultan varken geydaya laf dü?mez' mi....?

hakl?s?n?z wub.gif
kene
Çok güzel eline sa?l?k
violet
yaz?n?n kalitesi alt?naat?lan imzadan belli zaten, te?ekkürler...
Yemen

Nasip oxygen akl?ma getirince ege diyerek bulmakm?? bu türküyü, 4 y?l arad?m, youtube'de ilk kez az önce smile.gif

Yolda ki i?aretleri takip eden bulma ihtimalini kuvvetlendirir.
subay_sehit
ellerine, yüregine sa?l?k oxygen. çok güzel yazm??s?n. te?ekkürler..
N?LSU
Ben de egeli de?ilim ama ege nin insanlar?ndan gördü?üm s?cakl??? kimseden görmedim,konu?malar?,ya?am tarzlar? gerçekten çok ilgi çekici ve sevilmeye de?er.
Yüre?ine sa?l?k,çok güzel ifade etmi?in...
sidemkay
...Ege dir benim ad?m, Ege deyin bulur sizi varl???m ...

harikas?n oxygen smile.gif
Yemen
ALINTI(jasmiNNe @ Dec 14 2006, 05:38 PM) *

Neydi sizin me?hur sözünüz

'sultan varken geydaya laf dü?mez' mi....?

hakl?s?n?z wub.gif

K?r?k Testi

Uzun zaman önce, insanlar sadece topra?a de?il kalplere de hükmetmesini bilen sultanlar?n? çok seviyordu. Kendileri de bu hay?rl? insan taraf?ndan tan?nmak ve sevilmek istiyorlard?. Bu sebeple baz? günler Ba?dat’a gidip, sultan?n huzuruna ç?k?p ona hediyeler veriyorlard?. Zenginlerin ve imkân? olanlar k?ymetli hediyeler takdim etti?i bir gün, bir fakir de sultana yara??r bir hediye ar?yordu. De?erli hiçbir ?ey bulamay?nca evindeki bir taraf? k?r?k testi akl?na geldi. Köyün buz gibi suyundan testiyi doldurdu ve yola revan oldu. Az sonra bir adaml? kar??la?t?. Adam ne yapt???n?, nereye gitti?ini sordu. Köylünün cevab? üzerine, adam alayc? bir tav?rla, Bilmiyor musun, sultan suyun kayna??nda oturuyor. Hem sizin çe?menin suyu da zaten onun, dedi. Fakir adam utand?, k?zard?, yutkundu, kelimeler bo?az?na dü?ümlendi. Ama yine de adama dönüp �Olsun!� dedi, Sultana sultanl?k, gedaya da gedal?k yara??r. Sultana has hediyem yoksa da, onun suyunu ona takdim etmeye arzulu ve onun sevgisiyle dolu bir gönlüm var!� Fakir adam, k?r?k testisiyle Sultan�?n huzuruna ç?kar. Sultan onu sultanl???na lây?k bir keremle a??rlar; ikramda bulunur, iltifatlar eder. Adam geriye dönerken de, Bize ne ile gelirse gelsin onu bo? çevirmeyin, testisini alt?nla doldurun, der. Mevlânâ bu öyküyü anlatt?ktan sonra sözünü ?öyle tamam eder: De?ersiz bir sermaye ile gelsek de, teveccüh etti?imiz kap? Allah’?n kap?s?d?r.Siz de elinizde olan?n ne oldu?una, dilinizde olan?n ne söyledi?ine bakmay?n; yeter ki Sultanlar Sultan?n?n kap?s?na yönelin. Yeter ki yöneldi?iniz yön sahici olsun, söyledi?iniz söz k?r?k da olsa önemli de?il!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.