Kimim ben; bir tasvire uzan?r dilim..?zmir'den do?an güne?in; kekik kokan ?ifal? bir tene bürünmü? ?ekliyim.. Zeytinin karas?ndand?r vuran bak???m, incirin has?ndand?r dilimdeki tatl?l???m..
Türkülerden gelir sesimin bu?usu, kilimimde gizlenir a?k?m?n en koyusu.. Hücrelerime kadar hükmeden bir tarih yatar Kocatepe'de; hala nöbettedir, dimdik durur mehmetçi?in süngüsü..Körfeze döktü?üm gün bana yan bakan?, eli haram olan?; göklere vard? masumun, sabinin co?kusu..
Bir efenin yüre?inden gelir; yâr hatr?na k?nalad???m saç?m? savuran bu deli rüzgar.. Öyle naz, cilve ,gösteri? de?il; bak???m? duru?umu "zeybek" tamamlar.. Canana can olur dizimin topra?a yüz sürü?ü..
Aln?m?n ak?, Afyon'da kaymak olarak bilinir; halimdeki zârafet Kütahya'da çini porselen diye i?lenir.. A?z? dual? ar?lar?n çam ormanlar?ndan toplad??? bal?; tebessüm olur, yerle?ir ; bir de yak???r ki yüzüme..
Denizli'de nam salm?? han?ml???m;" k?z?, tozu, horozu".. Mu?la'da ba?? dik duran delikanl?y?m ;biraz ma?rur ,biraz gururlu.. Kâh ormanc? olurum dert salar?m, kâh Halil efe olur çak?r gözlümü arar?m.. U?ak'ta dokunan hal? uzan?r önümde, her bir motifi bir s?rr? gizlemekte...
Ne türküler yak?ld?, ne yi?itler vuruldu; yüzüme hüzün dü?mesin, ba??m öne e?ilmesin diye.. Analar ne dilberler do?urdu, ne mertler yeti?tirdi; bana yarenlik etsinler diye.. Bir deniz bah?edildi ki gölgem yerine.. Hiçbir zaman karanl?k olmad?m, olamazd?m; en zor günümde bile yakamozlar?n raks? vard? mavimde..
Yunan'?n haram k?l?nm?? kara sevdas?y?m; cihan? yakar tek i?aretime.. Ancak ne yapsa nafile! Görmez onu gözüm; çünkü bende vurgunum "Türk" denen sevgiliye .. Birbirimize fena sevdal?y?z; be?ikten de?il ezelden gelir kertikli?imiz.. Duam?z; ebede vars?n, aleme nam salan yarenli?imiz..
E?er ki hala tan??mad?ysan?z benle, içmediyseniz bir tas ayran?m?; buyrun gelin ba??m gözüm üstüne.. Kime sorarsan?z gösterir , ismimi f?s?lday?n yeter.. Yok ismimi bilmiyorsan?z e?er;" Ege" dir benim ad?m.. "Ege" deyin, bulur sizi varl???m..
oxygen